ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αγωνία στο Μαξίμου για τις τηλεοπτικές άδειες

«Κρέμεται» από το ΣτΕ η κυβέρνηση

Να «αποδραματοποιήσει» το αρνητικό για την κυβέρνηση σενάριο να κριθεί αντισυνταγματική η «παράκαμψη» του ΕΣΡ από το Συμβούλιο της Επικρατείας επιχειρεί ήδη η κυβέρνηση, ενόψει της αυριανής νέας Διάσκεψης της Ολομέλειας του Ανωτάτου Δικαστηρίου, όπου και αναμένεται, εκτός απροόπτου, να ληφθεί η τελική απόφαση επί της συνταγματικότητας.
tsipraspappas

Βεβαίως, σύμφωνα με πληροφορίες, στο Μέγαρο Μαξίμου η κυρίαρχη εκτίμηση είναι ότι το Συμβούλιο Επικρατείας δεν θα τινάξει τον τηλεοπτικό διαγωνισμό στον αέρα. Για τον λόγο αυτό, τόσο ο πρωθυπουργός όσο και κορυφαία στελέχη υπερασπίζονται τις ως τώρα πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, με τον Αλέξη Τσίπρα μάλιστα να έχει παράσχει πλήρη στήριξη και κάλυψη στον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά, ήδη από την περασμένη Κυριακή, όταν διεμήνυε, μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ότι η αλλαγή στο τηλεοπτικό τοπίο «δεν είναι μάχη ενός μόνο υπουργού, αλλά μίας ολόκληρης παράταξης».

Πολιτικές παρενέργειες

Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, με δεδομένο ότι ουδείς στην κυβέρνηση μπορεί να είναι βέβαιος για την τελική απόφανση του ΣτΕ, το Μαξίμου ήδη χαράσσει γραμμή άμυνας για το αρνητικό σενάριο. Άλλωστε, η αντιπολίτευση ήδη καραδοκεί, περιμένοντας μία «μεγάλη ήττα» για την κυβέρνηση, ενώ «γαλάζιοι» βουλευτές έχουν αρχίσει, σε δημόσιες δηλώσεις τους, να συνδέουν τυχόν κατάρρευση του νόμου Παππά στο ΣτΕ με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. Σε αυτή την γραμμή, την οποία αναμένει το Μαξίμου από την ΝΔ αν το ΣτΕ απορρίψει τον νόμο Παππά, επιχειρεί να απαντήσει ήδη ο πρωθυπουργός. Μιλώντας χθες στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας «ζύγισε» τα λόγια του, προκειμένου να μην κατηγορηθεί ότι ασκεί πίεση στους Συμβούλους Επικρατείας. Ωστόσο, ήταν κατηγορηματικός για την περίπτωση που ο νόμος καταπέσει: «Κάποιοι ίσως να πιστεύουν ότι οι κυβερνήσεις πέφτουν από δικαστικές αποφάσεις. Τις κυβερνήσεις, όμως, τις εκλέγει ο λαός και τις κρίνει μόνο ο λαός. Το διακύβευμα, λοιπόν, δεν είναι απλώς η ερμηνεία του Συντάγματος, αλλά κάτι πολύ βαθύτερο: αν η εκλεγμένη από τον λαό κοινοβουλευτική πλειοψηφία έχει δικαίωμα να ρυθμίσει το χάος του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου, ή αν τα ιδιωτικά συμφέροντα είναι υπεράνω της Δημοκρατίας», επισήμανε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.