ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανακοίνωση για τον Μ.Καρχιμάκη

Κίνημα: Στήνουν πολιτικές διώξεις

Ανακοίνωση του Κινήματος για την εισαγγελική πρόταση παραπομπής σε δίκη του Μιχάλη Καρχιμάκη.
kinima-dimokraton-sosialiston

«Ζητείται η παραπομπή σε δίκη, του Μιχάλη Καρχιμάκη, για μια υπόθεση που, υποτίθεται ότι συνετελέσθη το 2005, αλλά καταγγέλθηκε το 2013, από υπάλληλο της ΕΥΠ, ο οποίος στη συνέχεια απελύθη
από την υπηρεσία του, ως υπεύθυνος ανομιών. Πότε έκανε ο συγκεκριμένος υπάλληλος την καταγγελία; Στο πλαίσιο της ανάκρισης για υπόθεση στην οποία ήταν κατηγορούμενος!», σχολιάζει το Κίνημα.

«Τώρα, η Δικαιοσύνη, στηριζόμενη στα όσα υποστηρίζει αυτός ο επίορκος και απολυθής υπάλληλος της ΕΥΠ, καλείται μετά από σχετική εισήγηση, να αποφασίσει την παραπομπή ή όχι ενός δημοκράτη πολιτικού, πρώην βουλευτού και υπουργού. Είναι προφανές ότι, κάποιοι επιχειρούν να στήσουν πολλά μικρά ''βρώμικα '89'', σε μια περίοδο, που η Δικαιοσύνη και η ανεξαρτησία της βάλλονται από πολλούς και διάφορους παράγοντες εντός και εκτός των ορίων της, σύμφωνα και με δηλώσεις ανώτατων λειτουργών της Δικαιοσύνης», αναφέρει το Κίνημα.

«Το ερώτημα που προκύπτει αβίαστα, είναι ένα: θα αποδεχτεί η Δικαιοσύνη να εκτεθεί, παρακολουθώντας την έκθετη κυβέρνηση - με τις δεξιές συναναστροφές της, κατά προτίμηση Καραμανλικής αποχρώσεως; Οι μέρες είναι πονηρές και το ''κλίμα'', κατά τον ίδιο τον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, σύμφωνα με την πρόσφατη δήλωσή του, κάθε άλλο παρά εύκρατο - θεσμικά, πολιτικά, κοινωνικά, να προσθέσουμε εμείς. Ας ελπίσουμε ότι, δεν θα είναι η Δικαιοσύνη, που θα έχει την ευθύνη για τον ερχομό της εποχής των παγετώνων. Η Δημοκρατία αυτήν την ώρα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά μετά τη Μεταπολίτευση, έχει ανάγκη από την προάσπιση της ανεξαρτησίας των εξουσιών», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Κινήματος.

9 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. freeman 13:38 07/10/2016

  Η παρακρατική συναλλαγή Καραμανλή με Τσίπρα δεν είναι μόνο προσωπική υπόθεση . Είναι ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ συναλλαγής της πλειοψηφίας ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ και με αιχμή του Δόρατος την ελεγχόμενη Δικαιοσύνη επιχειρούν να διαιωνίσουν τον ΝΕΟ, ΒΟΛΙΚΟ , ΕΙΚΟΝΙΚΟ διπολισμό μεταξύ Ρωσόφιλων Καραμανλικών και Πουτινολάγνων ΤσιπροΚαμένων και θα το επιδιώξουν με ΝΕΟ 1989 , που θα σέρνει σε αέναα Δικαστήρια τον πρώην Πολιτικό Χώρο ΤΩΝ Παπανδρέου που θεωρούν Αμερικανόφιλο .
  ΦΥΣΙΚΑ και ΔΕΝ έχουμε Δημοκρατία .
  Το «αυγό του φιδιού» εκκολάπτεται μέσα στην Δικαστική Εξουσία από εποχής Καραμανλή. Ας θυμηθούμε την απομάκρυνση του δικούς τους Ζορμπά όταν τόλμησε απλά να ανακοινώσει μη αρεστό πόρισμα , ας θυμηθούμε την μουγκαμάρα του όποιου εισαγγελέα στα παγκοσμίως γνωστά ΠΛΑΣΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ 2004-2009 , ας θυμηθούμε την απαλλαγή ΟΛΩΝ ανεξαιρέτως των σκανδάλων 2004-2009 , την προκαταρκτική έρευνα για κάθε καμένο ΑντιΓαπ δημοσίευμα , το τσουβάλιασμα και μη εκδίκαση των Χιτλερικών (η Δικαιοσύνη ακόμα και τα αποβράσματα τα δικάζει Νόμιμα) , την από τα μαλλιά τραβηγμένη δίωξη Παπακωνσταντίνου και την τραγική μη χρήση του PC Βενιζέλου στην ακροαματική διαδικασία, το εμπαθές μίσος της αγόρευσις της Εισαγγελούς , την 8χρονη υπόθεση Γεωργίου , την υπόθεση Οικονομικών πασοκ, την υπόθεση Καρχιμάκη , την μεταβίβαση του δικαστικού απο-συ-στήματος Καραμανλή στον Τσίπρα , την προκλητικά ωμή αυτοεκδίκαση στα Μισθοδικεία προκλητικών αναδρομικών-αποδοχών , την σκόπιμη παραμονή στο …βολικό χαοτικό χειρόγραφο σύστημα και στον μη εκσυγχρονισμό-μηχανοργάνωση , το θάψιμο του εκατομμυρίου Ντόρας , την ΜΗ εκδίκαση προχθές υπόθεσης ΜΜΕ με γελοίες δικαιολογίες , την προκλητική σύσκεψη στο Μαξίμου την επομένη για τα ριάλια -αργύρια-νέες εντολές , την ευθεία-φασιστική προαναγγελία απόφασης Συμβ.Επικρ. από Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη που κανένας δικαστικός δεν σχολίασε , την ολική ανοχή στην ανομία στα Εξάρχεια από το εφεδρικό συριζαικό γκοτζαμάνικο παρακράτος κρούσης που παρεμβαίνει «νόμιμα» πια μέσω Ρουβίκωνα , την πλήρη σιγή – εξαφάνιση των τρομοκρατικών ομάδων και των χουλιγκανομπαχαλάκηδων ).
  ΔΕΝ χτίζουν άσκοπα ένα ΚΑΘΕΣΤΩΣ τύπου Ερντογάν , θα το χρησιμοποιήσουν μόλις καταφέρουν να βγάλουν την χώρα εκτός ΟΝΕ-ΕΕ .
  Κυβέρνηση και Δοτή Θέμιδα ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ να φύγουν με τις προβλεπόμενες συνταγματικές διαδικασίες . ΜΟΝΟ ΜΕΤΑ από μια NEΑ Μικρασιατική ή Κυπριακή Εθνική καταστροφή θα αναγκαστούν να φύγουν . Οι Άσπονδοι γείτονες μας στα Βόρεια & Ανατολικά το ξέρουν και ετοιμάζονται να το εκμεταλλευτούν αναμένοντας την πλήρη πολιτικο-διπλωματική απομόνωση από την Δύση .

 2. Να ρωτησω κάτι ;;
  Οι θέσεις του ΚΙΔΗΣΟ που θα έστελνε ο πρόεδρος στον διάλογο για την κεντροαριστερά
  Μία φορά μετά τη συνάντηση με την Γεννηματά στη βουλή
  Και άλλη μία με δική του δήλωση πρόσφατα….
  Που είναι;;
  Γιατί δεν τις στέλνει ή γιατί δεν μας λέει τι επιδιώκει;;;
  Που οδηγούμαστε;;;

  • Θ.Τ. 10:59 07/10/2016

   Εχετε απόλυτο δικαίωμα να κλείνετε όσο σφιχτά θέλετε τα μάτια Σας, να κρύβεστε πίσω από όποιο δάχτυλό Σας θέλετε, ακόμα και ποδιού . . .

  • freeman 14:07 07/10/2016

   ΑΝ είσαστε ΕΣΕΙΣ , στην θέση του Γ.Παπανδρέου , θα στέλνατε τις «θέσεις του ΚΙΔΗΣΟ» για συνεργασία ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ που σε ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΓΙΑ ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΗ των ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ του ΚΟΜΜΑΤΟΣ ? Γιατί στο Βενιζελόκομμα του 4-2-1 , τον Παπανδρέου εκβίαζαν – απειλούσαν να είναι υπάκουος το 2012-2015 με τις . . . 6 Ελεγκτικές εταιρείες .
   Αλήθεια σε ποιό κόμμα της Μεταπολίτευσης θα πάνε 6 ελεγκτικές και δεν θα καταγράψουν παρατηρήσεις ?
   Αυτά τα πορίσματα-παρατηρήσεις έστειλε ΔΟΛια στην … Ανεξάρτητη (ΟΠΩΣ ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ) Δικαιοσύνη του υπερΚαραμανλικού Παπαγγελόπουλου ο Βενιζέλος σας και τώρα θα δικάσουν τον Σπυρόπουλο στοχεύοντας φυσικά στην ΗΘΙΚΗ ΣΠΙΛΩΣΗ του Παπανδρέου όπως έκαναν και με τον Παπακωνσταντίνου.
   Βέβαια τώρα ΚΑΙ το Φωφόκομμα θα πέσει στον λάκκο που έσκαψε ΤΟ ΙΔΙΟ για τον Παπανδρέου .
   ΑΝ ΔΕΝ διαγράψετε την μεταστατική κακοήθεια Βενιζέλο , ΠΡΩΤΑ θα σας βάλει λουκέτο και ΜΕΤΑ θα πάει στο Επικρατείας του Καραμανλή .
   Μπορείς ΑΛΗΘΕΙΑ να μου αναρτήσεις μια ΔΗΛΩΣΗ Βενιζέλου για τις ευθύνες Καραμανλή 2004-2009 ?
   ΜΗΝ γκουγκλάρεις τζάμπα .. . ΔΕΝ υπάρχει καμιά , αφού ο πολιτικός εχθρός (Καραμανλής) του ψυχαναγκαστικά προσωπικού εχθρού του (Παπανδρέου) … ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ .
   Ο Βενιζέλος συνεχίζει ΣΤΑΘΕΡΑ τα «ΣΥΓΝΩΜΗ για το 2010-2011» Ισχυροποιώντας-απαλλάσσοντας την ΝΔ για την οποία και δουλεύει .

  • ΚΙ ΟΜΩΣ ΕΜΕΙΣ ΤΟΝ ΠΡΟΔΩΣΑΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ…
   ===================================================
   Κάθε μέρα που περνά αφήνει πίσω της ένα ακόμη γκρεμισμένο καλντερίμι ονείρου, σωτηρίας και λύτρωσης.

   Έτσι δεν είναι ούτε παράκαιρο ούτε και περίεργο να σκεφτούμε πως φτάσαμε σήμερα εδώ που είμαστε και πως(?) θα είμαστε, αν είχαμε ενεργήσει με λογική, με ωρίμανση και όχι με ιδιοτέλεια και συναίσθημα.

   *Διώξαμε ένα πρωθυπουργό και μία κυβέρνηση που πρόσφατα είχαμε ψηφίσει με 44%, υπακούοντας σε πολιτικές ύαινες , σε αποστάτες, σε προδότες, σε μπολσεβίκους και χρυσαυγίτες συμμορίτες.

   *Προδώσαμε και διώξαμε τους ανθρώπους που απέδειξαν, όσο έμειναν, ότι μπορούσαν να μας σώσουν να ορθοποδήσουμε.

   *Προδώσαμε τον ΕΝΤΙΜΟ Γιώργο Παπανδρέου, γιατί μας ‘’διέταξαν’’ τα αφεντικά μας, με πρωτεργάτη έναν Μπαρόζο της διαπλοκής και της υποτέλειας.

   * Τον προδώσαμε , τον διώξαμε γιατί μας είπε την ΑΛΗΘΕΙΑ ! και κατάφερε να ανατρέψει το δυσμενές κλίμα που υπήρχε στην Ευρώπη , να ανατρέψει και να ‘’καταργήσει’’ τη ρήτρα ‘’ΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ’’ , να βρεί τρόπους και κεφάλαια ώστε να μη χρεοκοπήσουμε και τέλος να υποχρεώσει τους Ευρωπαίους να προβούν σε ΜΕΙΩΣΗ-ΚΟΥΡΕΜΑ του χρέους κατά 120 Δις ευρώ και φέραμε στη θέση του ότι το χειρότερο θα μπορούσε να μας τύχει.

   *Έναν ‘’σαγματοποιό’’ και ένα πληθωρικά ατάλαντο και αδίστακτο φαταούλα, δύο απόκληρους της κοινωνικής ευαισθησίας, δύο αδίστακτους βρικόλακες της εξουσίας, δύο προικοθήρες της παρανομίας, της συκοφαντίας, της ψευτιάς και της απάτης, δύο εμπόρους πατριδοκαπηλίας?

   *Τον προδώσαμε γιατί ήταν ο ΜΟΝΟΣ που μιλούσε για επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και όχι των τραπεζιτών, με ταυτόχρονη εκχώρηση κοινών μετοχών για εξασφάλιση του Ελληνικού λαού? Και κανείς δεν μιλά σήμερα για το έγκλημα που διεπράχθη όταν ‘’έδιωξαν’’ τον Παπανδρέου?

   *Τον προδώσαμε γιατί ο Παπανδρέου ήταν ο μόνος που επέβαλε πρόστιμα ύψους 1,2 ΔΙΣ ευρώ στο Λάτση και τον Βαρδινογιάννη για την λαθροδιακίνηση πετρελαίου, αποδεικνύοντας για πρώτη φορά την ύπαρξη και τη θέληση λειτουργίας κράτους δικαίου και σήμερα ο δουλοπρεπής Σαμαράς τα… χαρίζει, αφού τον κρατάνε και τον ‘’συντηρούν’’ …ενημερωτικά ?

   *Τον προδώσαμε γιατί ΑΡΝΗΘΗΚΕ να ‘’συντηρήσει’’ την χρόνια διαπλοκή των ΜΜΕ και των νταβατζήδων που τα ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ? Επέβαλε φόρους και αποφάσισε να ξεκαθαρίσει το τοπίο της διαπλοκής και τότε όλοι ‘’της πολιτικής’’ απέδειξαν το μέγεθος της διαπλοκής τους.

   *Τον προδώσαμε, τον διώξαμε, γιατί ψήφισε νόμους που καταπολεμούσαν την φοροδιαφυγή, τη διακίνηση του ‘’μαύρου’’ χρήματος, που κτυπούσε τη διαφθορά ,τη διαπλοκή και βοηθούσε τον αδύναμο και τον συνταξιούχο. Οι ειδικές αίθουσες στον Κορυδαλλό για τους μεγαλοφοροφυγάδες αποδεικνύει την θέληση για μια ευνομούμενη πολιτεία.

   *Σήμερα, που όλοι ΞΕΡΟΥΜΕ την αλήθεια της κατάντιας μας, αλήθεια ποια είναι η θέση μας, οι επιδιώξεις μας και πως τις εκφράζουμε?

   *Ο Γιώργος Παπανδρέου θυσίασε πολιτικές και καριέρες για να μη χρεοκοπήσουμε. Εμείς ΣΗΜΕΡΑ που τα ξέρουμε όλα, τι κάνουμε για να απαλλαγούμε από την ΚΛΙΚΑ Καραμανλή Τσίπρα?

   *Υπάρχει κανείς που δεν πνίγεται από την παραπολιτική ‘’μπόχα’’ και την ΑΝΤΕΘΝΙΚΗ προδοσία?

   Είναι τόσοι πολλοί οι ‘’μολυσμένοι’’ ανθέλληνες ?

 3. Με Παπαγγελόπουλο υπουργό σε μια κυβερνηση που θέλει να ισοπεδώσει την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και με την ηγεσία της να ενδιαφέρεται περισσότερο για τα μισθολογικά της νιτερέσα , απ´οτι την παραβίαση της επετηριδας της …..,
  Τα παντα ειναι πιθανά.
  Ακόμη και να κατηγορούν τον Δημοκράτη Αγωνιστή και κινηγό της λαμογιάς σε ολη του την καριέρα Μιχάλη Καρχιμάκη , που σαν πολιτης και σαν Βουλευτής , υπηρτεί το δίκιο, την Ελευθερία την Δημοκρατία και την πρόοδο .
  Οι κατηγορίες τους για τον πατριώτη Μ.Κ. Θα τους βγουν μπούμερανγκ !

 4. Εμπλοκή ελληνικών υπηρεσιών στην υποκλοπή; (βίντεο)

  ΔΝΤ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ WΙΚΙLEAKS: Εμπλοκή ελληνικών υπηρεσιών στην υποκλοπή; (βίντεο)
  BY IOANNA ON 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016 • ( 1 ΣΧΟΛΙΟ )

  Τι υποστηρίζει δημοσιογράφος της WSJ.
  Τις έντονες επιφυλάξεις του για το ποιος και για ποιον λόγο υπέκλεψε την συνομιλία ανάμεσα στα τρία στελέχη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ανέπτυξε ο δημοσιογράφος Μάρκους Γουόκερ από την εφημερίδα Wall Street Journal.
  Από του πρώτους δημοσιογράφους διεθνώς που εντόπισε την “παράξενη” ορθογραφία του ονόματος της Ντέλια Βελκουλέσκου στο κείμενο της απομαγνητοφώνησης που δημοσίευσαν τα Wikileaks, ο κ. Γουόκερ μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, εξέφρασε την απορία του για την αναγραφή του ονόματος της εκπροσώπου του ΔΝΤ με τη φωνητική απόδοση της ελληνικής γλώσσας στην λατινική γραφή, ως “Velkouleskou” και όχι ως “Velculescu”.
  “Ο τρόπος που αναγράφεται το όνομα μας δείχνει πως το όνομα γράφτηκε στα Ελληνικά και έπειτα ξαναγράφτηκε στα Λατινικά, ανορθόγραφα όμως” τόνισε ο δημοσιογράφος της αμερικανικής εφημερίδας, υπογραμμίζοντας πως αυτό ίσως να αποδεικνύει την εμπλοκή κάποιας ελληνικής μυστικής υπηρεσίας.

 5. ΝΜαν. 19:43 06/10/2016

  Παπαγγελόπουλος: Χρυσή εφεδρεία της χώρας ο Καραμανλής
  =============================================
  Ο κ. Παπαγγελόπουλος υποστήριξε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο Αλέξης Τσίπρας και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής είναι τρία πρόσωπα που «είναι εγγύηση για την καλή λειτουργία της δημοκρατίας σε εποχή κρίσης και για την ασφάλεια της χώρας».
  Χαρακτηρίζει, δε, τον Κώστα Καραμανλή ως «πρόεδρο της καρδιάς όλων των Νεοδημοκρατών», αλλά και «χρυσή εφεδρεία της χώρας».

 6. Η κυβέρνηση Καραμανλή , κρύβει τους τραπεζικούς λογαριασμούς Εφραίμ .
  ======================================================

  Ο Πρόεδρος της Εξεταστικής κ. Χρ. Μαρκογιαννάκης ενημέρωσε το σώμα….
  Αν έχετε ακόμα απορίες γιατί έδιωξαν τον Γιώργο Ζορμπά από την Αρχή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, διαβάστε τι έγινε με την Εξεταστική Επιτροπή:

  Στις 12 Νοεμβρίου ο αντικαταστάτης του Ζορμπάς Στέλιος Γκρόζος είχε απαντήσει στο σχετικό αίτημα της Εξεταστικής ότι όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί της Μονής Βατοπεδίου έχουν ανοίξει. Σήμερα όμως αναφέρει σε επιστολή του ότι απλώς έχουν “ Παγώσει’’” τα 67 εκατομμύρια ευρώ που σχετίζονται με την αγοραπωλησία του Ολυμπιακού Ακινήτου στους Θρακομακεδόνες και των ακινήτων στη Θεσσαλονίκη.

  Έτσι ύστερα από 15 μέρες αδικαιολόγητης καθυστέρησης ο Πρόεδρος της Εξεταστικής κ. Χρ. Μαρκογιαννάκης ενημέρωσε το σώμα, ότι το αίτημα των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για άνοιγμα των λογαριασμών των εμπλεκομένων στο σκάνδαλο Βατοπεδίου δεν ικανοποιείται από τον κ. Γκρόζο και οι χρηματικές ροές παραμένουν με άνωθεν – προφανώς – εντολές της Κυβερνώσας παράταξης στο σκοτάδι προς το παρόν. Φυσικά ευθύνες έχει και ο κ. Μαρκογιαννάκης που σύμφωνα με το αρ. 145 του Κανονισμούς της Βουλής έχει όλες τις ανακριτικές εξουσίες, αλλά δεν μπήκε κι αυτός στον κόπο.
  Θα αργήσουμε λοιπόν πολύ ακόμα να μάθουμε που πήγαν τα λεφτά.
  ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Η ΦΤΩΧΙΑ ΜΑΣΤΙΖΕΙ ΤΟ 90% ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΟΙ «ΑΚΤΗΜΟΝΕΣ» ΚΑΛΟΓΕΡΟΙ ΦΙΓΟΥΡΑΡΟΥΝ ΜΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΟΥΣ…!!!

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.