ΚΟΣΜΟΣ

Νέα πολιτική κατά των διακρίσεων

Κατά του ρατσισμού η Airbnb - Θα διαγράφει χρήστες με ρατσιστική συμπεριφορά

Νέα πολιτική κατά των διακρίσεων ανακοίνωσε με μια μαζική αποστολή e-mail προς όλους τους χρήστες της η Airbnb. Ζητώντας τους να συμφωνήσουν και να υπογράψουν την νέα «δέσμευση της Κοινότητας» προειδοποιεί πως όσοι δεν το κάνουν θα έχουν ως συνέπεια την απώλεια των λογαριασμού τους και τη δυνατότητα χρήσης της υπηρεσίας.

Η κίνηση αυτή ερμηνεύεται ως αντιμετώπιση και απάντηση στις αναφορές και καταγγελίες για κρούσματα ρατσιστικής συμπεριφοράς από ορισμένους χρήστες τς πλατφόρμας.

Ο νέος δεσμευτικός κανονισμός είναι ουσιαστικά μια πολιτική κατά των διακρίσεων που τίθεται σε εφαρμογή από την 1η Νοεμβρίου.

Αρκετοί είναι οι ταξιδιώτες που έχουν καταγγείλει πως έχουν απορριφθεί από οικοδεσπότες, επειδή ήταν μαύροι και κάποιοι έχουν μάλιστα κατά το παρελθόν στραφεί και νομικά εναντίον τέτοιων περιστατικών.

Η πλήρης ανακοίνωση της Airbnb:

Τι είναι η Δέσμευση της Κοινότητας;

Δεσμεύεστε να αντιμετωπίζετε όλα τα μέλη της κοινότητας της Airbnb -ανεξαρτήτως φυλής, θρησκείας, εθνικής καταγωγής, εθνότητας, αναπηρίας, φύλου, ταυτότητας φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού ή ηλικίας -με σεβασμό και χωρίς κριτική διάθεση ή προκατάληψη.

Πώς μπορώ να δεχτώ τη δέσμευση;

Από 1η Νοεμβρίου, η δέσμευση της κοινότητας θα εμφανίζεται όταν συνδέεστε στον λογαριασμό σας ή ανοίγετε την ιστοσελίδα ή την εφαρμογή της Airbnb από υπολογιστή, κινητό ή tablet και θα σας ζητάμε αυτόματα να την αποδεχτείτε.

Τι γίνεται αν απορρίψω τη δέσμευση; Αν απορρίψετε τη δέσμευση της κοινότητας, δεν θα μπορείτε να φιλοξενείτε επισκέπτες ή να κάνετε κράτηση μέσω της Airbnb και θα έχετε την επιλογή να ακυρώσετε τον λογαριασμό σας. Με την ακύρωση του λογαριασμού σας, θα ακυρωθούν και τα μελλοντικά ταξίδια σας. Θα μπορείτε ακόμα να περιηγηθείτε στον ιστότοπο της Airbnb, αλλά δεν θα έχετε τη δυνατότητα να κάνετε κρατήσεις ή να φιλοξενείτε επισκέπτες.

Τι κάνω αν έχω κάποιο σχόλιο σχετικά με τη δέσμευση; Τα σχόλιά σας σχετικά με τη Δέσμευση της Κοινότητας και κάθε προσπάθεια που καταβάλλουμε κατά των διακρίσεων είναι ευπρόσδεκτα. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τη δέσμευση. Μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε μαζί μας στη διεύθυνση [email protected].

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.