ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Κέικ κολοκύθας με τζίντζερ και frosting maple syrup

Υλικά
...για το κέικ
500 γρ. πουρέ κολοκύθας
4 αυγά
230 γρ. σπορέλαιο
440 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
600 γρ. ζάχαρη
1 κ.γ. σόδα
1 κ.γ. αλάτι
2 κ.γ. κανέλα σκόνη
¼ κ.γ. γαρίφαλο σκόνη
¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
50 γρ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
...για το frosting
500 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
125 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
3 κ.σ. maple syrup
200 γρ. άχνη ζάχαρη
...για την αρωματική ζάχαρη
4 κ.σ. ζάχαρη
½ κ.γ. κανέλα σκόνη
½ κ.γ. γαρίφαλο
...για το σερβίρισμα
100 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
αρωματική ζάχαρη

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός απο το αλεύρι.
Όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε ξανά μέχρι να απορροφηθεί.
Σε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ (28 εκ), την οποία έχουμε αλευροβουτυρώσει, αδειάζουμε το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50-60 λεπτά μέχρι που να βάζουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο του κέικ και να βγαίνει καθαρό.
Μόλις ψηθεί αφαιρούμε και αφήνουμε το κέικ να ξεκουραστεί μέσα στη φόρμα του για 5 λεπτά και έπειτα ξεφορμάρουμε πάνω σε σχάρα.
Για το frosting
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα το τυρί κρέμα με το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν καλά, 3-4 λεπτά και έπειτα προσθέτουμε το μέλι με την ζάχαρη.
Με την βοήθεια μιας σπάτουλας απλώνουμε το frosting ομοιόμορφα πάνω στο κέικ και πασπαλίζουμε με τα καρύδια.
Στο μούλτι ανακατεύουμε για 3' όλα τα υλικά για την αρωματική ζάχαρη και πασπαλίζουμε το κέικ μας απο πάνω.

Πηγή : akispetretzikis.com

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.