ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η μητέρα

Ισόβια για τη δολοφονία της μικρής Άννυ

Η ποινή της ισόβιας κάθειρξης επιβλήθηκε για την αποτρόπαια δολοφονία της μικρής Άννυ στον πατέρα της και τον φίλο του.

Αναλυτικά οι ποινές:

- Για τον πατέρα της μικρής Άννυς, Σάββα: Ισόβια κάθειρξη για την ανθρωποκτονία, ποινή φυλάκισης 2 ετών για την περιύβριση νεκρού και άλλα δύο χρόνια για την πράξη της παράνομης οπλοχρησίας. Τέλος για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε ψευδορκία επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 1 έτους.

- Για τον φίλο του Νικολάι: Ποινή ισόβιας κάθειρξης για την ανθρωποκτονία, για το αδίκημα της περιύβρισης νεκρού 2 έτη και φυλάκισης 2 χρόνων για παράνομη οπλοχρησίας.

- Για τη μητέρα του παιδιού, Δημήτρηνα: Επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 6 ετών, που αποτελεί και την ελάχιστη δυνατή ποινή για την κακουργηματική έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο. Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία καθώς μειοψήφησαν δύο τακτικοί δικαστές και μία ένορκος, οι οποίοι είχαν την άποψη ότι θα πρέπει να καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 8 ετών.

-Για τον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος: Καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών για το αδίκημα της ψευδορκίας.

Οι ποινές κατά συγχώνευση 

Κατά συγχώνευση οι ποινές για τους δύο κατηγορούμενους Σάββα και Νικολάι έχουν ως εξής:

- Για τον πατέρα της μικρής Άννυς, Σάββα: Ισόβια κάθειρξη και ποινή φυλάκισης 3 έτη και 6 μήνες

- Για τον φίλο του Νικολάι: Ποινή ισόβιας κάθειρξης και ποινή φυλάκισης 3 ετων

Αναφορικά με τη μητέρα της μικρής Άννυς, το δικαστήριο έκρινε η απόφαση να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα με τους περιοριστικούς όρους της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα κάθε μήνα και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Παράλληλα το δικαστήριο αποφάσισε τη διαβίβαση της δικογραφίας στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών προκειμένου να διερευνηθούν περαιτέρω τα αυτεπάγγελτα αδικήματα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και των βασανιστηρίων, μετά από καταγγελίες του Σάββα για βιαιοπραγίες σε βάρος του από αστυνομικούς.

Ομόφωνα ένοχοι

Νωρίτερα, ομόφωνα ένοχοι κρίθηκαν οι κατηγορούμενοι Σάββα και Νικολάι για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της περιύβρισης νεκρού για τη δολοφονία της 4χρονης Άννυ.

Συγκεκριμένα για τον Σάββα και το Νικολάι αποφασίστηκε ενοχή από το δικαστήριο κρίνοντας ότι δεν υπήρχε συμμετοχή τρίτου άγνωστου δράστη.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.