ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Παραληρηματικός πανικός» και «κυνική ομολογία»

Κόντρα Παππά-Λοβέρδου για τη Δικαιοσύνη και τις τηλεοπτικές άδειες

Αντιπαράθεση του υπουργού Επικρατείας με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέα Λοβέρδο.
pap-lov

Ο κ. Λοβέρδος χαρακτήρισε παραληρηματικό πανικό του κ. Παππά την αναφορά του υπουργού για πλήγμα στη δημοκρατία, την περίπτωση να κηρυχθεί ο νόμος ως αντισυνταγματικός. «Όμως και τελικός κριτής ως προς αυτό είναι η δικαιοσύνη.

Τέλος κινείται μέσα στα όρια της θεσμικής εκτροπής, στην οποία έχουν οδηγήσει τη χώρα, να ταυτίζεται η διατύπωση γνώμης για το Σύνταγμα, με την προεξόφληση των αποφάσεων της δικαιοσύνης ή με την απόπειρα καθορισμού του χρόνου έκδοσής της, που δήλωσε σήμερα στον “Real” ότι θα εκπλαγεί αν βγει η απόφαση την Τετάρτη», τόνισε ο κ. Λοβέρδος.

«Ο κ. Λοβέρδος και οι συν αυτώ θα θεωρήσουν ευχάριστη για τη δημοκρατία και την κοινωνία μας, μια ενδεχόμενη απόφαση που μεταφέρει 250 εκατ. ευρώ από δράσεις υπέρ νοσοκομείων και παιδικών σταθμών στους λογαριασμούς ανθρώπων με μεγάλη οικονομική επιφάνεια».

Αυτό τονίζει ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, απαντώντας, με δήλωσή του στο «Real.gr», στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέα Λοβέρδο. «Τέτοια κυνική ομολογία δεν την περιμέναμε. Τους ευχαριστούμε για την αφοπλιστική ειλικρίνεια», σημειώνει ο κ. Παππάς.

Ο κ. Παππάς χαρακτήρισε κακή για το Δημόσιο χαρακτήρισε μια πιθανή αρνητική απόφαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες, καθώς όπως είπε θα έπρεπε να επιστρέψει τα χρήματα που εισέπραξε από τον διαγωνισμό και τα οποία θα διατεθούν για να καλύψουν τις ανάγκες ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Ερωτηθείς για τη διαδικασία και τον χειρισμό από την πλευρά της Γενικής Γραμματείας, ανέφερε το παράδειγμα του κ. Καλογρίτσα, ο οποίος δεν κατέβαλε το αντίτιμο και κηρύχθηκε έκπτωτος. Ο Νίκος Παππάς υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, υπερασπιζόμενος τη διαφάνεια της διαδικασίας, ότι στο διαγωνισμό για τον ψηφιακό πάροχο, στον οποίο όπως είπε όλως τυχαίως υπήρξε ένας διαγωνιζόμενος, η εταιρεία των καναλαρχών η Digea τον κέρδισε, και εκεί δεν υπήρχε ούτε έλεγχος πόθεν έσχες, ούτε χρειαζόταν τραπεζική ενημερότητα και κανένας έλεγχος δεν έγινε, και τώρα βγαίνουν οι ίδιοι και ξεσπαθώνουν με ωριαία δελτία...

Υπογράμμισε με νόημα ότι σε εκείνον τον διαγωνισμό θα μπορούσε να πάει η εταιρεία του κ. Μητσοτάκη "Εθνικός Κήρυκας", με άνοιγμα 700 χιλ.- σε εκείνο τον διαγωνισμό που έκανε η Digea- στον δικό μας δεν θα μπορούσε να περάσει απ΄εξω»

«Εμείς έχουμε ολοκληρώσει έναν διαγωνισμό, με τον οποίο απεδείχθη ότι το Δημόσιο μπορεί να εισπράξει χρήματα. Αυτή η διαδικασία δεν έγινε επί 27 χρόνια», τόνισε επίσης ο υπουργός Επικρατείας.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Θ.Τ. 9:41 22/10/2016

  E oχι κι έτσι !
  Οσο και να μην εκτιμά κανείς τον Λοβέρδο,
  ο κόσμος αν δεν χάνεται,
  πάντως βουλιάζει βαθύτερα
  με τα καμώματα Παππά.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.