ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Απρόθυμοι» για τις μεταρρυθμίσεις

«Καρφιά» Ρέγκλινγκ για υπουργούς της κυβέρνησης

Αιχμές για υπουργούς της κυβέρνησης άφησε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Kλάους Ρέγκλινγκ.
regling

Σε συνέντευξή του στο Bloomberg, διαπιστώνει εμπόδια στην εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος, κάνοντας λόγο για απροθυμία ορισμένων υπουργών να υλοποιήσουν τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις.

Ο κ. Ρέγκλινγκ ξεκαθαρίζει ότι ο μοναδικός δρόμος για την οριστική επίλυση της κρίσης, είναι η πιστή και ακριβή εφαρμογή του προγράμματος του ESM, ενώ παραδέχθηκε ότι η Ελλάδα αποτελεί το «πιο οξύ πρόβλημα» της Ευρωζώνης.

Πάντως παρά τις δυσκολίες, ο επικεφαλής του ESM  εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας, επικαλούμενος και τις χθεσινές εκτιμήσεις του ΔΝΤ. «Υπάρχει πρόοδος και η συνεργασία μεταξύ των Αθήνας και Βρυξελλών είναι θετική» σημείωσε ο κ. Ρέγκλινγκ, διαψεύδοντας παράλληλα, τα δημοσιεύματα περί έντασης στο τελευταίο Eurogroup.

Ερωτηθείς για το χρέος, επανέλαβε ότι οι θεσμοί εργάζονται για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης και διαβεβαίωσε ότι «αργότερα, θα εξετάσουμε εάν χρειάζονται και επιπλέον μέτρα».

«Πρέπει να καταλάβετε ότι η Ελλάδα διαφέρει από άλλες χώρες με τις οποίες συναλλάσσεται το ΔΝΤ στον κόσμο. Το πλαίσιο το οποίο χρησιμοποιεί το ΔΝΤ στον υπόλοιπο κόσμο είναι ένα πολύ καλό πλαίσιο. Όμως στην Ευρώπη πρέπει να προσαρμοστεί, διότι εκεί βρισκόμαστε εμείς του ESM».

Ερωτηθείς τι ζητάει από την ελληνική ελίτ ώστε να διατηρηθεί η αισιοδοξία για επιστροφή της ανάπτυξης σε προ κρίσης επίπεδα, ο κ. Ρέγκλινγκ είπε πως οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας δεν είναι κακές, ενώ το ΔΝΤ αναθεώρησε τις εκτιμήσεις του, αναμένοντας τώρα ρυθμό ανάπτυξης 2,8% του χρόνου, «άρα αρχίζουν να βγαίνουν από τα προβλήματα.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.