ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύγκρουση κορυφής στη Βουλή για την διαπλοκή

«Με διευθύνσεις και ονόματα» θα μιλήσει ο πρωθυπουργός

«Κόκκινο» θα χτυπήσει σήμερα το πολιτικό θερμόμετρο στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση με θέμα την διαπλοκή, καθώς η σύγκρουση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη, προβλέπεται σφοδρή και εφ’ όλης της ύλης.
tsiprasvouli

του Γιώργου Μελιγγώνη

Σημειωτέον ότι η πρωτοβουλία για την συζήτηση ανήκει στην κυβέρνηση καιπροσωπικά στον πρωθυπουργό, καθώς κατά την διάρκεια της προηγούμενης συζήτησης για την Παιδεία, Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης διασταύρωσαν τα ξίφη τους για την διαπλοκή και ο πρωθυπουργός έκανε ρελάνς, καταθέτοντας το σχετικό αίτημα. Μάλιστα, ήδη από τότε, ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε ότι θα μιλήσει «με διευθύνσεις και ονόματα» ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης επίσης προανήγγειλε ότι ο πρωθυπουργός «θα προσέλθει ως κατηγορούμενος και όχι ως κατήγορος στη συζήτηση αυτή».

«Δεν είμαστε όλοι ίδιοι»

Σε κάθε περίπτωση, το βασικό μέλημα του Μεγάρου Μαξίμου δεν είναι απλώς να εκτεθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης ή να κερδίσει μόνο ο πρωθυπουργός τις εντυπώσεις στην σημερινή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών. Όπως πληροφορείται το matrix24.gr, βασικός στόχος του πρωθυπουργού είναι να στείλει μήνυμα –και εν πολλοίς να υπενθυμίσει- στην κοινωνία ότι «δεν είμαστε όλοι ίδιοι». Μ’ άλλα λόγια, το Μέγαρο Μαξίμου θέλει να κρατήσει ενεργή τη διαχωριστική γραμμή μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και του λεγόμενου «παλιού πολιτικού συστήματος», προκειμένου να μην χαθεί η βασική ειδοποιός
διαφορά της παρούσης κυβέρνησης απ’ όλες τις προηγούμενες: το περίφημο «ηθικό πλεονέκτημα». Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι η ΝΔ διαρκώς «χτυπά» την κυβέρνηση στο μαλακό υπογάστριό της και όχι στην οικονομική της πολιτική, καθώς Μαξίμου, Κουμουνδούρου, αλλά και Πειραιώς συμπίπτουν ως προς την ανάλυσή τους: ότι, δηλαδή, αν η κυβέρνηση αποκτήσει στην κοινωνία την εικόνα «άλλης μίας κυβέρνησης που εφαρμόζει Μνημόνια», τότε το πολιτικό παιχνίδι θα χαθεί. Για τον λόγο αυτό, ο μεν Αλέξης Τσίπρας έχει κάθε συμφέρον να προβάλλει την ηθική υπεροχή της Αριστεράς και ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάθε συμφέρον να… προσπαθεί διαρκώς να την αποδομήσει.

Συγκεκριμένες υποθέσεις

Με δεδομένο, πάντως, τον θόρυβο που έχει ξεσπάσει για την Δικαιοσύνη, αλλά και για τον διαγωνισμό σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες, η ατζέντα της συζήτησης είναι, λίγο ως πολύ, προβλέψιμη. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως μεταδίδει και το matrix24.gr, θα επιχειρήσει να «χτυπήσει» την κυβέρνηση στο θέμα της
διαπλοκής (Τράπεζα Αττικής, απόσυρση Καλογρίτσα από τον διαγωνισμό), σε ό,τι αφορά τις τηλεοπτικές άδειες, αλλά και στο θέμα της Δικαιοσύνης και του ΣτΕ.

Μάλιστα, ειδικά για το τελευταίο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ανεβάσει τους τόνους της κριτικής του ήδη από την περασμένη εβδομάδα, όταν η ΝΔ μίλησε για «εικόνα συναλλαγής» σχολιάζοντας την συνάντηση του πρωθυπουργού με τους Προέδρους των Ανωτάτων Δικαστηρίων για τα μισθολογικά θέματά τους. Ωστόσο, στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν ότι αυτή η ατζέντα είναι προνομιακή για τον ΣΥΡΙΖΑ: αυτό διότι ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να αναφέρει εκ νέου σε ποιες κοινωνικές δράσεις θα κατευθυνθούν τα χρήματα από την πρώτη δόση που πλήρωσαν οι προς αδειοδότηση καναλάρχες (15.000 επιπλέον παιδιά σε
βρεφονηπιακούς σταθμούς, 4.000 προσλήψεις στην Υγεία κ.α.) και θα υπενθυμίσει ότι πέραν των 85 εκατομμυρίων που εισπράχθηκαν με τον διαγωνισμό, η κυβέρνηση εισέπραξε και 50 εκατομμύρια από τον… διαρκώς αναβαλλόμενο φόρο για την διαφήμιση. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός θα ζητήσει από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης μία «καθαρή απάντηση» ως προς το τι θα κάνει η ΝΔ αν γίνει κυβέρνηση, εκμεταλλευόμενος το «φάλτσο» του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, Νίκου Δένδια, που είχε προαναγγείλει ότι μέρος των χρημάτων θα επιστραφούν στους καναλάρχες.
Ο Αλέξης Τσίπρας, ακόμη, θα απαριθμήσει σειρά παρεμβάσεων στην Δικαιοσύνη επί «γαλάζιων» κυβερνήσεων υπενθυμίζοντας τις συνεχείς «βουτιές» στην επετηρίδα των δικαστών, αλλά και το… «πνίξιμο» μεγάλων υποθέσεων, που τώρα
έρχονται εκ νέου στο φως και ασκούνται ποινικές διώξεις.

«Γαλάζια» σκάνδαλα

Κατά τα λοιπά, θεωρείται δεδομένο ότι ο πρόεδρος της ΝΔ θα προκληθεί να απαντήσει σε σειρά καταγγελιών και θεμάτων που ως τώρα έχει θέσει δημοσίως ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης απαξιοί να δώσει απάντηση. Ο λόγος, φυσικά, για την υπόθεση υπέρογκων χρεώσεων σε βάρος του Δημοσίου στην οποία έχει εμπλακεί το όνομα του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Μάριου Σαλμά, αλλά και μία υπόθεση που αφορά προσωπικά τον πρόεδρο της ΝΔ: το αποδεδειγμένα απλήρωτο δάνειο του «Κήρυκα Χανίων» στην Τράπεζα Πειραιώς, που ελήφθη όταν ιδιοκτήτης της εφημερίδας ήταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και μέτοχος ο Κυριάκος Μητσοτάκης (βάσει της δικής του δήλωσης «Πόθεν έσχες»).

Πέραν αυτών, είναι αυτονόητο ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα χρησιμοποιήσει και πολλά στοιχεία που αποκαλύφθηκαν στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για ΜΜΕ που δανειοδοτούνταν με.. «αέρα» -καθ’ ομολογία μετόχων τους- αλλά και για δάνεια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που αποδείχθηκαν… δανεικά και αγύριστα.

6 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Μια ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ για τον Ρουσόπουλο…

  ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ! Μια (μικρή;) ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ για τον Ρουσόπουλο…
  9/18/2016
  Nikos Roussis.

  Χάρηκα ρε Θοδωρή για την …πρόοδο σου.

  Μόνο που θυμήθηκα, ότι τότε που ήσουνα «παντοδύναμος» υπουργός Επικοινωνίας, στην κυβέρνηση του Κωστάκη του μπουχέσα,
  και σου είχα ζητήσει, λόγω παλιάς φιλίας και αλληλοεκτίμησης (όπως έλεγες), να παρέμβεις στην τότε ΥΠΕΞ Ντόρα Μπακογιάννη,
  να μην επιμείνει στην εκπαραθύρωση μου από το Συμβούλιο της Ευρώπης, γιατί εγώ θα έχανα (όπως την έχασα) τη δουλειά μου αλλά
  και η Ελλάδα θα έχανε (όπως τον έχασε) έναν ανταποκριτή Τύπου του πανευρωπαϊκού αυτού Οργανισμού στην Αθήνα, μου είχες πεί
  πολύ συνεσταλμένα:
  «Νίκο μου, εγώ μπήκα στην πολιτική γιατί μου το ζήτησε ο Καρανανλής. Και θα την εγκαταλείψω όταν ο Καραμανλής τελειώσει.
  Μην μου ζητάς λοιπόν να τον «βλάψω» , βάζοντας τα με το πανίσχυρο ΜητσοτακέΪκο»

  Τώρα, τι ακριβώς έχει συμβεί ρε Θόδωρε?
  ===================================
  Ο Καραμανλης «καθάρισε» να βολευτείς επί Τσίπρα και η Ντόρα κάνει μούγκα?
  ================================================================

  ΛΕΤΕ ΓΙΑΥΤΟ ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ?
  ΘΑ τα ‘’μπαλώσει’’ και με τον Καλογρίτσα?
  ===================================

  Tην ανάληψη της προεδρίας του ΚΠΕΕ ανακοίνωσε σήμερα το πρωί μιλώντας στην εκπομπή «Ακραίως» της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ ο Θοδωρής Ρουσόπουλος.
  Ο άλλοτε στενός συνεργάτης του Κώστα Καραμανλή είπε πως η κίνηση αυτή έγινε σε ανοιχτή γραμμή με τον πρόεδρο του κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη και αναλαμβάνει την προεδρία του Κέντρου Πολιτικής Έρευνας και Επικοινωνίας.
  Το Κέντρο Πολιτικής Έρευνας και Επικοινωνίας (ΚΠΕΕ) ιδρύθηκε το 1975 και θεωρείται ένα σημαντικό think tank. Είναι το παλαιότερο ερευνητικό και επιμορφωτικό σωματείο στη χώρα και στόχος του είναι να προωθεί και να διαμορφώνει πολιτική σκέψη για τον άνθρωπο του 21ου αιώνα. Βασίζεται στις αρχές της ατομικής ελευθερίας, ενός αποτελεσματικού και ευέλικτου κράτους αυξημένων δυνατοτήτων και μίας κοινωνίας ευκαιριών για όλους.
  Ο κ. Ρουσόπουλος ερωτηθείς αν είναι ενεργός και πολιτικά απάντησε με την γνωστή ρήση των αρχαίων Ελλήνων πως ο πολίτης είναι συγχρόνως και πολιτικός.

 2. Και ο Κουρομπλής κύριε;
  Και ο Σπίρτζης:
  Και ο Παπαγγελόπουλος;
  Και Ο ΠΑΚΗΣ;
  Ο Τσουκαλάς:
  Ο Σγουρίδης;
  Είναι το νέο :

 3. Ο ΚΩΝ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΞΟΦΛΕΙ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥ ,ΣΤΟΥΣ ‘’ΣΥΝΑΣΠΙΣΘΕΝΤΕΣ» του ΒΡ’’89’’

  ΑΥΞΗΣΗ ΧΡΕΟΥΣ ΕΠΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

  Γράφει ο Ν Βράχος

  Εάν δείτε το διάγραμμα του χρέους θα παρατηρήσετε ότι η καμπύλη αύξησης του λόγου χρέος/ΑΕΠ συνεχίζει ανοδικά με το ρυθμό που είχε αποκτήσει από την εποχή Ανδρέα και από 67% φθάνει το 110% στα τρία χρόνια του.
  Αλλάζουν μόνο οι αποδέκτες του δημοσίου χρέους : επί Ανδρέα ήταν οι διοριζόμενοι υπάλληλοι και άλλοι μικρομεσαίοι καταχραστές
  ενώ επί Μητσοτάκη είναι οι ονομασθέντες «ραντιέρηδες» δηλαδή επενδυτές μεγάλοι και μικροί που αγοράζουν ομόλογα Δημοσίου με επιτόκιο 25% και διπλασιάζουν το κεφάλαιό τους σε τρία χρόνια
  ==============================================================================
  κοιμώμενοι.

  Δηλαδή οι τράπεζες χορηγούσαν ΑΦΕΙΔΩΣ δάνεια
  ======================================
  (με εντολή άνωθεν) στους ‘’κόκκινους διαβόλους’’ και αυτοί αγόραζαν ομόλογα με 25% επιτόκιο. Έτσι ,όλοι σχεδόν οι ΒΡΩΜΙΚΟΙ (89) ενιάρηδες πλουτήσαν χωρίς ποτέ να πληρώσουν ούτε μία δραχμή φόρο αφού ΠΟΥΘΕΝΑ δεν δηλώθηκαν.

  Σήμερα, τα πολλά σπίτια και οι καταθέσεις των ιδίων ή των κληρονόμων, αποκαλύπτουν πόσο ΒΡΩΜΙΚΟ ήταν το ΘΛΙΒΕΡΟ (89) !!!

  Τα εξωφρενικά επιτόκια προκαλούν την αντίδραση Εβερτ-Κανελλόπουλου-Δήμα αλλά και Σαμαρά και οι δογματικοί νεοφιλελεύθεροι και μητσοτακικοί συσκοτίζουν το θέμα μιλώντας για εχθρούς των ιδιωτικοποιήσεων ενώ η κριτική των παραπάνω είναι ότι το χρέος καλπάζει λόγω των υψηλών επιτοκίων και της απουσίας επενδύσεων αφού είναι τρελός όποιος επενδύει σε μία χώρα που μπορεί να πάρει 25% κέρδος απλώς αγοράζοντας ομόλογα.
  ΥΓ.
  ΥΠΑΡΧΟΥΝ..ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ

 4. ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣΟΪΜΠΛΕ

  *Και συνεχίζει λίγο πιο κάτω κατά την εκφορά του λόγου του ο κ. Σόιμπλε

  αναφερόμενος στον κ. Τσίπρα «μου είπε ότι θα κάνει έναν προεκλογικό αγώνα στον οποίον θα υποσχεθεί ότι η Ελλάδα δεν θα φύγει από το ευρώ, αλλά και ότι δε θα αποδεχθεί καμία μνημονική υποχρέωση.

  *Αν είναι έτσι του απάντησα, σου εύχομαι προσωπικά να μην κερδίσεις τις εκλογές.

  *Για αυτό και δεν εξεπλάγην όταν ο Τσίπρας τις κέρδισε, ούτε με ότι συνέβη μετά.

  *Ήμουν κάπως περίεργος πως θα έλυνε κατόπιν το πρόβλημα.

  Το έλυσε με το να κάνει το ακριβώς αντίθετο από εκείνο που υποσχέθηκε στις εκλογές».
  =============================================================

  ΣΧΟΛΙΟ: Τι άλλο να διαβάσει κανείς, για να αντιληφθεί πόσο «ΚΛΟΟΥΝ»“ είναι οι κυβερνώντες πολιτικοί, που γράφει ΟΛΟΣ ο Γερμανικός τύπος.

  Το βρόμικο ‘’ΔΙΠΛΟ παιχνίδι’’ του Τσίπρα, άλλα να συμφωνεί με τους έξω και άλλα να μας ’’προσφέρει’’ μέσα ως ΣΑΝΟ λησμονιάς και αποχαύνωσης, αποκαλύπτεται πλήρως, δείχνοντας με την πικρή γεύση της ΠΑΝΤΕΛΟΥΣ αποτυχίας , το εθνικό μας ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ να αναθέσουμε την διακυβέρνηση σε Τσίπρες και ΚαΜένους εντελώς.

  Έχουν συμφωνήσει και ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ !!! σε όλες τις απαιτήσεις της ΕΕ από τον Ιούλιο του 2015.

  ΣΗΜΕΡΑ! ..θυμήθηκαν να φέρουν αντιρρήσεις στις συμφωνίες αυτές?

  Έχουμε εξευτελισθεί διεθνώς με τον ΗΛΙΘΙΟ και κουτοπόνηρο τρόπο που προσπαθούμε σαν χώρα μέλος της ΕΕ να διαψεύσουμε την ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ και συνεχίζουμε ΔΙΑΡΚΩΣ την ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ !!! των Ελλήνων.

  Τελικά σε αυτή την κυβέρνηση υπάρχει κάποιος που διαθέτει ΦΙΛΟΤΙΜΟ?

  Μάλλον ..ΟΧΙ !!! αφού θα είχε ΗΔΗ παραιτηθεί ΑΜΕΣΩΣ!!!!

 5. Οι 4 Μυστικές συναντήσεις Τσίπρα Ψυχάρη και η ‘’αόρατη’’ διαπλοκή

  Όταν ο Τσιπρας έφτιαχνε καφέ στην διαπλοκή…
  =================================
  Σκάνδαλο ηθικής τάξεως
  =======================
  Τρια χρόνια πάλευε ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ κατά της διαπλοκής και μαθαίνουμε σήμερα αηδιασμένοι ότι ο Τσίπρας έφτιαχνε μυστικά εσπρέσο στον Σταύρο Ψυχάρη και ζητούσε την υποστήριξη του πιο ιστορικού συγκροτήματος Τύπου. Και ο εκδότης τον βεβαίωνε ότι θα κερδίσει σίγουρα και τις εθνικές εκλογές
  Ο ηγέτης ο εκδότης και… η γάτα των Ιμαλαΐων .
  Ψυχαρης Τσιπρας και 4 μυστικές συναντήσεις!
  Οι μυστικές συναντήσεις, οι φιλικές συζητήσεις και το αίτημα «επωφελούς αλληλοϋποστήριξης» – Το Μέγαρο Μαξίμου κάνει το άσπρο, μαύρο – Τι ανακοινώνει το «Βήμα της Κυριακής» Στην καρδιά του καλοκαιριού του 2014, πίσω από τις ημίκλειστες γρίλιες του παραθύρου ενός κομματικού γραφείου, ένας ανερχόμενος πολιτικός ηγέτης, αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε μια χώρα της ευρωζώνης, που είχε μόλις κατορθώσει να κερδίσει τις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου 2014 και ετοιμαζόταν να εισέλθει στην τελική ευθεία για τη δημοκρατική… «κατάληψη» της εξουσίας, συζητούσε προβληματισμένος με έναν από τους εξ απορρήτων συνομιλητές του.
  – «Αυτός ο ιστορικός εκδότης ζήτησε πάλι να με συναντήσει. Δέχτηκα, συναντηθήκαμε και μιλήσαμε για όλα».
  – «Και τι σας ζήτησε, κύριε πρόεδρε;».
  – «Το πιστεύεις ότι δεν μου ζήτησε τίποτα; Αντίθετα, του έδωσα εγώ…».
  – «Τι του δώσατε;».
  – «Του είπα πως όταν κερδίσουμε την εξουσία θα του χαρίσω τα δάνεια της εκδοτικής επιχείρησής του και επίσης θα δώσω στον ίδιο ολόκληρο το κανάλι στο οποίο συμμετέχει. Αλλά παρ’ όλα αυτά εξακολουθεί να μη με υποστηρίζει, ούτε με τις εφημερίδες ούτε με το κανάλι του. Τι άλλο να κάνω;».

 6. ΠΟΙΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ κουκουλώθηκε (σήμερα) στη Βουλή!

  Το ηθικό πλεονέκτημα…που λέγαμε.

  Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία που απαλλάσσει τον Σταθάκη από ποινικά αδικήματα κατάχρησης και κακοδιαχείρησης στο Πανεπιστήμιο Κρήτης..
  Οπως εγινε γνωστό μεταξύ των τροπολογιών που κατατέθηκαν στο Ασφαλιστικό είναι και αυτή που καταργεί καταλογισμούς σε στελέχη του Πανεπιστημίου Κρήτης για κακοδιαχείριση κονδυλίων, μια υπόθεση στην οποία εμπλέκεται αστικά και ποινικά και ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης.
  Σημειώνεται ότι η εν λόγω ρύθμιση είχε κατατεθεί ξανά σε νομοσχέδιο του υπ. Παιδείας και είχε αποσυρθεί λίγη ώρα αφότου έγινε γνωστή, λόγω του σάλου και των αντιδράσεων που δημιούργησε!

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.