ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους»

Κίνημα: Η κυβέρνηση εκθέτει τη χώρα σε πρωτοφανείς κινδύνους

Για χρονοτριβή στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης, που εκθέτει τη χώρα σε πρωτοφανείς κινδύνους, κατηγορεί την κυβέρνηση το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών. Σε ανακοίνωσή του επισημαίνει, πως η κυβέρνηση με τις επιλογές της και την αναποτελεσματικότητά της, στερεί άμεσα από την οικονομία ρευστότητα ύψους 1,7 δισ. ευρώ. Της καταλογίζει, επίσης, πως ενισχύει περαιτέρω την αβεβαιότητα για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας και ενισχύει και ακραίες συντηρητικές φωνές στην Ευρώπη όσον αφορά τη λύση για το ζήτημα του ελληνικού χρέους.  

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Κινήματος:

1. Μετά από εννιά χρόνια ύφεσης και με την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα στα όρια της επιβίωσης, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εξακολουθεί να πειραματίζεται με τις ανάγκες και τις προοπτικές της χώρας.

2. Με τις επιλογές της και την αναποτελεσματικότητά της, στερεί άμεσα από την οικονομία ρευστότητα ύψους 1,7 δισ. ευρώ. Τα κεφάλαια αυτά σε αντίθεση με τον μύθο ότι τα δάνεια που πήρε η χώρα αφορούν μόνο αποπληρωμές δανείων του παρελθόντος, θα βοηθήσουν -όταν εισπραχτούν- μικρομεσαίες επιχειρήσεις
που κατάφεραν να αντέξουν την βαθιά ύφεση.

3. Αντί, λοιπόν, να φροντίσει να κλείσει άμεσα η πρώτη αξιολόγηση και να προχωρήσει η χώρα στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, ώστε να εξασφαλιστούν από την πλευρά της Ελλάδας οι προϋποθέσεις για μια θετική απόφαση για το χρέος, η κυβέρνηση χρονοτριβεί και εκθέτει τη χώρα σε
πρωτοφανείς κινδύνους.

Ενισχύει περαιτέρω την αβεβαιότητα για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας, ενισχύει και ακραίες συντηρητικές φωνές στην Ευρώπη όσον αφορά τη λύση για το ζήτημα του ελληνικού χρέους. Απομακρύνει τη δυνατότητα να επωφεληθεί η χώρα και από την πολιτική ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ και να βγει το 2017 στις αγορές με ευνοϊκές προϋποθέσεις.

4. Όταν έχει εμπεδωθεί από την εμπειρία του παρελθόντος ότι, οι όποιες καθυστερήσεις στην εφαρμογή των όσων η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει συμφωνήσει λειτουργούν σε βάρος της οικονομίας, αυξάνοντας το κόστος της προσαρμογής και οδηγεί σε περισσότερα μέτρα, είναι εγκληματικό να προσποιούνται στην κυβέρνηση ότι διαπραγματεύονται προς όφελος των πολιτών.

5. Στην πραγματικότητα ένα μόνο στόχο έχουν, την αναβίωση του πελατειακού, παρεοκρατικού κράτους προκειμένου να παρατείνουν την παραμονή τους στην εξουσία.

6. Αδιαφορούν στην πραγματικότητα για το μέλλον και τις προοπτικές των παραγωγικών δυνάμεων που μπορούν να συνεισφέρουν στην προσπάθεια της χώρας να περάσει σε μια τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης. Αδιαφορούν για την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό, υπονομεύουν κάθε ελπίδα προσέλκυσης επενδύσεων.
Αδιαφορούν για τους ανέργους και για όσους έχουν κτυπηθεί από την κρίση.

7. Ας αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους και ας αλλάξουν πορεία πριν είναι αργά για τη χώρα.

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Κων. Μητσοτάκης: Ποιος θα θυμάται σε λίγο τι λέμε σήμερα?
    ================================================
    Δεν είμαστε εντολοδόχοι του παρελθόντος δεν είμαστε διαχειριστές των μνημονίων
    =====================================================================
    ‘’Καβάλησαν’’ το τρένο της άγνοιας, του θράσους και με οδηγό ‘’άγνωστους’’ καθοδηγητές και ‘’αιμοδότες’’ , πίστεψαν πως έγιναν ..άντρες και ..πολιτικοί τα χθεσινά παιδία, που το μόνο που ήξεραν ήταν: Καφέ- Καφενέ- μαμ- και νάνι.

    Άνοιξαν το στόμα τους και ΔΕΝ ήξεραν τι έλεγαν. Προκάλεσαν όλη την Ευρώπη και ειδικά την Γερμανία. Ίσως το γαλλικό ‘’πρακτοριλίκι ’’ έτσι να τους είχε παροτρύνει.

    Πίστευαν, ότι ο ανόητος ψεύτης και συκοφάντης ακροδεξιός καΜένος εντελώς, θα μπορούσε να κάνει ‘’χρήση’’ του ειδικού Γαλλικού ..προνομίου της εποχής των Σαρκοζίδων.

    Ο πρόεδρος Αλέξης, της ομάδας των σχολικών παραμυθιών καθοδηγούμενος, πίστεψε πως ‘’κοιτώντας’’ στον καθρέφτη και αντιγράφοντας ..κινήσεις θα γινόταν πολιτικός.

    ‘’Μοιάζει’’ του Ανδρέα, έλεγαν κρυφά και μουλωχτά οι ‘’τοιχογλείφτες’’ πρώην κουκουλοφόροι, θέλοντας να ‘’κλέψουν’’ τέχνη και δύναμη πολιτική.

    Ξεκίνησαν βάζοντας ’’κόκκινες’’ γραμμές σαν τους εχθρούς του Χριστιανισμού, οι άθεοι νομίζοντας ότι το..μπόϊ τους ήταν αρκετό. Δεν ήξεραν όμως ότι ήταν η ..σκιά τους.

    Μιλώντας για τις «κόκκινες γραμμές» στην διαπραγμάτευση, ο Τσίπρας τόνισε ότι «δεν είναι μόνο της Ελλάδας, αλλά και όλης της δημοκρατικής Ευρώπης». «Δεν δίνουμε έναν αγώνα μόνο στο όνομα του ελληνικού λαού, αλλά και στο όνομα όλων των λαών της Ευρώπης», υπογράμμισε για να αναφερθεί κατόπιν στις αξίες του Διαφωτισμού.

    Σύμφωνα με… τον πρωθυπουργό τον αγώνα για λύση απέναντι στη λιτότητα που διεξάγει η κυβέρνηση, βλέπουν οι και υπόλοιποι λαοί σαν λύση και για τους ίδιους.

    «Δεν είμαστε εντολοδόχοι του παρελθόντος, δεν είμαστε διαχειριστές των μνημονίων. Η σωτηρία δεν έρχεται παρατείνοντας το λάθος, όπως μας ζητούν κάποιοι δανειστές», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

    «Τους απαντάμε «δεν βιαζόμαστε, δεν συμβιβαζόμαστε», εργαζόμαστε σκληρά για μια έντιμη συμφωνία.
    =====================================================================
    Δηλαδή μια συμφωνία χωρίς τη λιτότητα, χωρίς το μνημόνιο, χωρίς την τοξική παρουσία της τρόικα.
    ====================================================================
    Οτιδήποτε άλλο δεν είναι συμφωνία, είναι παράδοση, είναι ολοκλήρωση της ευθανασίας της…
    =====================================================================

    ΣΧΟΛΙΟ: Πόσο αφελείς, πόσο ελαφρόμυαλοι μπορεί να γίνουμε, ώστε να καταστούμε ..αιώνια θύματα, και μάλιστα τόσο εύκολα πειθόμενοι, στα παραμύθια του Αλέξη και του αγράμματου μπουρδολόγου, συκοφάντη και ψεύτη καΜένου εντελώς?
    Πως (?) κατάφεραν οι ΨΕΥΤΕΣ να μας σύρουν στο άρμα της προσωπικής τους ανικανότητας?
    Πως ΑΚΟΜΗ δεν ξεσηξώθηκαν οι ψευτοπατριώτες του χθές?
    Τι άλλο χειρότερο περιμένουν?

  2. Στά μην αναλάβουν τις ευθύνες τους οι κατ´εξοχην ΑΝΕΥΘΥΝΟΙ !

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.