ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βολές του επικεφαλής της ΛΑΕ και για τους πλειστηριασμούς

Λαφαζάνης: «Βατερλό» για τον τόπο και το λαό το ταξίδι Τσακαλώτου στην Ουάσιγκτον

«Σε άλλο ένα ''βατερλό'' για τον τόπο και το λαό απέβη το ταξίδι του υπουργού Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτου στην Ουάσιγκτον. Άνθρακες απεδείχθη ο θησαυρός της ελάφρυνσης του χρέους», δήλωσε ο Γραμματέας του Π.Σ. της ΛΑ.Ε, Παναγιώτης Λαφαζάνης,

Πρόσθεσε ότι «ο Ευκλ.Τσακαλώτος πήγε στην Ουάσιγκτον για ''μαλλί'' και γύρισε ο ίδιος ''κουρεμένος'' και όχι το χρέος, αφού, αντί για οποιαδήποτε θετική εξέλιξη, εισέπραξε πιέσεις για νέα σκληρά φορολογικά μέτρα και νέα μέτρα περικοπής των εξαερωμένων συνάξεων».

Ο κ. Λαφαζάνης αναφέρει ότι: «η Ελλάδα αυτήν την ώρα χρειάζεται όσο ποτέ, για λόγους επιβίωσης και προοπτικής, μια βαθιά δημοκρατική, αντιμνημονιακή ανατροπή, που θα θέσει ως πρώτη προτεραιότητα τη διαγραφή ενός επονείδιστου, απεχθούς, έκνομου και κυρίως μη βιώσιμου χρέους, μαζί με το πέρασμα στο εθνικό νόμισμα. Στο πλαίσιο αυτό, η Ελλάδα θα πρέπει να λάβει, εδώ και τώρα, όλα τα αναγκαία και αποφασιστικά μέτρα για να διεκδικήσει αποτελεσματικά και ανυποχώρητα τις γερμανικές επανορθώσεις και το κατοχικό δάνειο, τα οποία, σύμφωνα με τα συντηρητικά στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, ξεπερνούν τα 300 δισ. ευρώ».

«Είναι αδιανόητο», καταλήγει στη δήλωσή του, «η Ελλάδα των μνημονιακών υπαλλήλων και των υπαλλήλων της Γερμανίας να συνεχίζει από τη μια να μην εφαρμόζει τις τελεσίδικες αποφάσεις των ελληνικών δικαστηρίων, που δικαιώνουν τα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας σε βάρος του γερμανικού δημοσίου, και από την άλλη να εκπλειστηριάζει της πρώτες κατοικίες, ακόμα και πολύτεκνων οικογενειών με αναπήρους».

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Θ.Τ. 18:22 09/10/2016

    Ενω αν έκανε τεμενά στον Πούτιν . . .
    Βρε ο Λαφαζάνης φαίνεται πως θέλει να κάνει τον Τσικαλώτο συμπαθητικό . . .

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.