ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Βραυρώνα

Με χαιρετισμό του Τσίπρα ξεκινά σήμερα η Ευρωμεσογειακή Σύνοδος

Με βασικό θέμα τις κύριες προκλήσεις για την ευρωμεσογειακή περιοχή, αρχίζει σήμερα, στη Βραυρώνα, η ετήσια Ευρωμεσογειακή Σύνοδος, η οποία διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή και την Ελληνική Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή. Την έναρξη της συνόδου θα κηρύξει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με χαιρετισμό που θα απευθύνει, στις 10 το πρωί.
O Ðñùèõðïõñãüò ÁëÝîçò Ôóßðñáò óôç ÃåíéêÞ ÓõíÝëåõóç ôùí ÇíùìÝíùí Åèíþí.(EUROKINISSI- Ã.Ô. Ðñùèõðïõñãïý | Andrea Bonetti)

Η Σύνοδος αποσκοπεί στην προώθηση της μέγιστης δυνατής κατανόησης ζητημάτων που επηρεάζουν την κοινωνία των πολιτών στην ευρωμεσογειακή περιοχή και στη συζήτηση των κοινών προκλήσεων που αντιμετωπίζουν προκειμένου να προταθούν λύσεις. Στη βασική ατζέντα των συνομιλιών είναι η προώθηση της νόμιμης μετανάστευσης στην Ευρώπη, η κοινωνική προστασία στην περιοχή της Μεσογείου, ο ρόλος της κοινωνίας των πολιτών στην επικείμενη διάσκεψη COP22 αλλά και οι γυναίκες ως φορείς δημιουργίας θέσεων εργασίας στην Ευρωμεσογειακή περιοχή. Θα λάβει χώρα στο ξενοδοχείο "Mare Nostrum", στη Βραυρώνα και κατά τη διάρκεια της θα απευθύνουν χαιρετισμό οι: Γιώργος Ντάσης, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής, Γιώργος Βερνίκος, πρόεδρος της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής της Ελλάδος, Munther Share, πρόεδρος του Οικονομικού και Κοινωνικού Συμβουλίου της Ιορδανίας και Sergi Farré, Εκπρόσωπος της Ένωσης για τη Μεσόγειο.

Αύριο, δεύτερη ημέρα της Συνόδου Κορυφής, χαιρετισμό θα απευθύνει ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας καθώς και θεσμικοί εκπρόσωποι και προσωπικότητες από οικονομικά και κοινωνικά συμβούλια.

Στη Σύνοδο συμμετέχουν εκπρόσωποι οικονομικών και κοινωνικών επιτροπών ή παρεμφερών οργανισμών, εργοδοτικών ενώσεων, συνδικαλιστικών οργανώσεων και άλλων οικονομικών και κοινωνικών ομάδων συμφερόντων από 33 χώρες και ΜΚΟ από όλες τις χώρες της Μεσογείου. Η Τελική Διακήρυξη της Συνόδου θα αποσταλεί στις πολιτικές αρχές της Ευρωμεσογειακής περιοχής ως συμβολή της κοινωνίας των πολιτών και θα διαδοθεί ευρέως μεταξύ των οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.