ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετωπική Μητσοτάκη με Τσίπρα

Κόκκινο στην αντιπαράθεση επιλέγει η ΝΔ με αιχμή τα τηλεοπτικά και τη... δραχμή

Σε υψηλούς τόνους θα συνεχιστεί η αντιπαράθεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης με την κυβέρνηση, καθώς στην Πειραιώς εμφανίζονται αποφασισμένοι να συνεχίσουν το σκληρό ροκ.
mitsotakis1

Τους τόνους έδωσε, από τις ΗΠΑ, ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης όταν επανέφερε το αίτημα της ΝΔ για τη συγκρότηση εξεταστικής των πραγμάτων επιτροπής σχετικά με τους χειρισμούς του πρώτου εξαμήνου του 2015, που έφεραν την Ελλάδα μισό βήμα πριν την έξοδο από το ευρώ. Οι αναφορές Ολάντ, τα τηλεγραφήματα των wikileaks, η κατάθεση Στουρνάρα αλλά και οι αναφορές διεθνών παραγόντων (Ρομπάι στην Καθημερινή) για τους χειρισμούς της πρώτης περιόδου ΣΥΡΙΖΑ συγκροτούν, κατά την Πειραιώς, το πλαίσιο αναζήτησης των πολιτικών ευθυνών, αφήνοντας παράλληλα ανοικτό και το παράθυρο ποινικών ευθυνών για τον τότε Υπουργό Γ. Βαρουφάκη.

Από εκεί και πέρα, η Ν.Δ. θα επικεντρωθεί στο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών, όπου όμως η κυβέρνηση θα παίξει το τελευταίο της χαρτί προκειμένου να νομιμοποιήσει τους χειρισμούς της. Κι αυτό δεν είναι άλλο από το αίτημα συγκρότησης του ΕΣΡ. Εφόσον η Ν.Δ. επιμείνει στην άρνησή της, τότε δεν αποκλείεται η κυβέρνηση να επιχειρηματολογήσει ότι, ορθώς, παρέκαμψε το Συμβούλιο κατά τη διαδικασία δημοπράτησης των αδειών και να ενισχύσει τη
θέση της ενόψει της απόφασης του ΣτΕ για το θέμα.

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να αναλάβει πρωτοβουλίες για μία νέα... πορεία στο λαό. Στην Πειραιώς σχεδιάζεται πρόγραμμα περιοδειών ανά την Ελλάδα, θα παρεμβληθεί την Παρασκευή η ομιλία του στο Συνέδριο επανίδρυσης της ΟΝΝΕΔ, ενώ στο στόχαστρο μπαίνουν ειδικές ομάδες πληθυσμού και κυρίως όσοι απείχαν από τις κάλπες τα τελευταία χρόνια.

  • Ετικέτες: 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.