ΚΟΣΜΟΣ

Νέο πεδίο αντιπαράθεσης

Κόντρα Μόσχας - Ουάσιγκτον για τις κυβερνοεπιθέσεις

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε σήμερα η κατηγορία της κυβέρνησης των ΗΠΑ ότι η Ρωσία είναι υπεύθυνη για τις κυβερνοεπιθέσεις εναντίον οργανώσεων του Δημοκρατικού Κόμματος είναι «παράλογη», μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

«Αυτό πάλι είναι παράλογο. Ο ιστότοπός μας δέχεται δεκάδες χιλιάδες επιθέσεις από χάκερ κάθε μέρα», δήλωσε ο Πεσκόφ, σύμφωνα με το Ιντερφάξ.

Με την σειρά της, η κυβέρνηση των ΗΠΑ είναι αποφασισμένη να προστατεύσει τα συμφέροντά της στον κυβερνοχώρο και θα επιλέξει εκείνη «τον τόπο και τον χρόνο» που θα ανταποδώσει στη Ρωσία, την οποία κατηγορεί ότι εξαπέλυσε κυβερνοεπιθέσεις εναντίον αμερικανικών πολιτικών οργανώσεων σε μια προσπάθεια να επηρεάσει το αποτέλεσμα των εκλογών, δήλωσε ένας αμερικανός αξιωματούχος.

«Ο πρόεδρος έχει καταστήσει σαφές ότι θα λάβει τις αναγκαίες αποφάσεις για να προστατεύσει τα συμφέροντά μας, ειδικότερα στον κυβερνοχώρο», δήλωσε ο αξιωματούχος αυτός, μιλώντας υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, και διευκρίνισε ότι οι αποφάσεις αυτές θα ληφθούν με μυστικότητα. «Το κοινό δεν πρέπει να θεωρεί ότι θα ενημερωθεί απαραιτήτως για τις ενέργειες που αναλάβαμε ή θα αναλάβουμε», υπογράμμισε.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.