ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκη Τσίπρα βλέπουν στην κυβέρνηση

Μαξίμου: «Ο κ. Μητσοτάκης ήταν ο απολογούμενος της συζήτησης»

Θετικός είναι ο απολογισμός του Μεγάρου Μαξίμου για την χθεσινή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την διαπλοκή, καθώς όπως εκτιμούν συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, επετεύχθη ο βασικός στόχος: δηλαδή, να εκπεμφθεί το μήνυμα ότι «δεν είμαστε όλοι ίδιοι».
tsipras

Μάλιστα, κυβερνητικές πηγές στέκονται ιδιαιτέρως στο γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης χρειάστηκε να προκληθεί δύο φορές από τον πρωθυπουργό για να τοποθετηθεί για το κατά πόσον είναι σκάνδαλο η υπόθεση Siemens, αλλά και για προσωπικά θέματά του, όπως το απλήρωτο δάνειο του «Κήρυκα Χανίων», οι αποκαλύψεις για τα τηλεφωνικά κέντρα της εν λόγω εταιρείας, αλλά και τα υπέρογκα δάνεια του κόμματός του.

Ρελάνς Τσίπρα
Συν τοις άλλοις, για όσους παρακολούθησαν τη συζήτηση ως το τέλος –δηλαδή ως την τριτολογία του Αλέξη Τσίπρα- η νίκη του πρωθυπουργού εξελίχθηκε σε… θρίαμβο, αφού αποδόμησε ό,τι είχε πει προηγουμένως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εκθέτοντας τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός αποκάλυψε ότι ακόμη κι αν ισχύσει η εξαγγελία Μητσοτάκη για εξόφληση των δανείων με το σύνολο της κομματικής επιχορήγησης, η ΝΔ θα χρειαστεί… 122 χρόνια για να αποπληρώσει τις οφειλές της, ενώ διέψευσε και τις κατηγορίες Μητσοτάκη περί πλειστηριασμού 8 εργατικών κατοικιών στον Εύοσμο. Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι μίλησε με τον δήμαρχο της περιοχής και… δεν υπάρχουν εργατικές κατοικίες στον Εύοσμο. Επίσης, ο Αλέξης Τσίπρας εντόπισε «αντίφαση» μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του πατέρα του, αφού ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είχε ισχυριστεί ότι το δάνειο του «Κήρυκα Χανίων» έχει αναλάβει να το εξυπηρετήσει τρίτος, αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε ότι «βρίσκεται σε διαδικασία ρύθμισης», αναγνωρίζοντας εμμέσως ότι συνεχίζει να βαραίνει την –κλειστή πια- οικογενειακή επιχείρηση.

Μαξίμου: «Ο Μητσοτάκης απέφυγε να δώσει απαντήσεις»

Τούτων δοθέντων, δεν αποτελεί έκπληξη το non paper του Μεγάρου Μαξίμου, με το οποίο εκφράζεται ικανοποίηση για την έκβαση της σχετικής συζήτησης. Το άτυπο ενημερωτικό σημείωμα τιτλοφορείται «ο κ. Μητσοτάκης ήταν ο απολογούμενος της χθεσινής συζήτησης» και σ’ αυτό, κυβερνητικές πηγές υποστηρίζουν, μεταξύ άλλων, πως «η χθεσινή συζήτηση στην Βουλή, υπήρξε αποκαλυπτική για την στάση των πολιτικών δυνάμεων απέναντι στο πρόβλημα της διαπλοκής». « Αυτό που παρακολούθησαν οι πολίτες ήταν μια συνεχής και αγωνιώδης προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη να αποφύγει να δώσει σαφείς απαντήσεις στα δεκάδες ερωτήματα που του έθεσε ο Πρωθυπουργός. Ερωτήματα που αφορούσαν το καθεστώς αυθαιρεσίας στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, την πρόσβαση των καναλαρχών σε τραπεζική χρηματοδότηση χωρίς εγγυήσεις, τα υπέρογκα χρέη που έχουν δημιουργήσει η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, (και οι νομοθετικές παρεμβάσεις για την νομική διασφάλιση των εμπλεκομένων), η απόκρυψη των καταλόγων με φοροφυγάδες, η μεθοδευμένη προσπάθεια για συγκάλυψη σκανδάλων, όπως αυτό της Siemens. Ακόμα και οι ελάχιστες εξηγήσεις τις οποίες προσπάθησε να δώσει ο κ. Μητσοτάκης (αποπληρωμή δανείων ΝΔ, δάνειο «Κήρυκα Χανίων»), δημιουργούν περισσότερα ερωτήματα, από όσα υποτίθεται ότι προσπάθησαν να απαντήσουν», τονίζουν πηγές του Μεγάρου Μαξίμου.
Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι «με αυτό το δεδομένο, και υπό το κράτος προφανούς εκνευρισμού, ο κ. Μητσοτάκης προσπάθησε να υπεκφύγει, είτε με αμήχανους αστεϊσμούς (κυρίως στην πρωτομιλία του), είτε με ύβρεις (κυρίως στην δευτερομιλία του), επιδιώκοντας, έτσι, να συσπειρώσει τους βουλευτές του – τουλάχιστον, αυτούς που ήσαν παρόντες. Το μόνο που καταφέρνει ο κ. Μητσοτάκης με αυτή την επικοινωνιακή τακτική, είναι η αποδόμηση του εαυτού του».
«Επί της ουσίας, ο κ. Μητσοτάκης στάθηκε αποκλειστικά στο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών, αναλαμβάνοντας, για μια φορά ακόμα, τον ρόλο του εκπροσώπου των καναλαρχών και αποδεικνύοντας ότι αποκλειστικό του μέλημα είναι να αποτραπεί η επιβολή της νομιμότητας στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Στο πλαίσιο αυτό, δεν παρέλειψε, για πολλοστή φορά τις τελευταίες ημέρες, να κάνει μία ακόμα προσωπική επίθεση στον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας», πρόσθεσαν κυβερνητικές πηγές, κατηγορώντας μάλιστα τον πρόεδρο της ΝΔ πως «είτε από ανεπάρκεια του επιτελείου του, είτε από συνειδητή πρόθεση, ο κ. Μητσοτάκης επικαλέστηκε αναληθή στοιχεία για τους πλειστηριασμούς, και παραποίησε τις δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτου».
«Ο Πρωθυπουργός, υπήρξε συνεπής στην δέσμευσή του να μιλήσει για την διαπλοκή «με ονόματα και διευθύνσεις». Με την ίδια συνέπεια εργάζεται η κυβέρνηση για την ολοκληρωτική εξουδετέρωση της διαπλοκής και την θεσμική θωράκιση της διαφάνειας. Είναι λογικό, αυτό να δημιουργεί εκνευρισμό στο παλιό πολιτικό κατεστημένο, που αποτέλεσε βασικό κορμό της διαπλοκής αυτής. Ο κ. Μητσοτάκης ήταν ο απολογούμενος της χθεσινής συζήτησης», καταλήγουν κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου.

5 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. SPARTa. 18:11 11/10/2016

  Ή βρώμα που αναδύεται από τα υπόγεια του Μαξίμου εκεί όπου εργάζονται οι αρουραίοι του ΣΥΡΙΖΑ δεν ακουμπάει κανέναν σοβαρά σκεπτόμενο Έλληνα.Ό Τσίπρας ήταν αυτός που πήγε να συμψηφίσει τα σκάνδαλα τα δικά του με των άλλων.Οι προηγούμενοι τα σκάνδαλα τα δικά τους τα έκαναν σε σαράντα χρόνια, ο Τσίπρας μόλις σε δύο.Τραγικός και τρισάθλιος αυτός που χρεοκοπεί κάθε μέρα την Ελλάδα.Ό Σταύρος, ο Κυριάκος, η Φώφη κυριολεκτικά τον ξεβράκωσαν και τον Αλέξη και τον πολιτικό τενεκέ τον Καμμένο.

 2. ΚΑΝΕΙΣ ΔΙΚΑΣΤΗΣ ΔΕΝ…ΑΚΟΥΣΕ ΤΙΠΟΤΕ?
  ======================================
  ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΕΝΤΟΛΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ,ΑΠΟ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ ΕΚΑΝΕ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ
  =================================================================
  Αποκαλύψεις βόμβα στην υπόθεση της απαγωγής Παναγόπουλου

  Καμμένος: «Αφού αναφέρεστε σε όσα λένε στην τηλεφωνική τους συνομιλία ο Βλαστός και ο Τρομπούκης για το όνομά μου, γιατί δεν λέτε τίποτε για την εμπλοκή του ονόματος του Βαρδινογιάννη στην ίδια συνομιλία;» διερωτήθηκε ο υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας μιλώντας στο βραδυνό δελτίο ειδήσεων του MEGA, προσθέτοντας ότι απ” όσα διάβασε στην συνομιλία του Βλαστού με τον Τρομπούκη, «ο κ. Βαρδινογιάννης έδωσε εντολή για τη δολοφονία μπράβου της νύχτας».
  ————————————————————————————-

  Πρόσφατα άρθρα: Ρενάτα Γρυπάρη
  http://www.newstime.gr/?i=nt.el.article&id=7511

  Βαριά σκιά πάνω από το Μαξίμου, καθώς από τις ηχογραφημένες συνομιλίες μεταξύ του Π. Βλαστού – του φερόμενου ως «εγκεφάλου» της συμμορίας των απαγωγέων του εφοπλιστή Π. Παναγόπουλου – με τους συγκατηγορουμένούς του προκύπτει εμπλοκή πολιτικών προσώπων, δικηγόρων, εισαγγελικών λειτουργών και αστυνομικών σε θέσεις – κλειδιά.
  Σύμφωνα με αρκετά δημοσιεύματα του Τύπου, ο Βλαστός αναφέρεται – μεταξύ άλλων – στη σύζυγο του αναπληρωτή υπουργού Δημόσιας Τάξης Χρ. Μαρκογιαννάκη, στον υφυπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Π. Καμμένο και στον επιχειρηματία πρώην εκδότη Χρήστο Καλογρίτσα.
  Σε μια από τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες, που έχουν έλθει στη δημοσιότητα, η σύζυγος του Π. Βλαστού συνομιλεί με τον διευθυντή των φυλακών Μιχάλη Κυριακάκη για τη μεταγωγή του και εκείνος επικαλείται για την υπόθεση την εμπλοκή της συζύγου του αναπληρωτή υπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Μαρκογιαννάκη.

  O αναπληρωτής υπουργός εξέδωσε το απόγευμα της Τετάρτης (8/7) την εξής ανακοίνωση: «Σχετικά με τα διαλαμβανόμενα στην από 27-05-2009 συνομιλία μεταξύ Μιχάλη Κυριακάκη Δ/ντη φυλακών Αγιάς Χανίων και Χήρας Ιωάννας του Σπυρίδωνα διευκρινίζεται ότι πράγματι ο Μιχάλης Κυριακάκης μετέφερε την παράκλησή του στη σύζυγό μου, που εργάζεται ως μετακλητή υπάλληλος στο Γραφείο μου, να διερευνηθεί η δυνατότητα τοποθέτησης τελειόφοιτου σπουδαστή της Σχολής Μηχανικών Αεροσκαφών (ΣΜΑ) στα Χανιά. Οποιαδήποτε άλλη προσπάθεια ερμηνείας δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα».

  Στην εικόνα προστέθηκε η γραμματέας του υφυπουργού Υγείας, Μ. Σαλμά και υποψήφια ευρωβουλευτής της
  ——————————————————————————————————————————————-
  ΝΔ το 2004, Μαρία Σωτηρίου, που παραιτήθηκε χθες και διατηρούσε σχέσεις με το Γ. Τρομπούκη, στον οποίο αποδίδεται προσπάθεια ξεπλύματος μέρους των λύτρων της συμμορίας.

  Ο ίδιος ο Τρομπούκης σε συνομιλία του με τον Γ. Βλαστό εμπλέκει και τον υφυπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας,
  ————————————————————————————————————————————-
  Π. Καμένο. Ο κ. Καμμένος, από την πλευρά του, σε μια προσπάθεια να υπερασπιστεί το όνομά του, αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι έχει οποιαδήποτε ανάμειξη στην υπόθεση μεταγωγής του Βλαστού σε άλλη φυλακή, ενώ άφησε σαφείς αιχμές κατά της οικογένειας Βαρδινογιάννη.

  «Αφού αναφέρεστε σε όσα λένε στην τηλεφωνική τους συνομιλία ο Βλαστός και ο Τρομπούκης για το όνομά μου, γιατί δεν λέτε τίποτε για την εμπλοκή του ονόματος του Βαρδινογιάννη στην ίδια συνομιλία;» διερωτήθηκε ο υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας μιλώντας στο βραδυνό δελτίο ειδήσεων του MEGA, προσθέτοντας ότι απ” όσα διάβασε στην συνομιλία του Βλαστού με τον Τρομπούκη, «ο κ. Βαρδινογιάννης έδωσε εντολή για τη δολοφονία μπράβου της νύχτας».
  ———————————————————————————

  «Αβάσιμα» χαρακτήρισε μέσω του ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Εσωτερικών Κ. Γκιουλέκας, όσα ακούγονται για εμπλοκή μελών της κυβέρνησης στην υπόθεση.
  Ερωτηθείς σχετικά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευ. Αντώναρος δήλωσε την Τετάρτη (8/7) ότι πρόκειται για «φημολογίες και αστήρικτους ισχυρισμούς, που δεν μπορούν να συνιστούν μομφή για κάποιο πολιτικό πρόσωπο».

 3. ΕΡΓΟ ΣΠΙΡΤΖΗ! Άλλα 80 εκατ. ευρώ σ” αυτούς τους εργολάβους…
  ==============================================
  Άλλη μια «ηρωική» (στα λόγια) διαπραγμάτευση της κυβέρνησης Τσίπρα κατέληξε σε ήττα. Διαβάζω ότι ο υπουργός Σπίρτζης που δήλωνε ότι δεν θα πληρώσει ούτε ευρώ στην εταιρία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» τελικά δέχτηκε να πληρώσει περίπου 80 εκατομμύρια ευρώ ως «αποζημίωση», παραιτούμενος μάλιστα από τις σχετικές προσφυγές του Δημοσίου!

  Σκέφτομαι ότι μια κλασσική Συριζαίικη διατύπωση θα ήταν:»από νταβατζήδες τα πήραν (τηλεοπτικές άδειες) σε νταβατζήδες (εργολάβους) τα δίνουν».

  Και κάποιοι άλλοι που έκαναν όρεξη από τις δηλώσεις Παππά για το πού θα έδινε τα λεφτά, ας περιμένουν την…επόμενη δόση

  Η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Ανώνυμος Εταιρεία Παραχώρησης για τον Αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ Τμήμα Μαλιακός – Κλειδί ιδρύθηκε στις 12 Ιουνίου του 2007 με έδρα τον Δήμο Λάρισας. Αποκλειστικός σκοπός της Εταιρείας είναι η μελέτη, κατασκευή, χρηματοδότηση, λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση του Αυτοκινητόδρομου Μαλιακός – Κλειδί (του αυτοκινητόδρομου δηλαδή που ξεκινά από τον κόμβο Ραχών και καταλήγει στον κόμβο Κλειδίου) και όλων των βοηθητικών έργων και σχετικών δραστηριοτήτων.

  Οι Μέτοχοι
  HOCHTIEF Solutions AG via HOCHTIEF PPP Solutions GmbH με ποσοστό 35.00%
  ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε. με ποσοστό 20.00%
  J&P – ΑΒΑΞ Α.Ε. με ποσοστό 16.25%
  VINCI CONCESSIONS S.A. με ποσοστό 13.75%
  ΑΕΓΕΚ με ποσοστό 10.00%
  ΑΘΗΝΑ ATE με ποσοστό 5.00%

 4. ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΚΑΙ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ..ΛΟΓΩ ΒΛΑΚΕΙΑΣ
  ================================================

  Θα ‘’απαλλαγούν’’ οι ηθικοί αυτουργοί του σκανδάλου ‘’ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑ’’ όπως απηλλάγησαν, ουσιαστικά ΛΟΓΩ ΒΛΑΚΕΙΑΣ και οι πολιτικοί-ηθικοί αυτουργοί του σκανδάλου ‘’ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ’’ ? του σκανδάλου των ‘’ΟΜΟΛΟΓΩΝ’’ ? και τόσων ακόμη σκανδάλων του ‘’σκανδαλοποιού’’ ανενεργού της Ραφήνας?

  *Θα ασκηθούν ποινικές διώξεις και κατά των υπευθύνων ΗΘΙΚΩΝ αυτουργών ( Παπάς και…ΣΙΑ)?

  Να ασκηθεί ποινική δίωξη κατά Σανιδά για τις καταγγελίες Κολιούση
  ====================================================
  Ως εντεταλμένος της παραδικαστικής χούντας και μακρύ χέρι του Μεγάρου Μαξίμου λειτουργούσε ο πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδάς.

  *Είχε αναλάβει εργολαβικά την δικαστική συγκάλυψη των μεγάλων σκανδάλων της κυβέρνησης που τον είχε επιλέξει για τη θέση του Γενικού Εισαγγελέα της χώρας ειδικά γι΄αυτό το σκοπό, τον οποίο εξεπλήρωσε με ιδιαίτερο ζήλο.

  *Κατά τη διάρκεια της διετούς θητείας του, ο πρώην ανώτατος Εισαγγελέας, παραβιάζοντας το Σύνταγμα, τους νόμους και τον Οργανισμό των Δικαστηρίων , κατέλυσε κάθε έννοια δικαίου, καταρρακώνοντας το κύρος της Δικαιοσύνης.
  *Με γνωμοδοτήσεις και αρχειοθετήσεις (πόρισμα Ζορμπά για τα Ομόλογα), με παρεμβάσεις σε εισαγγελείς και δικαστές (σκάνδαλο Βατοπεδίου),
  *με χειραγώγηση Ζαγοριανού (σκάνδαλο Siemens) όρθωνε τείχος προστασίας των
  εμπλεκόμενων υπουργών μέχρι την παραγραφή των πράξεών τους.

  *Μεταξύ των ελαχίστων εισαγγελέων που όρθωσαν το δικαστικό τους ανάστημα, ήταν ο αντεισαγγελέας Εφετών Ηλίας Κολιούσης και η συνάδελφός του Ελένη Σωτηροπούλου, που αρνούμενη τη χειραγώγησή τους παραιτήθηκαν.
  *Καταθέτοντας χθες στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για το Βατοπέδι, ο Ηλίας Κολιούσης είπε:
  «Ο Σανιδάς προσπαθούσε να μας πείσει πως δεν υπάρχουν ευθύνες υπουργών για το Βατοπέδι».
  * Η ευθεία παρέμβαση Σανιδά στο έργο των συγκεκριμένων εισαγγελέων συνιστά μια δέσμη ποινικών αδικημάτων.
  Είναι στην αρμοδιότητα του οποιουδήποτε εισαγγελέα και ειδικά των προϊσταμένων των Εισαγγελιών Πρωτοδικών και Εφετών να διατάξουν προκαταρκτική εξέταση σε βάρος του.
  ΣΧΟΛΙΟ: Σήμερα το ρόλο ‘’Σανιδά’’ θα τολμήσει κάποιος δικαστής να τον αναλάβει?

 5. ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΕΔΙΩΞΑΝ ΟΙ ΧΟΥΝΤΟΓΕΝΕΙΣ ΤΣΙΠΡΕΟΙ ΤΟΝ τέως αντιπρόεδρο του ΣτΕ.
  ========================================================

  ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΡΑΡΑΣ: «Ο νόμος για τα κανάλια είναι αντισυνταγματικός!»
  =================================================================
  ΔΗΛΩΣΗ-ΒΟΜΒΑ: «Ο νόμος για τα κανάλια είναι αντισυνταγματικός!»
  =====================================================
  9/05/2016

  Giannis Efstathiou

  Η εκτίμηση του επίτιμου αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας του κυρίου Πέτρου Παραρά για το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, όπως την εξέφρασε στο ραδιόφωνο του ALPHA και τον συνάδελφο Σπύρο Χαριτάτο.

  «Ο νόμος είναι αντισυνταγματικός»,
  δήλωσε στον Alpha 989 ο επίτιμος Αντιπρόεδρος του ΣτΕ, Πέτρος Παραράς. Εξήγησε ότι δεν μπορούσε να ξεκινήσει η διαδικασία χωρίς να έχει συγκροτηθεί το ΕΣΡ και σχολίασε ότι δεν μπορεί να ανακληθεί η άδεια των καναλιών αν δεν ανακληθούν οιπροϋποθέσεις με τις οποίες χορηγήθηκαν. Έκανε λόγο για «ανορθολογισμό» καθώς, όπως είπε, (οι πράξεις της κυβέρνησης στο θέμα των αδειών) δεν συνδέονται με την λογική».

  «Από άποψης συνταγματικού δικαίου είναι σαφές ότι ο αρμόδιος για να δώσει την άδεια είναι ο υπουργός κατόπιν συμφώνου γνώμης του ΕΣΡ, το οποίο δεν υπάρχει. Δεν υπάρχει εφαρμογή του Δικαίου της ανάγκης (που επικαλείται η κυβέρνηση για την παράκαμψη του ΕΣΡ), είναι για άλλες περιπτώσεις.

  Υπήρχε θέμα με το ΕΣΡ.
  ======================
  Δεν μπορεί ένας να κάθεται επί 10 χρόνια επειδή δεν μπορούν να βρεθούν τα 4/5 για να εκλεγεί ένας άλλος. Να συμφωνήσουν οι πολιτικές παρατάξεις. Είναι θέμα εθνικής βούλησης.

  Καταργούν το άρθρο 15
  =====================
  και κάνουν μόνοι τους, δική τους νομοθεσία Η νομική άποψη είναι ότι ο νόμος αυτός είναι αντισυνταγματικός», είπε χαρακτηριστικά.

  Επεσήμανε ότι «οι 90 μέρες αφορούν τα κανάλια που πήραν άδεια.
  ==========================================================
  Δεν υπάρχει διάταξη που να λέει ότι οι άλλες τέσσερις τηλεοράσεις κλείνουν. Αυτό ας το καταλάβουν
  λιγάκι. Αν ο αδειούχος παραβιάζει την άδεια, να του παίρνουμε την άδεια».

  Ο κος Πέτρος Παραράς, τέως αντιπρόεδρος ΣτΕ,
  πρόσθεσε ότι «εφόσον υπάρχει το φάσμα και η τεχνολογία επιτρέπει 15-20 κανάλια, το κράτος δεν μπορεί να βάζει τα ελάχιστα από αυτά που θα μπορούσε να δώσει. Να βάλει ο νόμος προϋποθέσεις. Μέχρι εκεί που το φάσμα επιτρέπει, οι άδειες να δοθούν αφηρημένα με το ίδιο ποσό για όλους. Έχεις προϋποθέσεις να μου δώσεις την άδεια».

  Εκτίμησε ότι «εάν τελικώς κλείσει ο κάθε Alpha γεννώνται θέματα αποζημιώσεων» και
  ===========================================================
  διερωτήθηκε «πώς με υποχρεώνει να φύγω από μία επιχείρηση και να πάω σε άλλη».

  Επεσήμανε, τέλος, ότι ο Alpha, που βρέθηκε εκτός, είχε προσφέρει περισσότερα χρήματα από άλλον που έδωσε λιγότερα (για τη διαδικασία αδειών).

  2004, Αντιπρόεδρος στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
  ================================================
  2005, τέλος καριέρας λόγω ορίου ηλικίας.
  Από το 2005 μέχρι τον Σεπ. 2009, Πρόεδρος της Κεντρικής νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής, ακαδημαϊκού οργάνου της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης.
  Από το 2007, μέλος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

  Ν Βράχος

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.