ΕΛΛΑΔΑ

Διαδήλωση για τις ελλείψεις

Με άλογα και ασθενοφόρα στους δρόμους οι εργαζόμενοι στην Υγεία

Από τα κεντρικά γραφεία του ΕΚΑΒ ξεκίνησε νωρίς το πρωί το «Καραβάνι της Υγείας», η πορεία των εργαζομένων στο χώρο της Υγείας.
alogaygeia1

Τετράωρη στάση εργασίας, από τις 7:00 έως τις 11:00, για την Αττική, στα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, το ΕΚΑΒ και την Πρόνοια και 24ωρη απεργία για την περιφέρεια, πραγματοποιεί σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία. Επίσης, τετράωρη στάση εργασίας, από τις 7:00 έως τις 11:00 έχει προκηρύξει για σήμερα και η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών.

«Το Καραβάνι της Υγείας συνεχίζει τον δρόμο του», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

Στην κορυφή της πορείας βρίσκονται δύο άλογα τα οποία συμβολικά αναδεικνύουν το σοβαρό πρόβλημα της μεταφοράς των ασθενών αφού τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ είναι χαλασμένα και χωρίς ανταλλακτικά.

Η πορεία θα διασχίσει όλα τα νοσοκομεία των Αθηνών και θα καταλήξει στο υπουργείο Υγείας, όπου θα συγκεντρωθούν γιατροί και εργαζόμενοι στο δημόσιο σύστημα. Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι θα περάσουν από τα Γενικά Νοσοκομεία Γεννήματας, Ερυθρός Σταυρός, Παίδων, Ιπποκράτειο, Αλεξάνδρας, Σωτηρία, Αρεταίειο, ΝΙΜΙΤΣ, Αιγινίτειο, Ευαγγελισμός και θα καταλήξουν στην Αριστοτέλους στο υπουργείο Υγείας.

Το πανό που κρατούν απεικονίζει τον Αλέξη Τσίπρα σε ρόλο δασκάλου να κρατάει μια βίτσα και να δείχνει προς τον πράσινο σχολικό πίνακα τις θέσεις προσωπικού από τον Δεκέμβριο του 2015 σε σύγκριση με τον Μάιο του 2016 καθώς και τη χρηματοδότηση της ίδιας περιόδου.

panotsipras1

Σε ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία αμφισβητεί ότι θα γίνουν προσλήψεις στα νοσοκομεία με την πρώτη δόση από τις τηλεοπτικές άδειες, σημειώνοντας, μάλιστα, ότι «τα λεφτά των καναλιών πάνε στη μαύρη τρύπα του προϋπολογισμού κατά πρόβλεψη των μνημονίων». Επίσης, τονίζει ότι το μόνιμο προσωπικό στα νοσοκομεία μειώθηκε συνολικά τα έτη των μνημονίων κατά 20.000, οι κενές οργανικές θέσεις ανέρχονται σε 40.000, ενώ η χρηματοδότηση είναι μειωμένη κατά 350 εκατ. ευρώ σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Όπως προσθέτει, τα νοσοκομεία θα λάβουν 1,156 δισ. ευρώ και τα τα ληξιπρόθεσμα θα ξεπεράσουν το 1,5 δισ. ευρώ και κάνει λόγο «για διάλυση του ΕΣΥ».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.