ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Ο καιρός τρελάθηκε

Και ξαφνικά κύμα καύσωνα σαρώνει τη Νέα Υόρκη

Εντελώς ασυνήθιστα υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες στη Νέα Υόρκη και τα περίχωρα, με τον υδράργυρο να φθάνει σήμερα έως τους 27,2 βαθμούς Κελσίου στο Μανχάταν.

Η θερμοκρασία προσεγγίζει το ρεκόρ των 27,7 βαθμών Κελσίου που είχε καταγραφεί την 18η Οκτωβρίου του 1928.

Τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα κυμαίνονται περίπου 10 βαθμούς χαμηλότερα, διευκρίνισε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία στον λογαριασμό της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Την Τρίτη η θερμοκρασία ξεπέρασε του 27 βαθμούς Κελσίου καταγράφοντας νέα ρεκόρ στον μετεωρολογικό σταθμό στο αεροδρόμιο La Guardia, στην περιοχή του Κουίνς όπου άγγιξε τους 28,3 βαθμούς Κελσίου, το υψηλότερο επίπεδο που καταγράφεται την 17η Οκτωβρίου από το 1996.

Η καλοκαιρία αναμένεται να διαρκέσει έως την Πέμπτη όπου ο υδράργυρος θα καταγράψει πτώση.

Το παγοδρόμιο του Rockefeller Center, που άνοιξε ενόψει του χειμώνα την προηγούμενη εβδομάδα, συνεχίζει πάντως να λειτουργεί κανονικά, σύμφωνα με μία εκπρόσωπο τύπου.

Ο διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Μετεωρολογίας, που ανήκει στον ΟΗΕ, είχε προβλέψει στα μέσα Σεπτεμβρίου ότι το 2016 θα είναι το θερμότερο έτος στην ιστορία από την έναρξη της καταγραφής των θερμοκρασιών πριν από 137 έτη.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.