ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλλαγή ατζέντας σχεδιάζει το Μαξίμου

Κυβέρνηση σε «απώλεια στήριξης»

Σε κατάσταση συναγερμού έχει θέσει το Μαξίμου ο πρωθυπουργός, καθώς η κυβέρνηση εμφανίζει σημάδια «απώλειας στήριξης», οι αρρυθμίες μεγαλώνουν και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει τη μάχη της κοινωνίας.
dimoskopiseistsipras

Ως εκ τούτου, στο εσωτερικό της κυβέρνησης το κλίμα διαμορφώνεται βαρύ και ο Αλέξης Τσίπρας ψάχνει τρόπους «φυγής προς τα εμπρός» πριν η απώλεια στήριξης μεταφραστεί σε κυβερνητική και πολιτική κατάρρευση.

Τα «καμπανάκια» έχουν αρχίσει να ηχούν απειλητικά για το Μέγαρο Μαξίμου. Η ΝΔ εξαπολύει νέο «ανένδοτο» προς την κυβέρνηση, καλλιεργώντας συνθήκες πόλωσης που, εξ αντικειμένου, θα δυσκολέψουν τους χειρισμούς του Μεγάρου Μαξίμου ενόψει της σκληρής διαπραγμάτευσης για τα εργασιακά και την δεύτερη αξιολόγηση.

Η μάχη της κοινωνίας

Ταυτόχρονα, η μεγάλη ανησυχία των επιτελών του πρωθυπουργού είναι η μάχη της κοινωνίας, καθώς φαίνεται να χάνεται. Οι δημοσκοπήσεις προκαλούν ανησυχία στην κυβέρνηση, αφού η κάθε μέτρηση που δημοσιεύεται δείχνει χειρότερα στοιχεία από την προηγούμενη. Και, μπορεί στο Μαξίμου να έχουν μία σαφώς καλύτερη εικόνα από τις σφυγμομετρήσεις που λαμβάνουν οι ίδιοι, ωστόσο το συμπέρασμα είναι, λίγο-πολύ, το ίδιο: η μάχη της κοινωνίας έχει αρχίσει να χάνεται.

Μετά το δημοσκοπικό κύμα της περασμένης εβδομάδας, αλλά και την δημοσκόπηση-σοκ της Public Issue που έδειξε για πρώτη φορά να υπερέχουν εκείνοι που ζητούν εκλογές από τους οπαδούς της σταθερότητας, χθες η δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας προκάλεσε νέο «σοκ» στο Μέγαρο Μαξίμου, αφού ανέβασε την διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ στο 12,5% στην
πρόθεση ψήφου.

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση εμφανίζει και άλλα, ακόμη πιο ανησυχητικά, σημάδια που δείχνουν ότι η κοινωνία είναι απέναντί της: μέσα σε μόνο δύο ημέρες, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας δέχθηκε ομαδικά πυρά, καθώς την μεν Κυριακή άνδρες των ΜΑΤ «ψέκασαν» διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί στο Σκοπευτήριο Kαισαριανής για να αποδοκιμάσουν τον πρωθυπουργό, ενώ χθες οι αστυνομικοί απώθησαν βίαια και κάνοντας χρήση χημικών τους συνταξιούχους. Για τον λόγο αυτό, εξάλλου, ο πρωθυπουργός δεν έκρυψε την δυσφορία του και ο Νίκος Τόσκας βρέθηκε ένα βήμα πριν την παραίτηση.

Ενόψει δύσκολων αποφάσεων

Όλα αυτά την ώρα που η κυβέρνηση προσδοκούσε ότι θα ξεπεράσει την κρίση μετά την εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την Παιδεία. Στο Μαξίμου αξιολόγησαν την συγκεκριμένη συζήτηση ως «νίκη» για τον πρωθυπουργό και τον ΣΥΡΙΖΑ έναντι του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ τα όσα είπε ο πρωθυπουργός αποτέλεσαν και μία προσπάθεια να «ξεφύγει» η κυβέρνηση από την υπόθεση… Καλογρίτσα και τις αποκαλύψεις για την Τράπεζα Αττικής, που είχαν φέρει το Μαξίμου σε δυσχερή θέση. Ωστόσο, όπως αποδείχθηκε από τα δύο περιστατικά με τα ΜΑΤ και τα χημικά, αλλά και όπως φάνηκε από τις σφυγμομετρήσεις, μία προ ημερησίας δεν φέρνει την Άνοιξη. Ο προβληματισμός, λοιπόν, στο Μαξίμου είναι έκδηλος, καθώς αν η «απώλεια στήριξης» ενταθεί, τότε πολλοί στην κυβέρνηση διερωτώνται πώς θα καταφέρει
ο πρωθυπουργός να διαχειριστεί τις σοβαρές και δύσκολες αποφάσεις που θα κληθεί να πάρει για να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση. «Αν δείχνουμε εικόνα κατάρρευσης, είναι προφανές ότι δεν μπορούμε ούτε μέτρα να περάσουμε, ούτε
άνετα να διαπραγματευθούμε», ομολογεί στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, που προβλέπει «καυτό» χειμώνα.

Αλλαγή ατζέντας

Ως εκ τούτων, ο πρωθυπουργός σχεδιάζει εκ νέου «φυγή προς τα εμπρός» με αλλαγή ατζέντας, έστω κι αν πολλοί στο Μαξίμου έχουν αμφιβολίες για το κατά πόσον η ατζέντα μπορεί πλέον να αλλάξει. Όπως και να έχει, η κυβέρνηση «ζεσταίνει» ξανά το θέμα της συνταγματικής αναθεώρησης. Μεθαύριο, Πέμπτη, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τα μέλη της Επιτροπής Διαλόγου για την Συνταγματική Αναθεώρηση, στην οποία θα ενταχθούν «βαριά» ονόματα των νομικών και πολιτικών επιστημών, όπως ο Μιχάλης Σταθόπουλος και ο Μιχάλης Σπουρδαλάκης. Επίσης, ο πρωθυπουργός ποντάρει πολλά και στην νέα προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, που θα διεξαχθεί τη Δευτέρα, για την διαπλοκή. Στόχος του Αλέξη Τσίπρα είναι να φέρει σε δύσκολη θέση τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στέλνοντας παράλληλα στην κοινωνία το μήνυμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, καίτοι διαχειρίζεται βαριά και αντιδημοφιλή μέτρα, παραμένει «διαφορετικός» από το «παλιό πολιτικό σκηνικό».

5 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. freeman 14:03 04/10/2016

  Εικονική στημένη μάχη κατά της Διαπλοκής, Αναδρομικά στους Δικαστές, Διαρροές Δυσαρέσκειας του Πρωθυπουργού, Προκλητική εύνοια στα επαγγελματικά της συζύγου, Πουτινολάγνα συμπεριφορά … Η γνωστή Καραμανλική συνταγή διακυβέρνησης … χαλάλι τα εντατικά ιδιαίτερα μαθήματα από τον Πάκη . Ετοιμαστείτε για νέα Καμένη «Κύπρο» , στο Αιγαίο .

 2. Μπορούσε ο ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει αλλιώς;
  ===================================
  Η υπόθεση με τις τηλεοπτικές άδειες φαίνεται από τη τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα ότι ήταν το καζάνι που άνοιξε το καπάκι της χύτρας του “κυβερνητικού ΣΥΡΙΖΑ”, όπου για πρώτη φορά η ελληνική κοινή γνώμη έχει την ευκαιρία να μάθει από πρώτο χέρι ότι το “ηθικό πλεονέκτημα” της Αριστεράς φαντάζει περισσότερο διακηρυκτική φαντασίωση, παρά πραγματική κατάσταση.

  Και ήδη αρκετοί, είτε τοποθετούνται απέναντι, είτε στέκονται, μουδιασμένοι είναι η αλήθεια, στο πλευρό του Τσίπρα και της κυβέρνησής του, αναρωτιούνται αν ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε πρόωρα το δάχτυλο στο μέλι της εξουσίας, συγκρινόμενος με παλαιότερες κυβερνητικές θητείες του ΠΑΣΟΚ (κυρίως) αλλά και της ΝΔ.
  Με άλλα λόγια ανακύπτει εύλογα το ερώτημα: “δικαιολογείται αυτή η ραγδαία σύνδεση του ΣΥΡΙΖΑ με τη διαπλοκή; Κι αν δικαιολογείται, μήπως το έκανε πολύ γρήγορα, πολύ κυνικά, πολύ αυταρχικά;” Για να απαντήσει κάποιος σ’ αυτά τα ερωτήματα, πρέπει πρώτα να αναλύσει τον ΣΥΡΙΖΑ ως κομματικό φαινόμενο και το πώς εντάχθηκε στην ευρύτερη πολιτική συγκυρία. Ειδικότερα:

  Λένε πολλοί: “Το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα άρχιζε να εκφυλίζεται από διαφθορά, αυταρχικότητα και κυβερνητισμό από την δεύτερη τετραετία και μετά, όχι από τον δεύτερο χρόνο που γίνεται τώρα με τον ΣΥΡΙΖΑ”. Το να συγκρίνεις δύο ανόμοιες ιστορικές περιόδους, με δύο ανόμοια κόμματα και δύο ανόμοιους ηγέτες είναι ιστορικά απαράδεκτο, αλλά ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ δεν συγκρίνεται σε καμία περίπτωση με το ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του ’80 για μια σειρά από λόγους, όπως:
  • Το ΠΑΣΟΚ στην ελληνική κοινωνία τη δεκαετία του ’80 αντιπροσώπευε τουλάχιστον το μισό εκλογικό σώμα. Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ αντιπροσωπεύει πρακτικά ούτε το ένα τρίτο.
  • Στο ΠΑΣΟΚ η συντριπτική πλειοψηφία των μελών εντάχθηκαν άνθρωποι που όντως το πίστευαν ιδεολογικά και είχαν πολύ υψηλό επίπεδο ταύτισης. Αντίθετα, στο ΣΥΡΙΖΑ εντάχθηκαν άνθρωποι που απλά το είδαν ως μια σημαία ευκαιρίας και κομματικής επιβίωσης, αδιαφορώντας για τις ιδεολογικές καταβολές του.
  • Το ΠΑΣΟΚ εξέφραζε ένα βαθιά ιστορικό αίτημα και ενδεχομένως η εμφάνισή του να αποτελούσε πολιτική νομοτέλεια. Αντίθετα, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εξέφρασε ένα αίτημα, αλλά μια συρραφή των πιο αντιφατικών και συντεχνιακών αιτημάτων, τα οποία εντάχθηκαν κάτω από το αφήγημα “μνημόνιο-αντιμνημόνιο” (Ιανουάριος 2015) και “παλιό-νέο” (Σεπτέμβριος 2015).
  • Αυτοί που στρατεύθηκαν στο πείραμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν πολυνοιάζονταν για το τι πραγματικά πρέσβευε ιδεολογικά, απλά ήθελαν να τους κάνει τη δουλειά που τους υποσχέθηκε, από το να τους καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ, μέχρι να τους ξαναπροσλάβει σ’ έναν δημόσιο οργανισμό και να τους επιστρέψει μέρος των περικοπών που επέβαλαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις.

  Οι παραπάνω επισημάνσεις τι δείχνουν; Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσέλκυσε τα πλέον ετερόκλιτα πολιτικά ακροατήρια, για να τους εξασφαλίσει σε μια χρήση και άμεσα το σύνολο των αιτημάτων τους. Και το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα έκανε εν πολλοίς αυτό, αλλά μην ξεχνάμε ότι το ΠΑΣΟΚ ζυμώθηκε περισσότερο στα χρόνια της αντιπολίτευσης σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ και ομογενοποιήθηκε στελεχιακά και οργανωτικά προτού ανέβει στην εξουσία. Στον αντίποδα, ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε λογαριασμούς ασκώντας εξουσία και οργανωτικά ακόμη αποτελεί μια χαλαρή ομοσπονδία εσωκομματικών φατριών, οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν φτάνουν την μαζικότητα του ΠΑΣΟΚ τη δεκαετία του ‘80.

  Με απλά λόγια ο ΣΥΡΙΖΑ του 2016 δεν έχει οργανωμένη, μαζική βάση που να απορροφήσει τους κραδασμούς της άσκησης εξουσίας. Κανένας που μπήκε στην προοπτική του κυβερνητικού ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι διατεθειμένος να του σταθεί στα δύσκολα, γιατί πολύ απλά δεν αισθάνεται την υπόθεση δική του. Γι αυτό και το κλειστό σύστημα εξουσίας του Μαξίμου έπρεπε από την αρχή να “κακομάθει” τους συνοδοιπόρους του με πελατειακά τεχνάσματα και μοίρασμα της πίτας.

  Το ΠΑΣΟΚ από την άλλη επειδή διέθετε οργανωμένη και μαζική βάση, μπορούσε σαν μηχανισμός να δυσαρεστήσει τους υποστηρικτές του, αλλά μπορούσαν και εκείνοι να του τραβήξουν το αυτί, μέσα από συμμετοχικές και παγιωμένες κομματικές διαδικασίες, μ’ έναν ηγέτη που άγγιζε τα όρια της θεοποίησης, όχι μ’ έναν ηγέτη που απλά του λαχε να κερδίσει 4 εκλογές μέσα σε 1,5 χρόνο.

  Κλείνοντας, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούσε να κυβερνήσει αλλιώς.
  Έπρεπε από τη πρώτη στιγμή να βολέψει και να στήσει τη δική του διαπλοκή, για να μπορέσει να κρατήσει κοντά του όλους όσοι τον πίστεψαν. Δεν είχε χρόνο, δεν είχε περιθώριο να τους δυσαρεστήσει, γιατί αμέσως θα του ζητούσαν τον λογαριασμό. Ο Τσίπρας και ο στενός πυρήνας του ήταν καταδικασμένοι να πληρώσουν άμα τη εμφανίσει στην εξουσία τα γραμμάτια που υπέγραψαν για να την κατακτήσουν. Αν το καλοσκεφτεί κανείς, το ότι πλήρωσε αμέσως αυτά τα γραμμάτια είναι και ο βασικός λόγος που ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμη αντέχει στην εξουσία. Κανείς δεν είναι σε θέση να προβλέψει μέχρι πότε θα κρατήσει αυτό, αλλά για ένα κανείς μπορεί να είναι σίγουρος: Το πείραμα αυτό διανύει τα τελευταία μέτρα της ιστορικής διαδρομής του..

 3. Οσάκις οι τελευταίες κυβερνήσεις ( Σαμαροβενιζέλου και Τσιπροκαμμένου ) έβλαπταν μπαστούνια μπρορστά τους ανακίνησαν την υπόθεση » αναθεώρησης » του Συντάγματος με υποσχέσεις που έμειναν φρούδες .
  Επι της ουσίας ομως για 6 ολόκληρα χρονια δεν έγινε τίποτε και η ασυδοσία δημοσίων Λειτουργών και υπουργών με την ασυλία που τους παρέχει το αρθρο 86 του σημερινού Συντάγματος μας .
  Ενας μαλιστα υπουργός Ναυτηλίας έκανε και εξακολουθεί να κανει τα παντα για να κουκουλώσει την δολοφονία των τεσσάρων ατόμων του ταχύπλοου της Αιγινας .
  Δεν ειναι οι ευθύνες των Υπουργών και των δικαστικών λειτουργών στην πατρίδα μας κολάσιμες πιά .
  Ξεχάστε μια πρόοδο με τούτη την συγκυβέρνηση των ΑριστεροΔεξιοΦασιστων του ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

 4. ‘’ΒΡΕ ΠΑΛΙΟΠΑΡΑΜΥΘΑΤΖΗ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΑ…’’
  ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΨΕΥΤΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ, ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΤΩΝ ΒΡΙΚΟΛΑΚΩΝ
  =================================================================
  Κάθε μέρα ΞΕΥΤΙΖΕΙ το πουλόβερ της απάτης και της διαπλοκής των λύκων της ‘’ακροδεξιο- αριστεράς’’
  Κάθε μέρα που περνά και η πείνα θεριεύει, κάθε μέρα οι Έλληνες μετανοιωμένοι, πληγωμένοι, νηστικοί και προδομένοι ‘’εξοπλίζονται’’ με κάθε τρόπο και μέσο εναντίον των πουλημένων προδοτών της παραπολιτικής ΑΚΟΛΑΣΙΑΣ.

  @Εμπρός να τους ΔΙΩΞΟΥΜΕ πρίν υπογράψουν τον θάνατο τον παιδιών μας, την νέα γενοκτονία του παραπετάσματος των μπολσεβίκων.

  ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ : Παραίτηση της κυβέρνησης και παραπομπή του Καραμανλή και Τσίπρα στο ειδικό δικαστήριο
  ===================================================================================
  για ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ.

  @Ο Καραμανλής ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να προλάβει να φύγει όπως ο μπάρμπας του.

  @Εμπρός τώρα ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ για ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ πολιτικούς ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ !!!

  @*Ζητάμε λεφτά να συνεχίσουμε τα πάρτι της διαπλοκής και παρέχουμε ‘’ασυλία’’ στους νταβατζήδες και στους πισωγλέντηδες της Καραμανλικής παραπολιτικής αλητείας.

  @.*Γιατί να μας δώσουν λεφτά οι ευρωπαίοι όταν ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ποιοι ΚΛΕΦΤΕΣ πολιτικοί έχουν τα κλεμμένα της προηγούμενης περιόδου στις τράπεζές τους?

  *Τι μπορούμε να κάνουμε και ποια πίεση μπορούμε να ασκήσουμε, με την τσέπη άδεια?

  *Μήπως Αλέξης και λοιποί, σκέπτονται με βάση τα εξασφαλισμένα πολυεκατομμύρια τους, που βρίσκονται ασφαλισμένα, προσοδοφόρα, και …αφορολόγητα?

  *Λασπώνουμε θεσμούς και πρόσωπα , πιστεύοντας ότι ‘’ανεβαίνουμε’’ στα μάτια των Ελλήνων και των ξένων που μας κοιτούν είτε με λύπη, περιέργεια ή και περιφρόνηση?

  *Πάμε στην Ευρώπη αιτώντας και επαιτώντας χρήματα για να ‘’βγάλουμε’’ τη χρονιά μας, ώστε να μην πεινάσουμε και νομίζουμε ότι οι …κουτόφραγκοι δεν ξέρουν τι ακριβώς συμβαίνει και τι λέμε για αυτούς?.

  *Πάμε αιτώντας και επαιτώντας άμεσες και μεσοπρόθεσμες λύσεις για να μη βουλιάξουμε εντελώς, αφού το χρέος μας είναι ..αμέτρητο και απειλούμε και προειδοποιούμε ενώ αυτοί μας ακούν και …ξύνονται.

  *Πάμε έχοντας δημιουργήσει στο εσωτερικό μας μία ΑΘΛΙΑ προβοκατόρικη και εμφύλια ‘’έφεση’’, ανάμεσα σε όλα τα πολιτικά και κοινωνικά στρώματα και τολμάμε σαν άλλοι ‘’νταβατζήδες’’ να ρίχνουμε …ευθύνη στα φθηνά προφυλακτικά που χρησιμοποιούν οι ξένοι επιβήτορες??
  ————————————————————————————————-
  *’‘Τιμωρήσαμε’’ τον Άκη για να γίνει ο Σαμαράς πρωθυπουργός και σταματήσαμε εκεί,… δηλώνοντας πως ‘’δεν υπάρχουν άλλοι κλέφτες και λωποδύτες’’ πολιτικοί στη χώρα και τη βουλή.

  *Kαταργήσαμε νόμους (2013 )ποy ψήφισε ο Παπανδρέου για όλους τους ΚΛΕΦΤΕΣ που διακίνησαν μαύρο χρήμα από το 2000 και μετά και ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ να τον έχουμε σε ισχύ?
  ============================================================

  *Ζητάμε( Ο Σύριζα δηλαδή,) χρήματα με οποιοδήποτε ανταποδοτικό ‘’τέλος’’, για να καλύψει έστω και ελάχιστο μέρος των μυριάδων προεκλογικών υποσχέσεων, διαφορετικά γνωρίζουν πολύ καλά ότι το τέλος τους είναι κοντά.

  * Έχασαν και το τελευταίο ίχνος αξιοπιστίας και ότι και να κάνουν ΚΑΝΕΙΣ πλέον δεν τους πιστεύει και δεν τους εμπιστεύεται.
  *Αποδείχτηκαν κοινοί αρουραίοι και μπαγαπόντηδες πολιτικάντηδες ,απολειφάδια μια σταλινικής θηριωδίας που έφυγε και ξεράθηκε στο φώς της δημοκρατίας.

  *Η παρουσία των εξωσωματικών ακροδεξιών διαστρωματώσεων, απέδειξε ότι είναι οι τελευταίοι ‘’αριστεροί’’ τυχοδιώκτες ενός κόσμου που δεν υπάρχει και δεν νεκρανασταίνεται πια….

 5. NM 10:49 04/10/2016

  Γιατί η «Αυγή» δημοσιοποίησε μια δημοσκόπηση που αποδομεί τον Τσίπρα;

  Σοκ στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στο περιβάλλον του πρωθυπουργού, από τα φίλια πυρά της «Αυγής». Δημοσκόπηση της Public Issue για την εφημερίδα «Αυγή» δείχνει μεγάλο προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ:
  Το 36% κρίνει ότι μία κυβέρνηση ΝΔ θα ήταν η καταλληλότερη για τη χώρα, ενώ μόλις το 14% απάντησε στην ίδια ερώτηση ότι είναι καταλληλότερο το σχήμα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

  Η ΝΔ επικρατεί με 19 μονάδες και όσον αφορά τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης κερδίζει το 42% των πολιτών, ενώ μόλις το 23% υποστηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα.

  Εννιά στους δέκα δηλώνουν δυσαρεστημένοι από τη λειτουργία της κυβέρνησης ενώ το 85% των πολιτών απαντά ότι η χώρα κινείται σε λάθος κατεύθυνση.

  Επίσης η πλειοψηφία των ψηφοφόρων, σε ποσοστό 51%, εκτιμά πλέον ότι μάλλον χρειάζεται προσφυγή σε πρόωρες εκλογές, ενώ το 46% απαντά ότι μάλλον δεν χρειάζεται.

  Το 45% των ψηφοφόρων εκτιμά πως καμία από τις δύο μεγάλες δυνάμεις της πολιτικής σκηνής δεν είναι η καλύτερη λύση για τη διακυβέρνηση της χώρας, ενώ το 80% δηλώνει δυσαρεστημένο και με την λειτουργία της αντιπολίτευσης.
  Καταθορυβημένοι στο Μαξίμου δημοσιοποιούν ότι «οι δημοσκοπήσεις αποτυγχάνουν συστηματικά» αλλά αυτό διαβάζεται και ανάποδα: Αν οι διαφορές είναι μεγαλύτερες υπέρ της ΝΔ;
  Τέλος η απόφαση της «Αυγής» να δημοσιοποιήσει δημοσκόπηση με ποσοστά ακόμα χειρότερα από άλλων ΜΜΕ για τον κ. Τσίπρα προσωπικά δείχνει ότι είμαστε στην αρχή μικρού εμφύλιου.
  ============================================================

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.