Neo

Καταργήθηκε... ξανά το briefing;

Έχουν περάσει πλέον 5 χρόνια από τα τέλη του 2011, όταν ο τότε πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος αποφάσισε να καταργηθεί το καθημερινό briefing, δηλαδή η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, που γινόταν επί δεκαετίες ως και την περίοδο της κυβέρνησης Παπανδρέου, με κυβερνητικό εκπρόσωπο τον Γιώργο Πεταλωτή.

Έκτοτε, ο εκάστοτε κυβερνητικός εκπρόσωπος καλούσε τους δημοσιογράφους σε κλειστές συναντήσεις, χωρίς κάμερες και έλεγε μερικά πράγματα. Ωστόσο, η ενημέρωση των συντακτών ως… καθημερινή υποχρέωση της κυβέρνησης δεν επανήλθε. Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ σχημάτισε κυβέρνηση, έγιναν δειλές προσπάθειες επί Γαβριήλ Σακελλαρίδη, αλλά και εντατικότερα επί Όλγας Γεροβασίλη να ανασυσταθεί το briefing, έστω και μία φορά την εβδομάδα.

Ωστόσο, μετά το τέλος των θερινών διακοπών, παρά το γεγονός ότι η Όλγα Γεροβασίλη είχε συγκεντρώσει την ικανοποίηση του Μαξίμου για τις επιδόσεις της στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, η –έστω εβδομαδιαία- ενημέρωση σταμάτησε. Και αυτή η επιλογή δημιουργεί ερωτήματα, καθώς η ενημέρωση των πολιτών μέσω των δημοσιογράφων αποτελεί υποχρέωση και όχι δικαίωμα της εκάστοτε κυβέρνησης…

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Ενημέρωσης των πολιτών !
    Αυτό κι ´αν ειναι Αλαμπουρνέζικα , την εποχή της Δημοκρατίας της Αιγινας !

  2. Ε.Στ. 14:01 06/10/2016

    Μη χρησιμοποιείτε ξένες λέξεις. Δεν θα καταλάβουν τα παιδιά στο Μαξίμου τι καταργήθηκε κι άντε τώρα να το Googlάρουν!

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.