ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καμία διαδικασία που παρακάμπτει το ΣτΕ δεν θα γίνει αποδεκτή

«Θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα». Με αυτή την φράση του Ηλία Ηλιού, που τυγχάνει να είναι η αγαπημένη και του Αλέξη Τσίπρα αν κρίνει κανείς από το πόσο συχνά τη χρησιμοποιεί, ‘απαντά’ τόσο στον ίδιο τον πρωθυπουργό, όσο και στον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, το ΠΑΣΟΚ, στον απόηχο της απόφασης του ΣτΕ για τον νόμο Παππά.
pasok

Θεωρώντας ότι η απόφαση του ΣτΕ αποτελεί ισχυρό πολιτικό πλήγμα για την κυβέρνηση και προσωπικά για τον κ.Τσίπρα, στην Χαριλάου Τρικούπη πιστεύουν ότι η κυβέρνηση θα έπρεπε άμεσα να φροντίσει για την αποκατάσταση της συνταγματικής νομιμότητας. «Αντί αυτού όμως, προχώρησε σε μια πρωτοφανή επίθεση εναντίον του ΣτΕ.

Επίθεση η οποία δείχνει πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν σέβεται την απόφαση του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου, απλώς επειδή δεν της αρέσει», λένε, χαρακτηρίζοντας τις δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη λίγο μετά την απόφαση ως «θεσμικά απολύτως απαράδεκτη» και κάνοντας λόγο για «μελανό σημείο για την κοινοβουλευτική Δημοκρατία». Στην πραγματικότητα, κατηγορούν την κυβέρνηση για αντιδημοκρατικό και διχαστικό ύφος, καθώς επίσης για αλαζονεία, κυρίως όμως για επικίνδυνη κατεύθυνση αντισυνταγματικής εκτροπής, στην οποία εκτιμούν ότι κινείται από την προαναγγελία ακόμα μίας νέας νομοθετικής πρωτοβουλίας που δεν θα σέβεται την απόφαση του ΣτΕ. «Νέα, συνταγματικά αποδεκτή, νομοθετική πρωτοβουλία  της κυβέρνησης, μετά την απορριπτική απόφαση του ΣτΕ για τον νόμο Παππά, δεν μπορεί να υπάρξει πριν την συγκρότηση ΕΣΡ. Η μόνη νόμιμη συνταγματικά πρωτοβουλία, αυτή τη στιγμή, είναι η άμεση συγκρότηση του ΕΣΡ, μια που σύμφωνα και με την απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου είναι το μόνο αρμόδιο θεσμικό όργανο να αποφασίσει για τις τηλεοπτικές άδειες», λένε, ζητώντας «να μπει γρήγορα ένα τέλος στο αντιθεσμικό – αντιδημοκρατικό κατήφορο της κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου» και δεσμευόμενοι να αγωνιστούν σκληρά για αυτό. «Εμείς κύριοι Τσίπρα και Παππά “θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα”», λένε, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι στο εσωτερικό της «επικρατούν ξανά οι ακραίες λογικές εκείνων που αρνούνται να αποδεχθούν το Βατερλό τους» και «επιτίθενται με απαράδεκτο τρόπο στη Δικαιοσύνη».

«Η χώρα σε αυτές τις δύσκολες ώρες  δεν χρειάζεται διαιρέσεις και νέο διχασμό. Χρειάζεται δημοκρατική ευθύνη και σοβαρότητα», σημειώνουν στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, επιμένοντας στο αίτημά τους για παραίτηση του Νίκου Παππά και άμεση συγκρότηση νέου ΕΣΡ κοινής αποδοχής, προκειμένου αυτό να προχωρήσει σε νέο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, με τίμημα που θα οριστεί για την αδειοδότηση συχνοτήτων, ώστε με ένα μεγαλύτερο αριθμό αδειών – όπως επιτρέπει η νέα ψηφιακή πραγματικότητα – να συγκεντρωθεί στο δημόσιο πολλαπλάσια έσοδα και μάλιστα χωρίς απολύσεις εργαζομένων. Προειδοποιούν μάλιστα ότι «καμιά διαδικασία που παρακάμπτει τις αποφάσεις του ΣτΕ δεν θα γίνει αποδεκτή» και φαίνεται οι ‘απειλές’ τους να βρίσκουν απήχηση, στον βαθμό που η κυβέρνηση θα αναμένει τουλάχιστον τη συγκρότηση του ΕΣΡ πριν καταθέσει τη νέα της νομοθετική πρωτοβουλία…

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.