ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Και πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου για τους εργαζόμενους

«Λουκέτο» στο εργοστάσιο της PepsiCo - HBH στα Οινόφυτα

H PepsiCo - HBH αποφάσισε  τη διακοπή της λειτουργίας του εργοστασίου της στα Οινόφυτα, προχωρώντας παράλληλα σε πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου.
pepsico

Όπως είπε ο Christophe Guille, γενικός διευθυντής της εταιρείας για την Κεντρική Ευρώπη και τα Βαλκάνια, η εν λόγω απόφαση ελήφθη στο πλαίσιο διασφάλισης της ανταγωνιστικότητας της εταιρείας.

«Πρόκειται για μια δύσκολη, αλλά αναγκαία απόφαση για την εταιρεία, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις απαιτητικές προκλήσεις της αγοράς» σημείωσε ο κ. Guille, ο οποίος δεσμεύθηκε να υποστηρίξει τους εργαζόμενους του εργοστασίου για «ομαλή μετάβαση στα επόμενα επαγγελματικά τους βήματα». Έσπευσε να διευκρινίσει ενώ ότι οι περισσότεροι θα τοποθετηθούν είτε σε συνεργαζόμενες εταιρείες, είτε στην ίδια την PepsiCo.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ενημερώθηκαν οι 65 εργαζόμενοι από την εταιρεία για το κλείσιμο της μονάδας στα Οινόφυτα και τους προτάθηκε σχέδιο απορρόφησής τους από την εταιρεία Tasty Foods που ανήκει στον ίδιο όμιλο.

«Καμία άλλη δραστηριότητα της PepsiCo στην Ελλάδα δεν επηρεάζεται από τις σημερινές αλλαγές στον κλάδο των αναψυκτικών» διαβεβαίωσε ο γενικός διευθυντής της εταιρείας.

Όπως ανέφερε  ο πρόεδρος του ΔΣ των εργαζομένων της εταιρείας, Σταύρος Ουζουνίδης, σήμερα η διοίκηση ανακοίνωσε στους εργαζόμενους το κλείσιμο της κάθετης μονάδας παραγωγής και αποθήκευσης της PepsiCo-ΗΒΗ στα Οινόφυτα.

Την ίδια στιγμή η διοίκηση πρότεινε στους εργαζόμενους πρόγραμμα οικειοθελών αποχωρήσεων ή εξεύρεση εργασίας σε συνεργαζόμενη εταιρεία του ομίλου, ενώ όσοι δεν θα συνεχίσουν θα λάβουν κάθε νόμιμη αποζημίωση και έξτρα πακέτα απολαβών. Μία πρώτη ενημέρωση της διοίκησης της εταιρείας προς τους εργαζομένους πραγματοποιήθηκε σήμερα, ενώ μέχρι την Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου, οι εργαζόμενοι θα πρέπει να έχουν λάβει τις αποφάσεις τους. Εξάλλου, αύριο, Τρίτη 1η Νοεμβρίου, έχει συγκληθεί Γενική

Συνέλευση των εργαζομένων προς την κατεύθυνση της κοινής λήψης απόφασης.

Σύμφωνα με τον κ. Ουζουνίδη, στο εργοστάσιο των Οινοφύτων απασχολούνται 65 έως 70 άτομα, εκ των οποίων 55 είναι μέλη του σωματείου εργαζομένων.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Πολύ ωραία, αγαπητή PEPSI και συ κύριε Golden Boy, κύριε Guille που εισηγήθηκες το κλείσιμο.
    Τώρα να τις πίνεις μόνος σου τις Pepsi. Ή μαζί με τους Βούλγαρους ή όποιους άλλους βαλκάνιους θα τη παράγουν…

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.