ΚΟΣΜΟΣ

Σύμφωνα με τη FAZ

Κλιμάκωση των ευρωπαϊκών κυρώσεων στη Ρωσία επιθυμεί η Μέρκελ

Η Άγγελα Μέρκελ επιδιώκει να πείσει τα άλλα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να συμφωνήσουν στην κλιμάκωση των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας εξαιτίας του ρόλου της στον πόλεμο στη Συρία, γράφει η Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung επικαλούμενη πηγές προσκείμενες στην καγκελάριο της Γερμανίας.
merkel_comic

Το θέμα των κυρώσεων πρόκειται να συζητηθεί στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ την Πέμπτη και την Παρασκευή. Τόσο η ΕΕ όσο και οι ΗΠΑ επέβαλαν οικονομικές και άλλες κυρώσεις στη Ρωσία μετά την προσάρτηση της χερσονήσου της Κριμαίας από την Ουκρανία το 2014 και εξαιτίας της υποστήριξης που κατήγγειλαν ότι προσέφερε η Μόσχα στους αυτονομιστές αντάρτες στην ανατολική Ουκρανία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αποδεικνύεται δύσκολο να εξασφαλιστεί η συναίνεση των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), του κόμματος που αποτελεί τον ήσσονα εταίρο του κυβερνητικού συνασπισμού στη Γερμανία και άλλων ευρωπαϊκών κυβερνήσεων για την κλιμάκωση των κυρώσεων, ωστόσο η «αγανάκτηση έναντι των Ρώσων έχει επιταθεί».

Κατά τις πηγές της εφημερίδας η επιδρομή σε μια αυτοκινητοπομπή της Συριακής Αραβικής Ερυθράς Ημισελήνου τον περασμένο μήνα και οι ρωσικές ενέργειες στο Χαλέπι συνέτειναν σε αυτό. Η Ρωσία διαψεύδει ότι βομβάρδισε την αυτοκινητοπομπή, ενώ τόσο η Δαμασκός όσο και η Μόσχα λένε ότι βομβαρδίζουν μόνο «τρομοκράτες» στο Χαλέπι.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα είπε τηλεφωνικά στη Μέρκελ ότι θα υποστήριζε μια πιο «σκληρή αντίδραση» αν οι ευρωπαϊκές χώρες συμφωνούσαν, σύμφωνα με τις πηγές που επικαλέστηκε η FAS.

Κατά την εφημερίδα, εξετάζεται η επιβολή επιπλέον κυρώσεων στην αεροπορική βιομηχανία της Ρωσίας και τομείς που σχετίζονται με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης είπε ότι δεν προτίθεται να κάνει κάποιο σχόλιο για το δημοσίευμα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.