ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι αναφέρει σε κείμενό του ο πρώην πρωθυπουργός

Καραμανλής: Υπέρτατο χρέος η προάσπιση των εθνικών συμφερόντων

Μηνύματα εθνικής ομοψυχίας, τόσο σε ό,τι αφορά την πολιτική διαχείριση της οικονομικής κρίσης, όσο και για όσους αμφισβητούν διεθνείς συνθήκες, στέλνει ο Κώστας Καραμανλής.

«Η μελέτη και η κατανόηση του παρελθόντος είναι η ασφαλέστερη οδός για ένα καλύτερο και πιο ειρηνικό μέλλον. Για την αποφυγή της επανάληψης λαθών που οδηγούν σε καταστροφές» αναφέρει ο πρώην πρωθυπουργός στον πρόλογο βιβλίου του Κώστα Γκιουλέκα.

Η μελέτη και η κατανόηση του παρελθόντος είναι «η ασφαλέστερη οδός για την αποφυγή της επανάληψης λαθών που οδηγούν σε καταστροφές», τονίζει ακόμη, όπως επισημαίνει η Real News.

«Αναδεικνύει όμως η Ιστορία και ένα άλλο δίδαγμα. Την ανάγκη διαρκούς επαγρύπνησης, ισχυρής πολιτικής βούλησης και ομοψυχίας σ’ έναν δύσκολο και διαρκώς μεταβαλλόμενο κόσμο», γράφει ακόμη ο κ. Καραμανλής.

«Πέρα από την αναβίωση του χθες, το βιβλίο του Κώστα Γκιουλέκα, μας επιτρέπει να κατανοήσουμε έναν διαχρονικό, καθολικής ισχύος νόμο της ιστορίας. Η μελέτη και η κατανόηση του παρελθόντος είναι η ασφαλέστερη οδός για ένα καλύτερο και πιο ειρηνικό μέλλον. Για την αποφυγή της επανάληψης λαθών που οδηγούν σε καταστροφές. Για την καταδίκη των πρακτικών που πάντα και παντού οδηγούν σε περιπέτειες. Το δίδαγμα αυτό της ιστορίας είναι πάντα επίκαιρο. Πολύ περισσότερο σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, διεθνούς αναστάτωσης και γεωπολιτικής αστάθειας.

Και αφορά βεβαίως όλες τις ηγεσίες, κατά μείζονα λόγο όμως εκείνες που ρέπουν στην παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και των διεθνών συνθηκών, που υποθάλπουν ανιστόρητους αλυτρωτισμούς που εγείρουν αβάσιμες διεκδικήσεις».

Ο πρώην πρωθυπουργός επισημαίνει ακόμα ότι «η προσπάθεια για ειρηνική και αρμονική συνύπαρξη με όλους τους λαούς είναι ύψιστο καθήκον και κριτήριο υπευθυνότητας ηγεσιών και πολιτών. Υπέρτατο όμως χρέος είναι η προάσπιση εθνικών συμφερόντων».

 

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. SPARTA. 20:33 23/10/2016

    Αν ηθελες κυριε Καραμανλη που σε ειχαμε ψηφισει κιολας να υπαρχει προασπιση των Εθνικων συμφεροντων δεν θα ανοιγατε την πορτα διαπλατα στους ισλαμιστες λαθρομεταναστες, ουτε θα τους ευχαριστουσε μετα ο τοτε Υπουργος Εσωτερικων και νυν ΠτΔ ο Προκοπης Παυλοπουπουλος.Επι Πρωθυπουργιας σου μοιραζατε τις Ελληνικες ταυτοτητες και τα Ελληνικα Διαβατηρια στους Αλβανους κατσαπλιαδες κλεφτες και δολοφονους λες και ηταν φειγ βολαν.Καλες οι νουθεσιες σου αλλα κατοπιν εορτης.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.