ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Κρέτσος: Όποιος θέλει να εκπέμπει θα πληρώνει

«Η ιστορία δεν γυρίζει πίσω, προχωράμε κανονικά και είμαστε υποχρεωμένοι να συμμορφωθούμε με την απόφαση του ΣτΕ» ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM», προσθέτονοντας ότι «εφεξής, όποιος διαγωνισμός, όποτε κι αν γίνει θα πρέπει να γίνει από το ΕΣΡ». Το τζάμπα θα πεθάνει, όποιος θέλει να εκπέμπει θα πληρώσει, τόνισε, λέγοντας ακόμη πως το ΣτΕ αποφάσισε να γυρίσουμε σε μια κατάσταση ανομίας σε ό,τι αφορά το τηλεοπτικό τοπίο.

Αναφερόμενος στη νέα νομοθετική ρύθμιση που προτίθεται να φέρει η κυβέρνηση, σημείωσε: «Αυτή τη στιγμή, το ΣτΕ αποφάσισε να γυρίσουμε στο σημείο που ήμασταν πριν, δηλαδή σε μία κατάσταση ανομίας που το ίδιο το ΣτΕ και η έννομη τάξη είχε καταδικάσει στο παρελθόν. Αυτό για εμάς είναι casus belli, εμείς δεν πρόκειται να το επιτρέψουμε, οπότε έρχεται μία νέα νομοθετική ρύθμιση, που αφορά την προσωρινή λειτουργία (των καναλιών). Το τζάμπα θα πεθάνει. Όποιος θέλει να εκπέμπει θα πληρώσει ένα αντίτυπο και θα περάσει ξανά τη βάσανο της κατάθεσης δικαιολογητικών που αφορούν μία σειρά από προϋποθέσεις».
«Ο δικός μας ο διαγωνισμός» πρόσθεσε ο κ. Κρέτσος «είχε στόχο να αντιμετωπίσει μία πραγματική κατάσταση των τελευταίων 27 ετών, η οποία ήταν μια κατάσταση ανομίας, μια κατάσταση που αναγνώριζε ατομικό δικαίωμα σε μία μικρή ομάδα επιχειρηματιών να νέμονται τις δημόσιες ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες».
Εξέφρασε παράλληλα την ελπίδα πως θα συγκροτηθεί πολύ σύντομα το ΕΣΡ και θα διενεργηθεί και ο διαγωνισμός και επιτέθηκε στη Ν.Δ.:
«Το γεγονός ότι όλο αυτό το χρονικό διάστημα δεν μπορούσε να γίνει αυτό (η συγκρότηση του ΕΣΡ) συνιστά αποτυχία του πολιτικού συστήματος και αποδεικνύεται χθες και με τους πανηγυρισμούς και με τις δηλώσεις περί εκλογών και περί παραιτήσεων ότι όλος αυτός ο σχεδιασμός βασίζεται σε ένα σχέδιο ανατροπής της κυβέρνησης. Στη ΝΔ αξίζει δικαιωματικά ο τίτλος ότι είναι το κόμμα που υπερασπίζεται με νύχια και με δόντια τη διαπλοκή».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.