ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στρασβούργο

Με αντικείμενο το ελληνικό πρόγραμμα συνεδριάζει η Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου

Τα μέτρα για το χρέος και η κατάσταση στην Ελλάδα θα βρεθούν στο επίκεντρο συζήτησης στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την Τρίτη στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, παρουσία του επιτρόπου Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί.

Ειδικότερα, στην ατζέντα περιλαμβάνονται η προοπτική μελλοντικής διαπραγμάτευσης με τους δανειστές για το χρέος, η υλοποίηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και η μακροοικονομική κατάσταση της Ελλάδας.

Σε ανακοίνωσή της, η Ομάδα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών τονίζει ότι ζητά το συντομότερο δυνατό συμφωνία στα μέτρα για το χρέος, τα οποία αποτελούν βασική προϋπόθεση για την επιτυχία του τρίτου ελληνικού προγράμματος.

«Έπειτα από χρόνια κρίσης και βαθιάς ύφεσης, η Ελλάδα αρχίζει και πάλι να ανακάμπτει. Στο πλαίσιο των τριών προγραμμάτων προσαρμογής, οι ελληνικές Αρχές προχώρησαν σε ευρείες μεταρρυθμίσεις, τις οποίες η ΕΕ οφείλει να στηρίξει.

Ωστόσο, η κατάσταση των δημόσιων οικονομικών της χώρας παραμένει αβέβαιη και δύσκολη για δεκαετίες. Ως εκ τούτου επείγει η λήψη συγκεκριμένων μέτρων για τη βιωσιμότητα του χρέους. Η Ομάδα των Σοσιαλιστών ζητά το συντομότερο δυνατό συμφωνία στα μέτρα για το χρέος, τα οποία είναι προϋπόθεση για την επιτυχία του τρίτου ελληνικού προγράμματος», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Παράλληλα, στο Eurogroup της 10ης Οκτωβρίου, αναμένεται να δοθεί το πράσινο φως για την εκταμίευση της υπο-δόσης των 2,8 δις. ευρώ. Στις 17 Οκτωβρίου η έναρξη των συνομιλιών για την δεύτερη αξιολόγηση με την επιστροφή των επικεφαλής των δανειστών στην Αθήνα

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Kostas 12:50 03/10/2016

    Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν ο ευρωβουλευτες της ΝΔ θα ταχθούν με την πλευρά της Ελλάδας η των ομοϊδεατών τους του Λαϊκού Κόμματος από τους οποίους πολλοί είναι σκληρότεροι κι από το Σοιμπλε..

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.