ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Κροκέτες με κιμά και τυρί

kroketes

Υλικά
400 γρ στήθος από κοτόπουλο
100 γρ φιλέτο χοιρινό
100 γρ μυζήθρα
3 πράσα
300 γρ αρακά
2 αυγά
40 γρ τριμμένη παρμεζάνα 40 γρ βούτυρο
100 γρ κρέμα γάλατος άγλυκη
τριμμένη φρυγανιά
λάδι για το τηγάνισμα
αλάτι
άσπρο πιπέρι σε κόκκους

Εκτέλεση
Περάστε από τη μηχανή του κιμά το κοτόπουλο και το χοιρι­νό φιλέτο. Βάλτε τον κιμά σ' ένα μπολ, προσθέστε τη μυζήθρα, τα αυγά, την τριμμένη παρμεζά­να, λίγο πιπέρι φρεσκοτριμμένο και λίγο αλάτι. Ανακατέψτε ώσπου να έχετε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Σχηματίστε με το μείγμα τις κροκέτες, όπως τα σουτζουκάκια. Περάστε τις κροκέτες α­πό τη φρυγανιά και τηγανίστε τις σε αρκετό ελαιόλαδο. Καθαρίστε τα πράσα, κρατώντας μόνο τα άσπρα κομμάτια και κόψτε τα σε λεπτές φετούλες. Λιώστε σε ένα κστσαρολάκι το βούτυρο, προσθέστε τα πράσα κι αφήστε να σοταριστούν σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά περίπου. Προσθέ­στε τον αρακά, ανακατέψτε να πάρει γεύση, προσθέστε ζεστό νερό, τόσο ώστε να καλυφθούν. Σιγοβράστε τα λαχανικά ώσπου να μαλακώσουν. Προσθέστε στο σκεύος τις κροκέτες, την κρέμα γάλατος, ανακατέψτε ελαφρά και αφήστε τα μερικά λεπτά μέχρι να πήξει η σάλτσα.

Πηγή : syntagesmeepityxia.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.