ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Μήνυμα» στην Αθήνα από την Ουάσιγκτον

Λιου: Ανάγκη εφαρμογής των προαπαιτούμενων από την Ελλάδα

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου αποκάλυψε σε συνέντευξη τύπου αργά το βράδυ της Παρασκευής ότι συζητά το θέμα της Ελλάδας με τους Ευρωπαίους αξιωματούχους και τους ομολόγους του στο περιθώριο της ετήσιας συνόδου του ΔΝΤ που λαμβάνει χώρα στην Ουάσιγκτον.
liou

Άμεσες αποφάσεις από τους Ευρωπαίους για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, ζήτησε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Τζακ Λιου. Σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε το βράδυ της Παρασκευής, ο Τζακ Λιου παρατήρησε ότι «είναι η πρώτη ετήσια σύνοδος του ΔΝΤ εδώ και καιρό, που δεν αντιμετωπίζουμε κάτι που περιγράφεται ως ελληνική κρίση και αυτό είναι καλό».

«Η Ελλάδα», πρόσθεσε, «εφαρμόζει τα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί και όλα τα μέρη συζητούν πως θα προχωρήσουν μπροστά και πως θα εφαρμόσουν τη συμφωνία του Μαΐου. Αυτό που είπα χθες, αντικατοπτρίζει την άποψή μου και εκφράζει αυτό, το οποίο λέω αυτές τις ημέρες, αλλά και σταθερά εδώ και καιρό. Ότι εκτός από την τήρηση των δεσμεύσεων από την πλευρά της Ελλάδας και την εφαρμογή σκληρών μέτρων, υπάρχει επίσης η ανάγκη μείωσης του χρέους.Νομίζω ότι όσο πιο γρήγορα αυτό πάρει σάρκα και οστά, τόσο το καλύτερο».

«Σε καμία περίπτωση», σημειωσε ο κ. Λιου, «δεν θεωρώ ότι υπάρχει πισωγύρισμα.Τόνιζα και τονίζω πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει ένα σχέδιο για το μέλλον. Είναι μεγάλη πρόοδος το γεγονός ότι η Ελλάδα εφαρμόζει τα μέτρα, κάποια από τα οποία είναι σκληρά, και πρέπει να τα ολοκληρώσουν. Καθώς προχωρά η αξιολόγηση πρέπει να ολοκληρωθεί εγκαίρως και πρέπει να αποφύγουμε να βρεθούμε σε μία στιγμή που θα περιγράφεται ξανά ως ελληνική κρίση. Και τελικά η ελάφρυνση του χρέους πρέπει να είναι μέρος της λύσης και όσο πιο σύντομα είναι ξεκάθαροι οι όροι της τόσο το καλύτερο», κατέληξε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Θ.Τ. 11:47 08/10/2016

    H Αμερική του Ομπάμα – δηλ. κάθε άλλο παρά όλη – βοήθησε την χώρα – τότε στις τραγικές ώρες, με τον ΓΑΠ – από το bail out . Φυσικά γιά τους δικούς της λόγους . Αλλά τι να πει πιά ο Λίου στον λυσσασμένο Σόιμπλε , όταν έχει να κάνει όχι με αδύναμη αλλά με κατ εξακολούθηση ανύπαρκτη «Ελλάδα» . Και πάλι καλά που ευτυχώς – αντιστέκεται στον Σόιμπλε και πάλι γιά τους δικούς του λόγους .

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.