ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η κυβέρνηση ποντάρει στο αφήγημα εξόδου από την κρίση

Μαξίμου: Περιμένοντας την οικονομία να «γυρίσει»

Την ώρα που η κυβέρνηση εμφανίζεται στις δημοσκοπήσεις σε να βρίσκεται σε φάση «απώλειας στήριξης» ως προς την κοινωνία και τα «φάλτσα» των υπουργών διαδέχονται το ένα το άλλο, το Μαξίμου επενδύει στην απόδοση του προγράμματος και στην οικονομία που εμφανίζει σημάδια ανάκαμψης.
tsipras1

Η κυβέρνηση είχε μεγάλη ανάγκη τις χθεσινές, καλές ειδήσεις για την οικονομία και την εκτέλεση του προϋπολογισμού, εξ ου και την προβολή των ειδήσεων αυτών ανέλαβε ο ίδιος ο πρωθυπουργός: «Είναι προφανές ότι, όλοι αυτοί που από τον Ιούλιο και τον Αύγουστο προεξοφλούν την κατάρρευση των Δημοσίων Εσόδων και πανηγυρίζουν γι’ αυτό, τώρα διαψεύδονται. Η είδηση της υπέρβασης των φορολογικών εσόδων κατά 812 εκατομμύρια ευρώ από τον στόχο για τον Σεπτέμβριο και κατά 1.4 δισ. για το εννεάμηνο, είναι μια είδηση που διαψεύδει τις προσδοκίες τους», επισήμανε χαρακτηριστικά, σε σύσκεψη με το οικονομικό επιτελείο, ο Αλέξης Τσίπρας, προσθέτοντας με νόημα: «Είναι μια είδηση που θα απογοητεύσει οικτρά όσους προσεύχονται καθημερινώς για την ενεργοποίηση του "κόφτη" και επενδύουν τα ρέστα τους στην αποτυχία της διαπραγμάτευσης, ελλείψει στοιχειώδους, δικού τους, πολιτικού σχεδίου. Τώρα θα πρέπει να αντλήσουν λάσπη και να κατασκευάσουν κινδυνολογία από αλλού».

Παράγοντας σταθερότητας

Επί της ουσίας, λοιπόν, το Μαξίμου επενδύει στους αριθμούς που βελτιώνονται τόσο σε ό,τι αφορά τα δημόσια οικονομικά, όσο και αναφορικά με την εξέλιξη της υπόλοιπης οικονομίας. Μάλιστα, μία φράση του πρωθυπουργού δείχνει ότι ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίζει να εκτιμά ότι οι εξελίξεις στην οικονομία θα σφραγίσουν και την πολιτική κατάσταση: «Θα πρέπει να τους ευχηθούμε
έμπνευση και δημιουργικότητα στην διαχείριση των πολιτικών τους αδιεξόδων», επισήμανε ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος σε εκείνους που «επενδύουν στην αποτυχία», αφήνοντας να εννοηθεί ότι εφεξής η κυβέρνηση θα έχει στο πλευρό της τους αριθμούς.

Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες, όσα είπε χθες ο Αλέξης Τσίπρας δεν ήταν ένα «ξέσπασμα», ούτε μία αποσπασματική προσπάθεια της κυβέρνησης να απεμπλακεί από τη δύσκολη πολιτική συγκυρία. Αντιθέτως, ήταν η αρχή της εφαρμογής μιας νέας τακτικής, με την οποία το Μέγαρο Μαξίμου θα ξαναφέρει σε πρώτο πλάνο το «αφήγημα» περί εξόδου από την κρίση, ώστε να στείλει μήνυμα στην κοινωνία να… κάνει λίγη υπομονή. Κυβερνητικές πηγές αναφέρονται στους επόμενους μήνες ως «κομβικούς», ενώ αρμόδια κυβερνητικά στελέχη, προεξάρχοντος του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη,
αναφέρονται στο τρέχον έτος ως «έτος καμπής», υπό την έννοια ότι θα είναι η τελευταία χρονιά ύφεσης.

Με σύμμαχο… το ΔΝΤ

Συν τοις άλλοις, το «αφήγημα» της κυβέρνησης «έδεσε» χθες και με έναν… απρόσμενο σύμμαχο: ο λόγος για το ΔΝΤ, το οποίο αίφνης αναθεώρησε όλες τις αρνητικές προβλέψεις του και πλέον «βλέπει» αναπτυξιακή «έκρηξη» το 2017. Στην κυβέρνηση προβάλλουν δεόντως τις προβλέψεις του Ταμείου –κι αυτό όχι επειδή το ΔΝΤ φημίζεται για την επιβεβαίωση των προβλέψεών του, αλλά διότι το Ταμείο ουδόλως μπορεί να χαρακτηριστεί ως… σύμμαχος της Αθήνας. Κάθε άλλο.

Πάντως, πέραν του ΔΝΤ, στο Μαξίμου βλέπουν με ενδιαφέρον να εμπεδώνονται και να επιβεβαιώνονται και οι συμμαχίες της χώρας εντός Ευρώπης, σε ό,τι αφορά την διευθέτηση του ελληνικού χρέους. Χθες, ήταν η σειρά του επιτρόπου Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, να παραδεχθεί στην Ευρωβουλή ότι «ήρθε η ώρα και για την ευρωπαϊκή πλευρά και το Eurogroup να αναλάβουν τις ευθύνες τους, προσδιορίζοντας τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος». Μάλιστα, ο Μοσκοβισί πρόσθεσε με νόημα ότι «κανένα άλλο κράτος-μέλος δεν έκανε ταυτόχρονα τόσες μεταρρυθμίσεις όσες η Ελλάδα».

Τούτων δοθέντων, παρά την δύσκολη πολιτική συγκυρία για την κυβέρνηση, η κυρίαρχη εκτίμηση του Μεγάρου Μαξίμου είναι ότι, παρά τον πολιτικό πόλεμο, την πόλωση, αλλά και τα κυβερνητικά «φάλτσα» και τις αρρυθμίες, σε λίγο καιρό «θα μιλάει η οικονομία». Και στο πλαίσιο αυτό θα κινηθούν οι παρεμβάσεις του πρωθυπουργού από εδώ και πέραν, αφού ο Αλέξης Τσίπρας θα επιχειρήσει να πείσει –και να αποδείξει- ότι τα δύσκολα βρίσκονται όντως πίσω μας.

6 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Ιστός 13:11 05/10/2016

  ΜΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ( ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ)
  ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΤΑΙ ΝΑΣ ΣΑΣ ΛΗΣΤΕΨΟΥΝ,
  ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΨΟΥΝ ΟΤΙ ΣΑΣ ΤΑ ΠΗΡΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ »ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ» ΤΟΥ ΚΑΜΕΝΟΥ ΕΝΤΕΛΩΣ….

  Την ίδια στιγμή, νέους φόρους θα έχουν να αντιμετωπίσουν πολίτες και επιχειρήσεις μέσα στο 2017, καθώς ενεργοποιούνται τα νέα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί από την πρώτη αξιολόγηση.

  Οι πρόσθετες επιβαρύνσεις στους άμεσους και έμμεσους φόρους αναμένεται ότι θα ξεπεράσουν τα 2,5 δισ. ευρώ.
  Τα νέα φορολογικά μέτρα θα αποτυπωθούν και επίσημα στα μεγέθη του νέου κρατικού προϋπολογισμού.
  Τα νέα μέτρα για το 2017

  • Μισθωτοί και συνταξιούχοι θα υποστούν επιβαρύνσεις από τη νέα κλίμακα φορολογίας εισοδήματος και από τη μείωση του αφορολόγητου ορίου από τα 9.545 ευρώ σε αφορολόγητο που κυμαίνεται από τα 8.636 έως και τα 9.090 ευρώ για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους χωρίς παιδιά και με 1 ή 2 παιδιά.
  • Από τις αρχές του χρόνου επεκτείνεται σε όλα τα νησιά το κανονικό καθεστώς του ΦΠΑ, καθώς καταργείται η έκπτωση 30% του ΦΠΑ που διατηρείται μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους σε ορισμένα νησιά, γεγονός που σημαίνει ότι σε ολόκληρο το Αιγαίο θα ισχύουν οι συντελεστές 13% και 24%.
  • Αυξάνονται οι Ειδικοί Φόροι Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στα καύσιμα κατά περίπου 3 λεπτά το λίτρο στη βενζίνη, κατά 8 λεπτά το λίτρο στο πετρέλαιο κίνησης και κατά 10 λεπτά το λίτρο στο υγραέριο κίνησης.
  • Αυξάνεται ο ΕΦΚ που επιβαρύνει τον λεπτοκομμένο καπνό από τα 156,70 στα 170 ευρώ ανά κιλό, ενώ ο αναλογικός φόρος αυξάνεται από 20% στο 26% της λιανικής τιμής πώλησης. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι θα αυξηθούν οι λιανικές τιμές πώλησης κατά 0,50 έως 1 ευρώ ανά πακέτο.
  • Επιβάλλεται Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στον εισαγόμενο και εγχωρίως παραγόμενο καφέ. Συγκεκριμένα, προβλέπεται η επιβολή φόρου με συντελεστές από 2 έως 3 ευρώ ανά κιλό στον καβουρντισμένο καφέ και με συντελεστή 4 ευρώ ανά κιλό στο στιγμιαίο καφέ και στα παρασκευάσματα από εκχυλίσματα, αποστάγματα ή συμπυκνώματα του καφέ.
  • Επιβάλλεται Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στα υγρά που χρησιμοποιούνται στα ηλεκτρονικά τσιγάρα, το ύψος του οποίου θα είναι 10 λεπτά ανά ml υγρού.
  • Από το καλοκαίρι επιβάλλεται φορολογικό τέλος 5% σε κάθε μηνιαίο ή διμηνιαίο λογαριασμό τηλεπικοινωνιακών τελών σταθερής τηλεφωνίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι το νέο τέλος θα υπολογίζεται επί των καθαρών, δηλαδή προ ΦΠΑ, τηλεπικοινωνιακών τελών κάθε λογαριασμού. Επί του νέου αυτού τέλους θα επιβάλλεται εν συνεχεία ο ΦΠΑ με συντελεστή 24%, με αποτέλεσμα η τελική επιβάρυνση στους λογαριασμούς σταθερής τηλεφωνίας να προσεγγίσει το 6%.
  Για τις επιχειρήσεις
  • Αυξάνεται ο συντελεστής φορολόγησης των επιχειρήσεων από το 26% στο 29%, για τις επιχειρήσεις με κέρδη έως 50.000.
  • Αυξάνεται η προκαταβολή φόρου στο 100% για το φορολογικό έτος 2016, δηλαδή τις δηλώσεις του 2017, από 75% που ήταν για το φορολογικό έτος 2015, δηλαδή για τις φετινές φορολογικές δηλώσεις.
  • Αυξάνεται η φορολόγηση των μερισμάτων στο 15% από 10%.

 2. ΝΒ 12:57 05/10/2016

  Επίθεση στους συνταξιούχους… Μας ΠΙΝΟΥΝ το αίμα μας.
  ================================================
  Επιδιώκουν την φυσική μας εξόντωση για …λύση των ταμείων?

  ΓΕΛΑΕΙ ο κόσμος !

  Η «ΟΡΓΗ» Τσίπρα για την επίθεση στους συνταξιούχους…
  Γελάει ο κόσμος…

  Ξεκίνησε και το «συμμάζεμα» της είδησης για τα χημικά στους συνταξιούχους.
  Διαβάζω τώρα πως ο Πρωθυπουργός πήρε εσπευσμένα τηλέφωνο τον κ. Τόσκα για να του εκφράσει την οργή του για τη μεταχείριση που επιφύλασσε η Αστυνομία στους συνταξιούχους.
  Άλλωστε είναι προφανές ότι η Αστυνομία δεν είχε τίποτα καλύτερο να κάνει Δευτέρα πρωί και αποφάσισε από μόνη της, να πάει να φράξει τον δρόμο που οδηγεί στο Μέγαρο Μαξίμου, στο οποίο όλως τυχαίως «εργάζεται» και οΠρωθυπουργός.
  Με λίγα λόγια, ο κ. Τσίπρας πήρε τηλέφωνο τον κ. Τόσκα, για να του εκφράσει τη δυσφορία του, που το προσωπικό του, δεν άφησε τους συνταξιούχους να φτάσουν μία ανάσα από το Πρωθυπουργικό γραφείο.
  Την επόμενη φορά, για να μην αλληλοεξοργίζεστε, μπορείτε απλά να αποσύρετε τις αστυνομικές δυνάμεις, για να μη βρει το μπελά του ούτε ο Υπουργός, ούτε να τρώνε χημικά οι συνταξιούχοι.

  Αναμένουμε με ανυπομονησία την ανακοίνωση της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ που θα καταδικάζει την καταστολή.

  • ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ! Οχι 80 αλλά …129 Αστυνομικούς έχει ο Φλαμπουράρης
   =====================================================
   Δημοσιεύσαμε ανάρτηση με αναφορά στη συνοδεία Υπουργού της Κυβέρνησης η οποία αριθμεί… 80 Αστυνομικούς.. Οφείλουμε να προβούμε σε διόρθωση ύστερα από σχετική ενημέρωση την οποία λάβαμε…

   Κι επειδή όλα στη ζωή μας είναι μαθηματικά σας παραθέτουμε την ακόλουθη μαθηματική εξίσωση.
   Σήμερα εξωτερικα της οικίας Φλαμπουράρη βρίσκονται σε στατική φύλαξη μια διμοιρια της ΥΜΕΤ- 10 Αστυνομικοί- και τρεις ΟΠΚΕ- 12 Αστυνομικοί- επί τέσσερις βάρδιες στο 24άωρο
   (10 + 12= 22 ×4= 88 Αστυνομικοί)

   Στους Αστυνομικούς στατικής φύλαξης θα πρέπει να προσθέσει κάνεις τα πληρώματα της ΥΚΑ με 2 Αστυνομικούς σε τέσσερις βάρδιες το 24άωρο
   (2 × 4= 8 Αστυνομικοί)

   Επίσης σε 28 ανέρχεται ο αριθμός των Αστυνομικών οι οποίοι έχουν διατεθεί στην προσωπική συνοδεία του Υπουργού Επικρατείας από την Υπηρεσία των Επισήμων, οι βάρδιες των οποίων ορίζονται σύμφωνα με τις μετακινήσεις του «στόχου » σε υπηρεσία το 24άωρο.

   Και δε θα πρέπει να παραλείψουμε την αναφορά στη στατική φύλαξη εξωτερικά της εξοχικης κατοικίας του Αλέκου Φλαμπουράρη στην Αίγινα, στην οποία σε ημερήσια βάση (ανεξάρτητα με το αν δε βρίσκεται στο εσωτερικό ο Υπουργός καθώς οι υποχρεώσεις του, τον κρατούν στην Αθήνα) εκτελούν υπηρεσία 5 Αστυνομικοί.

   Αν κάνουμε λοιπόν την αριθμητική πράξη της πρόσθεσης, έχουμε και λέμε
   88 Αστυνομικοί (ΟΠΚΕ και ΥΜΕΤ)
   8 Αστυνομικοί (ΥΚΑ/ΔΑΑ)
   28 Αστυνομικοί (Επίσημα)
   5 Αστυνομικοί (στατική φύλαξη- Αίγινα) Το άθροισμα, υπολογίζεται σε 129 Αστυνομικούς (τουλάχιστον..)
   Οφείλαμε λοιπόν, την διόρθωση…

 3. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΙΚΑΣΤΗΣ?
  =================================
  Ψεύτες ,συκοφάντες, ανίκανοι κατά παγκόσμια ομολογία, ήλθαν στην εξουσία παραβιάζοντας κάθε κανόνα ηθικής και δικαίου.
  *Σήμερα, με τα πρώτα ‘’έργα» τους, απέδειξαν ότι είναι και ακατάλληλοι και επικίνδυνοι.
  *Σήμερα , με τις πρώτες «ιδιωτικοποιήσεις» απέδειξαν πόσο επιζήμιοι, πόσο εξουσιομανείς και πόσο «ευλύγιστοι» και υπάκουοι είναι στα διεθνή και ντόπια αφεντικά τους.
  *Σήμερα, από την επομένη των εκλογών 25.1.015 έρριξαν την ‘’τράτα’’ και την μάσκα και σκούπισαν όλα όσα ψεύτικα και απαράδεκτα είχαν υποσχεθεί.
  *Σήμερα, με τις πρώτες επαφές και συζητήσεις με τους αρμόδιους της Ε.Ε απέδειξαν πόσο φελλοί και ακατάλληλοι για τις θέσεις που κατέχουν είναι και πόσο εθνοβόρο και ανθρωποβόρο θα είναι κάθε τους βήμα και κάθε τους συμβιβασμένη άγνοια η κάθε τους πρόταση και αντιπρόταση.
  *Οι άνθρωποι αυτοί ΑΠΕΔΕΙΞΑΝ ! την πλήρη ανικανότητά τους και την γενοκτόνα επίδραση τους σε κάθε συζήτηση και σε κάθε ενημέρωση και σε κάθε νόμο που ψηφίζουν.
  *Είναι ΨΕΥΤΕΣ! ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ ! ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ ! και ήλθαν στην εξουσία με ξένα γραμμάτια και υποσχετικές της διαπλοκής κάθε μορφής και τόπου.
  *Σήμερα, γυμνοί και «βρόμικοι» αποτελούν παγκόσμιο παράδειγμα εθνικής ανασφάλειας, αδιαντροπιάς και απάνθρωπης βαρβαρότητας.
  *Η ΜΟΝΗ λύση, για να σωθεί η πατρίδα μας, είναι να πάψουν οι πολιτικοί ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ να βρίσκονται στην εξουσία.
  * Η μόνη Λύση είναι να καταλάβει ο λαός ότι βρισκόμαστε σε ΚΙΝΔΥΝΟ και να «πιέσει» όλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
  *Η πολιτική ΑΛΗΤΕΙΑ πρέπει να τύχει της ανάλογης λαϊκής και δικαστικής τιμωρίας. Οι ψεύτες και οι κλέφτες πρέπει να υποστούν την πολιτική αποκαθήλωση, απογύμνωση , ευτελισμό και αποπομπή. Δεν είναι δυνατόν να βρισκόμαστε σε χρεοκοπία και να μας κυβερνούν καΜένοι εντελώς υπουργοί και πρωθυπουργοί
  *Είναι απίστευτος ο κυνισμός του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου. Ενώ η χώρα χάνεται, η χρεοκοπία είναι προ των πυλών, δεν υπάρχει φράγκο και περνάνε νομοσχέδια για δήθεν αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, αυτοί υπογράφουν αμυντικές δαπάνες 500 εκατ. δολάρια και μάλιστα δίνουν και προκαταβολή 45 εκατ. ευρώ. Λεφτά υπάρχουν για όπλα αλλά όχι για… βούτυρο για τα παιδιά που πεινάνε.
  *Έτσι δε λέει ο ΣΥΡΙΖΑ;
  Ότι υπάρχουν στα σχολεία παιδιά που λιποθυμούν; Πώς δίνει λεφτά στην αμερικανική εταιρεία Lockheed και δεν τα μοιράζει στον κόσμο;
  Δεν είναι αριστερή κυβέρνηση; Και γιατί κατηγορούσε τους προηγούμενους για τις αμυντικές δαπάνες και τώρα κάνει το ίδιο;

  Και τέλος: Το ταξίδι του Πάνου Καμμένου στις ΗΠΑ και η πρόταση για συνεκμετάλλευση του Αιγαίου είχε ως κερασάκι στην τούρτα και 500 ψωροεκατομμύρια;

 4. Η ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΤΟΥ..ΤΣΙΠΡΑ

  Μιλά και επικαλείται τη διαπλοκή την οποία καλύπτει και συγκαλύπτει σήμερα ο κ. Τσίπρας. Την ασυλία και προστασία που παρέχει στους ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ που διέλυσαν και χρεοκόπησαν την Ελλάδα.
  Διότι ποια μεγαλύτερη ΔΙΑΠΛΟΚΗ μπορεί να συμβεί από αυτή της πενταετίας(2004-2009)?
  Όταν συγκαλύπτεις τις ΔΕΞΙΕΣ ΑΠΑΤΕΣ ! τότε αποδεικνύεται πόσο ΑΔΕΞΙΟΣ πολιτικός απατεώνας μπορεί να κρύβεται μέσα σου.
  ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΥΡΙΕ ΤΣΙΠΡΑ
  ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΜΕ ΣΤΗΝ ΟΝΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ !!
  ========================================================
  H ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Κ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΠΑΡΕΛΑΒΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΗΜΙΤΗ
  (Αποτελέσματα 31/12/2003):
  ===================================================
  1. Πρωτογενείς Δαπάνες ……………………=30 Δις Euro
  2. Έλλειμμα Προϋπολογισμού ……………=3,3 % του ΑΕΠ
  3. Πρωτογενές Έλλειμμα …………………….= 0
  4. Πρωτογενές Πλεόνασμα …………………=1,7 % του ΑΕΠ
  5. Έλλειμμα Ισοζυγ. Τρεχ. Συναλλαγών.= 8,65 Δις
  6.ΔημόσιοΧρέος……………………………..=178 Δις
  Και ας δούμε πως ήταν οι ίδιοι οικονομικοί δείκτες, όταν αποχώρησε ο κ. Καραμανλής.
  ================================================
  Β. Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
  ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ (Αποτελέσματα 31/12/2009):
  ============================================
  1. Πρωτογενείς Δαπάνες …………..= 59 Δις (Αύξηση 96,66%)
  2. Έλλειμμα Προϋπολογισμού…….=15.6 % του ΑΕΠ (36 Δις -Αύξηση 387,5%)
  3.Πρωτογενές Έλλειμμα …………….. =10,6 % του ΑΕΠ (24,5 Δις- Αύξηση = ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ
  4. Πρωτογενές Πλεόνασμα ………….=0
  5. Έλλειμμα Ισοζυγίου Τρεχουσών
  (Εξωτερικών) Συναλλαγών …………=25,8 Δις (11,2%
  του ΑΕΠ) Αύξηση 198,2%
  6. Δημόσιο Χρέος ………………………..=299 Δις (129,7%
  του ΑΕΠ) Αύξηση σε Euro: 67,98%
  Τι ακριβώς συνέβη τότε κ.Τσίπρα?
  Δεν σας ενδιαφέρει να μάθουμε την αλήθεια?

  Γιατί συγκαλύπτετε αυτή την ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ?

  • ΤΟ ΛΙΠΑΣΜΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΓΛΑΣΤΡΕΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ…

   Η..ΝΕΑ ΕΡT των Συριζαίων ψηφοφόρων και αγωνιστών, είναι η πιο τρανή απόδειξη της νέας ‘’εκλεπτυσμένης’’ ΦΩΝΗΣ ΤΩΝ ΤΙΡΑΝΩΝ που θέλει και ετοιμάζει να γενικεύσει ο Αλέξης της χουντοανατροφής: ( Σας μιλούν τα Τίρανα, η φωνή της πλέριας γνώσης και της καθάριας κατανόησης) που και αυτή 24 ώρες συνέχεια, κάνει ‘’πλύση’’ εγκεφάλου στην προσπάθεια να μη φανεί ο Αλέξης, σαν ο ‘’ΗΛΙΘΙΟΣ’’ των Ευρωπαίων… και να θάψουν την αλήθεια, την ανικανότητα, το κακούργημα εις βάρος των παιδιών μας.

   @Παραμορφώνει και ‘’ωραιοποιεί’’ κάθε ψευτιά, κάθε αποτυχία , κάθε Σταλινική προσποίηση της ανύπαρκτης δημοκρατίας και των πολλών καταστρατηγήσεων του συντάγματος , με αιχμή του δόρατος τον ‘’διορισμένο’’ Πάκη ! τον ακροδεξιό Πάνο, συκοφάντη, ψεύτη ,μπουρδολόγο και φοροφυγά συγκυβερνήτη του και πρώην κολλητό και υπουργό της καραμαλήτικης κλίκας?

   @Ποιος λοιπόν θα ‘’αγοράσει’’ προνομιακή συχνότητα και σε ποιον θα ..τύχει ο λαχνός της ακροδεξιο-αριστερής εύνοιας και προτίμησης.

   @Ποιος θα γίνει ‘’ιδιοκτήτης’’ της νέας Σταλινικής θηριωδίας της ελεγχόμενης πληροφόρησης και παραπληροφόρησης και δεν θα‘’ανταποδώσει’’ το ΣΥΡΙΖΑΝΕΛικο δώρο με κάθε ‘’κυβερνητικό’’ αντίδωρο τρόπο και επιθυμία?

   @*Ποιος μπορεί πλέον, να πιστέψει Τσίπρα και ..Παπάδες ‘’αδόξαστους’’?

   @* ΓΙΑΤΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ παρέχει ασυλία και συγκαλύπτει και προστατεύει ΤΟΝ ΕΠΙΟΡΚΟ ΤΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ και όλους τους ..ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥΣ και καΜένους αυτουργούς της χρεοκοπίας μας?

   @*Πως είναι δυνατόν να κοιμάται το βράδυ με 5.000 αυτοκτονίες στα ‘’χέρια’’ της εγκληματικής καραμαλήτικης κλίκας.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.