ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι καταλογίζουν στην κυβέρνηση

Πυρά από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη για τις άδειες

Σφοδρά πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπολύει η Δημοκρατική Συμπαράταξη, με αφορμή τις εξελίξεις στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών, μετά και από την διακοπή της διάσκεψης στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
ds

Εκτιμώντας ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη τήρησε την στάση ευθύνης που όφειλε να επιδείξει αναφορικά με τη διαδικασία στο ΣτΕ για τη νομιμότητα αδειοδότησης των καναλιών, την ώρα που ο πρωθυπουργός «υπαγόρευε» την αρεστή για την κυβέρνηση απόφαση που θα έπρεπε να λάβουν οι Ανώτεροι Δικαστές, ο υπεύθυνος του Τομέα Δικαιοσύνης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, δεν έκρυψε τις ανησυχίες του κόμματός του μετά από τις χθεσινές εξελίξεις. «Οι Θεσμοί και κυρίως η Δικαιοσύνη πρέπει να προστατεύουν το κύρος τους και να λειτουργούν μακριά από κάθε μορφή χειραγώγησης», είπε.

Στο ίδιο μήκος κύματος, για «πρωτοφανή» γεγονότα στον χώρο της Δικαιοσύνης μίλησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος. «Η κατάσταση είναι πέραν των ορίων.

Δεν πάει άλλο. Θα πρέπει να καταλάβει ο Έλληνας πολίτης ότι η ανοχή του, η οποιασδήποτε μορφής ανοχή του, διευκολύνει αυτούς που πάνε την Ελλάδα από το κακό στο χειρότερο. Η παρακμή έχει σήμερα φωτογραφηθεί», είπε, καταλογίζοντας στον ΣΥΡΙΖΑ πως όσο παραμένει στην κυβέρνηση, τόσο θα αυξάνεται ο λογαριασμός για τη χώρα και τους πολίτες.

Πέραν των όσων συμβαίνουν στη Δικαιοσύνη, δε, ο κ.Λοβέρδος έθιξε και τις αποκαλύψεις που είδαν χθες το φως της δημοσιότητας γύρω από τον τρόπο με τον οποίο διενεργήθηκε ο διαγωνισμός, για να κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι αντί της ηλεκτρονικής διαδικασίας, κατέφυγε σε «διαβλητές τριτοκοσμικές μεθόδους».

Κάνοντας ειδική αναφορά στην μαρτυρία του καθηγητή Λαζαράτου περί ορισμένων υποψηφίων που δεν καλύπτονταν από τη δημοσιότητα και περίπου 40 ανθρώπων που μπαινόβγαιναν χωρίς να έχουν δικαίωμα να βρίσκονται στον χώρο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, μίλησε ευθέως για διαβλητό τρόπο με τον οποίο πραγματοποιήθηκε ο διαγωνισμός, κάτι που φαίνεται ότι πλέον δεν είναι ο μόνος που το πιστεύει, με αποτέλεσμα να εγείρονται αμείλικτα ερωτήματα που θα πρέπει να απαντηθούν αποκλειστικά από την κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.