ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Σε σύγχυση η διάκριση των εξουσιών»

Κίνημα: Η Δημοκρατία βρίσκεται σε κίνδυνο

Την άποψη ότι η διάκριση των εξουσιών βρίσκεται σε σύγχυση, αμφισβητείται η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης ενώ δεν λειτουργεί το κράτος δικαίου εκφράζει σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών προειδοποιώντας ότι η Δημοκρατία εξαιτίας αυτών βρίσκεται σε κίνδυνο.
kinima_logo-thumb-large

Στην ανακοίνωσή του ο Τομέας Δικαιοσύνης και Ισονομίας του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών παρατίθενται ημερολογιακά ταξινομημένες κάποια από τα τελευταία γεγονότα στον τομέα της Δικαιοσύνης τα οποία αποτελούν και το βασικότερο επιχείρημα της προειδοποίησης για τον κίνδυνο στη Δημοκρατία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

 • 30-9-2016, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, κ. Νίκος Σακελλαρίου, ματαιώνει τη συζήτηση της Ολομέλειας του Ανωτάτου Δικαστηρίου δηλώνοντας «έξωθεν παρεμβατικό κλίμα».
 • 3-10-2016, ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών, κ. Ισίδωρος Ντογιάκος, παύεται από τα καθήκοντα του.
 • 4-10-2016, οι Αντιπρόεδροι του Συμβουλίου της Επικρατείας, κ. Χρήστος Ράμμος και κα Αικατερίνη Σακελλαροπούλου αντίστοιχα, παραιτούνται επικαλούμενοι ότι το Ανώτατο Δικαστήριο αρνήθηκε ουσιαστικά να δικάσει (αρνησιδικία) την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών.
 • 5-10-2016, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας καλεί επισήμως στο γραφείο του την Ηγεσία της Δικαιοσύνης κι εκείνη αποδέχεται να πάει.
 • 6-10-2016, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συναντάται στο Μέγαρο Μαξίμου με την Ηγεσία της Δικαιοσύνης με αντικείμενο συζήτησης τη λειτουργία της Δικαιοσύνης, αλλά εξερχόμενοι και προς έκπληξη όλων μας, ανακοινώνουν δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού αποκλειστικά για το «ειδικό» μισθολόγιό τους.

 

Όταν η διάκριση των εξουσιών βρίσκεται σε σύγχυση, η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης αμφισβητείται και το ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ δεν λειτουργεί, τότε δυστυχώς, η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ βρίσκεται σε κίνδυνο.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Και … Μολις πριν μερικές ώρες αρχίζει δίωξης του εντιμότατου Μιχάλη Καρχιμάκη για ποιός ξέρει τι εχουν στο μυαλό τους οι δικαστές και οι εισαγγελείς της Αθήνας .
  Ίσως διατεταγμένη εντολή απο το καινούργιο σχήμα :
  τους αριστεροδεξιοφασιστοκαραμανλικούς !
  Ελάτε …. κύριοι νοσταλγοί της Χούντας των Συνταγματαρχών με την υποστήριξη της ανοιχτομάτες Δικαιοσύνης μας οπως την κατάντησε ο Τσιπρας .
  Ελάτε να μας συναντήσετε στον καινούργιο μας » ανένδοτο » για τις Δημοκρατικές μας Ελευθερίες !
  Θα μας βρητε στους Δρόμους για να σας πούμε εμείς αν εχει ή οχι χειραγωγείθεί , ή οχι από τηνκυβερνηςη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ σας κ. ΣΑκελλαριου, κ. Θάνου και κ. Θεοτοκάτου !
  Το πόσο φοβούνται το ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ ειναι πολύ εμφανές στις επιπόλαιες κινήσεις των ανθρώπων που εθηγηςαν Από τις αλλαγές που έγιναν την περίοδο 2009 –2011 .
  Ετσι και μπει στην Βουλή το κομμα αυτο που δεν εξαγοράζεται με καρεκλες θα εχουν παρατράγουδα οι των αριστεροδεξιοφασιρτοκαραμανλικών αποχρώσεων σφετεριστές .

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.