ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Καροτόπιτα

karotopita

Υλικά
...για την πίτα:
250 γρ. αλεύρι
2 κουτ. σούπας φυτικό βούτυρο
λίγο κρύο νερό
1 πρέζα αλάτι
...για την γέμιση:
1 κιλό καρότα
2 κρεμμύδια
1 κουτ. γλυκού βούτυρο
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
0,1 λίτρα νερό
μαϊντανός ψιλοκομμένος
κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση
Ζυμώστε καλά μαζί όλα τα υλικά για την ζύμη. Στρώστε με τη ζύμη μια βουτυρωμένη φόρμα και βάλτε την στο ψυγείο. Καθαρίστε τα καραότα και κόψτε τα σε λεπτές φέτες. Ψιλοκόψτε και τα κρεμμύδια. Βάλτε στη φωτιά το βούτυρο με το λάδι να ζεσταθούν και κατόπιν ρίξτε τα κρεμμύδια να ξανθύνουν. Προσθέστε τα καρότα, αλάτι, πιπέρι και 1/2 φλυτζάνι νερό και αφήστε όλα μαζί να σιγοβράσουν για 15 περίπου λεπτά.
Ρίξτε στη φόρμα τη γέμιση από τα καρότα και ψήστε για 40 λεπτά περίπου στους 185 βαθμούς. Περιχύστε ομοιόμορφα την καροτόπιτα με την χορτοφαγική κρέμα γάλακτος, πασπαλίστε την με μαϊντανό και ψήστε στο φούρνο για άλλα 5 λεπτά.

Πηγή : xortosyntages.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.