ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Κρέπες φούρνου γεμιστές, με δύο σάλτσες

krepes

Υλικά
...για τις κρέπες
2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 πρέζα ζάχαρη
1/4 κ.γ αλάτι
1-1/4 φλιτζάνι γάλα φρέσκο
2 κ.σ βούτυρο λιωμένο και κρύο
...για τη γέμιση
3 φέτες μπέικον
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι μέτριο
300 γραμ. φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
500 γραμ. σπανάκι κατεψυγμένο και καλά στραγγισμένο
250 γραμ. ανθότυρο
150 γραμ. κασέρι τριμμένο
100 γραμ παρμεζάνα τριμμένη
1 αυγό
Αλάτι
Πιπέρι
...για τη σάλτσα ντομάτας
3 φλ. τριμμένη ντομάτα
1 σπασμένη σκελίδα σκόρδο
1 πρέζα ζάχαρη
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγα φρέσκα βότανα: βασιλικός-θυμάρι κλπ
...για τη σάλτσα τυριού
1 φλ. γάλα φρέσκο
1 κ.σ κορν φλάουρ
1 κ.σ βούτυρο
Αλάτι
1/2 φλ. παρμεζάνα τριμμένη

Εκτέλεση
...για τις κρέπες
Χτυπάμε τα αυγά με σύρμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το γάλα, το αλεύρι κοσκινισμένο, το βούτυρο λιωμένο και κρύο, τη ζάχαρη και το αλάτι.
Χτυπάμε καλά με σύρμα το χυλό. Εναλλακτικά βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να γίνει λείος ο χυλός.
Αφήνουμε το μείγμα να μείνει για 1 ωρα σκεπασμένο.
Βουτυρώνουμε ή λαδώνουμε με χαρτί ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε λίγη ποσότητα από το μείγμα (περίπου ένα τέταρτο του φλιτζανιού για κάθε κρέπα) και κουνάμε για να απλωθεί.
Ψήνουμε για 1 λεπτό, αναποδογυρίζουμε και ψήνουμε για 30 δευτερόλεπτα από την άλλη πλευρά.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το μπέικον ψιλοκομμένο. Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Το βγάζουμε και το βάζουμε σε ένα πιάτο. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο στο καυτό τηγανι και βάζουμε το κρεμμύδι σε φέτες και τα μανιτάρια και σοτάρουμε μέχρι να γίνει ξανθό το κρεμμύδι και τα μανιτάρια και να πιουν τα υγρά τους. Τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν ελαφρά.
Πιέζουμε το σπανάκι να αφαιρέσουμε όσο περισσότερα υγρά γίνεται.
Σε ένα μπολ βάζουμε το ανθότυρο, το αυγό και τα τριμμένα τυριά. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα σωταρισμένα λαχανικά, το μπέικον και το σπανάκι (όσο πιο στεγνό γίνεται), αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.
Γεμίζουμε κάθε κρέπα κατά μήκος με 2 1/2 κ.σ από τη γέμιση. Τη ρολάρουμε και την τοποθετούμε σε μικρό πυρίμαχο σκεύος, με την ένωση προς τα κάτω. Περιχύνουμε με την σάλτσα ντομάτας και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, στον αέρα, για περίπου 20 λεπτά, μεέχρι να αρχίσει να κοχλάζει η σάλτσα.
Σερβίρουμε λίγη σάλτσα τυριού στο πιάτο κι επάνω βαζουμε τις κρέπες. Αν θελουμε πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα.
...για τη σάλτσα ντομάτας
Βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα και βράζουμε για 15′ λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Για τη σάλτσα τυριού
Βάζουμε όλα τα υλικά σε μικρή κατσαρόλα (εκτός από το τυρί) , και ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά για λίγα λεπτά αφήνουμε να πυκνώσει.
Αποσύρουμε απο τη φωτιά και προσθέτουμε το τυρί. Ανακατεύουμεγια να λιώσει. Τη διατηρούμε ζεστή μέχρι το σερβίρισμα.

Πηγή : www.argiro.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.