ΥΓΕΙΑ

Καρδιαγγειακός κίνδυνος: Με πόση άσκηση θα τον μειώσετε

Ακόμη και οι μικρές αλλαγές στα επίπεδα σωματικής δραστηριότητας είναι αρκετές για να απομακρύνουν τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων, υποστηρίζουν οι ειδικοί.

Έρευνα επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ακόμη και χαμηλά επίπεδα άσκησης επαρκούν για να μειωθεί ο κίνδυνος καρδιαγγειακής νόσου.

Η έρευνα παρουσιάστηκε σε Συνέδριο για τις Καρδιαγγειακές Παθήσεις στον Καναδά και όπως ανέφεραν οι ερευνητές, επίπεδα άσκησης μέχρι 20% κάτω από το μέσο όρο σε υγιείς ανθρώπους, είναι επαρκή για την πρόληψη της καρδιοπάθειας.

Ο ερευνητής Daniel Curnier, δήλωσε ότι τα καλά νέα αφορούν ανθρώπους με καρδιακή νόσο που δυσκολεύονται να υιοθετήσουν τακτικό πρόγραμμα άσκησης - κυρίως αερόβια.

bigstock Fitness Female Athlete Driking 106484699

Η έρευνα περιέλαβε 205 άντρες, οι οποίοι έπρεπε να υποβληθούν σε εξέταση στρες με στατικό ποδήλατο για να εκτιμηθεί η φυσική τους κατάσταση.

Οι ειδικοί ανέφεραν ότι η καλή φυσική κατάσταση μειώνει τη θνησιμότητα από καρδιαγγειακά αίτια και η σωματική δραστηριότητα έχει θετική επίδραση σε παράγοντες κινδύνου για καρδιαγγειακά, μετά από πρόγραμμα αποκατάστασης.

Η ερευνητική ομάδα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο πιο εύκολος τρόπος για να βελτιωθεί η καρδιαγγειακή υγεία είναι η άσκηση για τουλάχιστον 150 λεπτά την εβδομάδα, άποψη που συμβαδίζει με τις συστάσεις του ΠΟΥ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.