Neo

Και ο Δραγασάκης στη μάχη για το χρέος

Μετά την περίφημη παρέμβαση του Γιάννη Δραγασάκη σε ειδική επιτροπή της Βουλής για το χρέος, με την οποία ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης συνέδεσε την τελική διευθέτηση του θέματος με την προοπτική μίας πανευρωπαϊκής παρέμβασης για το χρέος των κρατών της Ευρωζώνης, χύθηκε πολύ μελάνι για το κατά πόσον ο ίδιος πιστεύει στον στόχο της διευθέτησης του χρέους «εδώ και τώρα».
dragasakisxreos

Βεβαίως, ο ίδιος ο Γιάννης Δραγασάκης έκανε λόγο για «διαστρέβλωση» των απόψεών του και διαβεβαίωσε ότι συντάσσεται με την κυβερνητική γραμμή και την διεκδίκηση για διευθέτηση του χρέους.

Για του λόγου του ασφαλές, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επέλεξε να σταθεί στο θέμα του χρέους κατά την παρέμβασή του στο συνέδριο του ΣΕΤΕ για την τουριστική βιομηχανία της χώρας.

«Είναι αναγκαίο να υπάρξει μια ρύθμιση του χρέους, γιατί όπως είπε και ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, είναι προϋπόθεση για να ενταχθούμε στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης και αυτό είναι προϋπόθεση για να δανειστούμε από τις αγορές με ανεκτά επιτόκια εντός του 2017, ούτως ώστε το 2018 να έχει ωριμάσει αυτή η διαδικασία», επισήμανε ο κ. Δραγασάκης χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναφέρθηκε και στις απόψεις που εκφράζουν όσοι «μας κάνουν μαθήματα ότι "δεν είναι το χρέος το πρόβλημά μας, αλλά άλλα προβλήματα κλπ" ή ότι "το χρέος δεν είναι πρόβλημα για 10 χρόνια"» για να επισημάνει: «Μα όταν αιωρείται μια τέτοια αβεβαιότητα πάνω από τη χώρα, ότι αν αυξηθούν αύριο τα επιτόκια το χρέος θα ξαναγίνει μη βιώσιμο, ακόμη κι αν θεωρούσε κάποιος λανθασμένα ότι ήταν βιώσιμο, αυτό σημαίνει ότι η χώρα δεν μπορεί να προσελκύσει μακροπρόθεσμους επενδυτές. Διότι ο μακροπρόθεσμος επενδυτής κοιτάει όχι μόνο το παρόν, αλλά και το
μέλλον».

Μ’ άλλα λόγια, ο Δραγασάκης όχι μόνο μπήκε μπροστά στην διεκδίκηση της ρύθμισης του χρέους, αλλά είναι και ο μοναδικός ως τώρα από την κυβέρνηση που έχει απαντήσει ευθέως στην… «λογοδιάρροια» του Gερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος όπου σταθεί κι όπου βρεθεί τις τελευταίες ημέρες δηλώνει ότι… δεν είναι επίκαιρη η συζήτηση για το ελληνικό χρέος.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Το χρέος μας πάει χέρι-χέρι με την αυθαιρεσία , την ασυδοσία , την μη λογοδοσία των δημοσίων λειτουργών και των πολιτικών μας , την γραφειοκρατεία ,την διαφθορά πολιτών και πολιτικών που έχοντας σκοπό την καρέκλα τους μονον , ενεργούν ακριβώς όπως κάνει τώρα το ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
  Αντι να προσδοκούν τους δρόμους που μπορεί να ανοίξει η Δικαιοσύνη προσπαθουν να την καπελώσουν με τοποθετήσεις ημετέρων στις ηγεσίες της που θα υπηρετήσουν τους
  » σκοπούς » των .
  Βλέπουμε ετσι διώξεις και τσαλακόματα στις προσωπικοτητες που ανθίστανται και βλέπουμε τους φελλούς να καταλαμβάνουν ηγεσίες !
  Ύστερα ποιά και τι ανάπτυξη επιζητούμε οταν πιθανοί χρηματοδότες για δουλειές βλέπουν αυτά και κόβουν ρόδα μοιρωμένα !
  Αυτά πως και δεν τα βλέπετε κ. ΔΡαγασάκη και θέλατε αμέτι μοχαμέτι να δώσετε άδεια καναλιού σε υπόδικους και ανθρώπους της μαφίας ;
  Οταν δε βλεπετε οτι αποτύχατε και εκεί , γιατί επιχειρείτε να διαβρώσεις και την Δικαιοσύνη, δινοντας τους αυξήσεις , ή επιστρέφοντας τους κρατήσεις από το παρελθόν . ´
  Γιατι τοτε δεν επιστρέφετε και τις κρατήσεις των απλών πολιτών ;

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.