Neo

Κυβέρνηση και πρόεδροι ανωτάτων δικαστηρίων πρέπει να φύγουν

Κυβέρνηση και ανώτατοι δικαστές θα πρέπει να φύγουν με τις προβλεπόμενες συνταγματικές διαδικασίες, τονίζει σε κείμενό του ο πρώην υπουργός Παντελής Οικονόμου εκτιμώντας πως συνολικά το κατεστημένο μας (δικαστικό, κομματικό, οικονομικό, άλλο) λειτουργεί κόντρα στο δημόσιο συμφέρον.
oikonomoupantelis

Αναλυτικά το κείμενο του Παντελή Οικονόμου:

Το σημερινό γεγονός: «έγινε συνάντηση του Πρωθυπουργού με Προέδρους Ανωτάτων Δικαστηρίων». Σε μια χρονική στιγμή κατά την οποία ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Νικόλαος Σακελλαρίου έχει αρνηθεί να δικάσει την υπόθεση για τις τηλεοπτικές άδειες. Λόγω του περιρρέοντος κλίματος, αιτιολόγησε ο ίδιος. Με την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου να έχει προηγουμένως αναβιώσει δίωξη κατά του Ανδρέα Γεωργίου για υποτιθέμενο έγκλημα (αλλοίωση εθνικών λογαριασμών) με την αιτία τέλεσης (υπαγωγή στο μνημόνιο) να έχει εκλείψει πριν αναλάβει τα καθήκοντα του, ως Πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ.

Έχοντας μεσολαβήσει ο Υπουργός της Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, ο οποίος τιμώρησε τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, διότι η, κατά νόμο, άσκηση των καθηκόντων του δεν υπηρετούσε, κακώς εννοούμενα, κυβερνητικά συμφέροντα. Τι συζητήθηκε λοιπόν στη σημερινή συνάντηση των κορυφών της εκτελεστικής και της δικαστικής εξουσίας; Τα ειδικά μισθολόγια των δικαστικών. Τρομάρα τους!

Ότι το κατεστημένο μας (δικαστικό, κομματικό, οικονομικό, άλλο) δεν κάνει τη δουλειά του είναι πια κοινό μυστικό. Οι ταγοί μας όχι μόνον δεν διασφαλίζουν βασικές εγγυήσεις (όπως οφείλουν), αλλά τις ακυρώνουν οι ίδιοι. Εντελώς ξένοι με το δημόσιο συμφέρον, το οποίο έχουν ταχθεί να υπηρετούν, ο κάθε ένας από τη θέση του. Με τη σκέψη τους μόνο στα δικά τους, μικρά, συμφέροντα. Και, μοιραία, σε αμοιβαίες, ακόμα μικρότερες, εξυπηρετήσεις. Με τις εκπτώσεις αυτές χρεωμένες σε μας. Τοις μετρητοίς. Κυβέρνηση και Πρόεδροι Ανωτάτων Δικαστηρίων πρέπει λοιπόν να φύγουν. Ασφαλώς με προβλεπόμενες δημοκρατικές διαδικασίες. Αλλά στη Δημοκρατία είναι «εκ των ων ου άνευ» οι ευθύνες να καταλογίζονται, αλλιώς… δεν έχουμε Δημοκρατία.

5 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Κακώς θεωρείτε ότι υπεύθυνος είναι μόνο ο Παρασκευόπουλος: τη «βρώμικη δουλειά» την έχει αναλάβει «ο άνθρωπος της ΚΥΠ του Καραμανλή»….Τον Αύγουστο κάλεσε ομάδα δικαστών στο Μέγαρο Μαξίμου παρουσία του Τσίπρα και τους έδωσε συγκεκριμένη εντολή: «να ασχοληθούν με όλα τα σκάνδαλα που οι προηγούμενοι έχουν βάλει «στο αρχείο», με ό,τι αυτό σημαίνει… και πολλά άλλα…

 2. freeman 11:51 07/10/2016

  Η παρακρατική συναλλαγή Καραμανλή με Τσίπρα δεν είναι μόνο προσωπική υπόθεση . Είναι ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ συναλλαγής της πλειοψηφίας ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ και με αιχμή του Δόρατος την ελεγχόμενη Δικαιοσύνη επιχειρούν να διαιωνίσουν τον ΝΕΟ, ΒΟΛΙΚΟ , ΕΙΚΟΝΙΚΟ διπολισμό μεταξύ Ρωσόφιλων Καραμανλικών και Πουτινολάγνων ΤσιπροΚαμένων και θα το επιδιώξουν με ΝΕΟ 1989 , που θα σέρνει σε αέναα Δικαστήρια τον πρώην Πολιτικό Χώρο ΤΩΝ Παπανδρέου που θεωρούν Αμερικανόφιλο .
  ΦΥΣΙΚΑ και ΔΕΝ έχουμε Δημοκρατία .
  Το «αυγό του φιδιού» εκκολάπτεται μέσα στην Δικαστική Εξουσία από εποχής Καραμανλή. Ας θυμηθούμε την απομάκρυνση του δικούς τους Ζορμπά όταν τόλμησε απλά να ανακοινώσει μη αρεστό πόρισμα , ας θυμηθούμε την μουγκαμάρα του όποιου εισαγγελέα στα παγκοσμίως γνωστά ΠΛΑΣΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ 2004-2009 , ας θυμηθούμε την απαλλαγή ΟΛΩΝ ανεξαιρέτως των σκανδάλων 2004-2009 , την προκαταρκτική έρευνα για κάθε καμένο ΑντιΓαπ δημοσίευμα , το τσουβάλιασμα και μη εκδίκαση των Χιτλερικών (η Δικαιοσύνη ακόμα και τα αποβράσματα τα δικάζει Νόμιμα) , την από τα μαλλιά τραβηγμένη δίωξη Παπακωνσταντίνου και την τραγική μη χρήση του PC Βενιζέλου στην ακροαματική διαδικασία, το εμπαθές μίσος της αγόρευσις της Εισαγγελούς , την 8χρονη υπόθεση Γεωργίου , την υπόθεση Οικονομικών πασοκ, την υπόθεση Καρχιμάκη , την μεταβίβαση του δικαστικού απο-συ-στήματος Καραμανλή στον Τσίπρα , την προκλητικά ωμή αυτοεκδίκαση στα Μισθοδικεία προκλητικών αναδρομικών-αποδοχών , την σκόπιμη παραμονή στο …βολικό χαοτικό χειρόγραφο σύστημα και στον μη εκσυγχρονισμό-μηχανοργάνωση , το θάψιμο του εκατομμυρίου Ντόρας , την ΜΗ εκδίκαση προχθές υπόθεσης ΜΜΕ με γελοίες δικαιολογίες , την προκλητική σύσκεψη στο Μαξίμου την επομένη για τα ριάλια -αργύρια-νέες εντολές , την ευθεία-φασιστική προαναγγελία απόφασης Συμβ.Επικρ. από Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη που κανένας δικαστικός δεν σχολίασε , την ολική ανοχή στην ανομία στα Εξάρχεια από το εφεδρικό συριζαικό γκοτζαμάνικο παρακράτος κρούσης που παρεμβαίνει «νόμιμα» πια μέσω Ρουβίκωνα , την πλήρη σιγή – εξαφάνιση των τρομοκρατικών ομάδων και των χουλιγκανομπαχαλάκηδων ).
  ΔΕΝ χτίζουν άσκοπα ένα ΚΑΘΕΣΤΩΣ τύπου Ερντογάν , θα το χρησιμοποιήσουν μόλις καταφέρουν να βγάλουν την χώρα εκτός ΟΝΕ-ΕΕ .
  Κυβέρνηση και Δοτή Θέμιδα ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ να φύγουν με τις προβλεπόμενες συνταγματικές διαδικασίες . ΜΟΝΟ ΜΕΤΑ από μια NEΑ Μικρασιατική ή Κυπριακή Εθνική καταστροφή θα αναγκαστούν να φύγουν . Οι Άσπονδοι γείτονες μας στα Βόρεια & Ανατολικά το ξέρουν και ετοιμάζονται να το εκμεταλλευτούν αναμένοντας την πλήρη πολιτικο-διπλωματική απομόνωση από την Δύση .

  • Σφοδρή επίθεση GAP στους δικαστές
   =======================

   Σφοδρή επίθεση κατά των λειτουργών της θέμιδος εξαπέλυσε ο Γ Παπανδρέου μιλώντας στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ. Είπε λοιπόν μεταξύ των άλλων:
   «Όπως και οι πολίτες, θέλουν να δουν και τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης, να συνεισφέρουν και αυτοί επιτέλους στην εθνική προσπάθεια. Αν δεν κάνω λάθος, είναι οι πιο ακριβοπληρωμένοι δημόσιοι υπάλληλοι, δημόσιοι λειτουργοί του κράτους, περισσότερο και από τους Βουλευτές, οι οποίοι Βουλευτές στο κάτω – κάτω…
   επανειλημμένως αρνήθηκαν – και αυτό δεν το ξέρει πολύς κόσμος – αυξήσεις τα τελευταία χρόνια.
   Δεν αρνήθηκαν τις αυξήσεις οι δικαστές.
   ===========================
   Και τώρα που ζητούμε και από αυτούς τον οβολό τους υπέρ της ανεξαρτησίας της χώρας μας, μας μιλάνε για «οικονομική κατοχή;».
   Αυτή την οικονομική κατοχή, θα την παλέψουμε, όταν και αυτοί, και όλοι πληρώσουν τον οβολό τους.
   Και οι δικαστές.
   Και όταν συμβάλλουν ουσιαστικά στο αίσθημα Δικαίου και δεν αφήνουν διάφορους, επειδή είναι ισχυροί παράγοντες του ποδοσφαίρου, των μέσων ενημέρωσης ή των επιχειρηματιών, να μπορούν να ξεφεύγουν από τη Δικαιοσύνη, με αρνησιδικία, με αναβολές ή με άλλα τερτίπια».
   Και εγώ απευθύνομαι στη μεγάλη πλειοψηφία εκείνων των δικαστών που πιστεύουν στο αίσθημα Δικαίου, και όχι στους λίγους, οι οποίοι παίζουν παιχνίδια με την τύχη της χώρας».
   Σωστά τα λες Γιωργάκη,
   Πάντως να περιμένεις σκληρά αντίποινα…
   Απάντηση

   ’Ομόφωνο ψήφισμα κατά Παπανδρέου από τους εφέτες
   ============================================
   Επίθεση με σκληρή γλώσσα κατά του Πρωθυπουργού, μιλώντας ακόμη και για «προσπάθεια επικυριαρχίας της εκτελεστικής εξουσίας στη Δικαιοσύνη»(MME)
   Να αφήσουν τους «τσαμπουκάδες» και τις εντελώς απαράδεκτες ενέργειες και κουβέντες οι δικαστές των 4 και 5 χιλιάρικων μηνιαίου μισθού και να μας πουν οι ενώσεις τους πόσα αναδρομικά πήραν ,πώς τα μοιράστηκαν και με ποιο τρόπο κατάφεραν να τα εισπράξουν λίγο πριν το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης.
   Να αφήσουν τέλος τους λεονταρισμούς και τις ύβρεις ενατίον των άλλων θεσμών,αν δε θέλουν να καταντήσουν «Ιταλοί δικαστές»,που στη χώρα της Μαφίας και του ρατσισμού, εξαντλούν την αυστηρότητά τους στην ποινικοποίηση της ερωτικής ζωής των πολιτών-πολιτικών από «γινάτι».
   Η ελληνική δικαιοσύνη των Κόλλια, Κόκκινου, Κεδίκογλου,Σανιδά και τόσων άλλων «ριψάσπιδων» δικαστών , κουβαλάει βαρύ φορτίο αμαρτιών.
   «Η σιωπή είναι χρυσός»!

 3. Θ.Τ. 10:40 07/10/2016

  Την διάκριση των εξουσιών, μου φαίνεται, την πάτησε το τραίνο . Νεαρό αλμπάνη Οθωνα με αντιβασιλείς τους ολιγάρχες έχουμε, βασιλικούς επίτροπους του Οθωνα έχουμε, από Πολυζωιδηδες και Τερτσέτηδες τι κάνουμε ? Δεν μπορεί υπάρχουν . . . Θα πρέπει να φανούν . Η δικαιοσύνη ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ το αποκούμπι του αδύνατου, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ και να το αποδεικνύει μέρα τη μέρα .

 4. Με μιά συγκυβέρνηση κουτσή , κουλή , μουγγη και άλογη στην πατρίδα του ευτράπελου και της αυθαιρεσίας ειναι απόλυτα λογικό να έχεις μιά ανοιχτομάτα ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ .
  Όπερ … και την έχουμε στην Ελλαδα του ΤΣΙΠΡΑ !

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.