ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθησαν εννέα άτομα

Μεγάλη απάτη δεκάδων χιλιάδων ευρώ σε βάρος του ΙΚΑ

Τη σύλληψη εννέα ατόμων, τα οποία, σύμφωνα με τις έρευνες της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, μετέρχονταν παράνομων και παράτυπων πρακτικών, ώστε να υπεξαιρέσουν χιλιάδες ευρώ από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ανακοίνωσε η διοίκησή του.

Συγκεκριμένα, η διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ γνωστοποίησε ότι, στο πλαίσιο εμπέδωσης της νομιμότητας και της διαφάνειας στη λειτουργία του Ιδρύματος και αντιμετώπισης πρακτικών, που χρόνια προσβάλλουν, ταλαιπωρούν και βλάπτουν την εικόνα του, συνεργάστηκε με τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου να εντοπιστούν, να εξατομικευτούν και να αντιμετωπιστούν παραβατικές ενέργειες στο υποκατάστημα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στο Αιγάλεω.

Το εύρος του αριθμού των εμπλεκομένων ερευνάται, καθώς και το ύψος του υπεξαιρεθέντος ποσού, που πιθανόν υπερβαίνει τις 200.000 ευρώ.

Οι εισαγγελικές αρχές ερευνούν το ποινικό μέρος της υπόθεσης, ενώ η διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ έχει επιληφθεί του ελέγχου στο πληροφορικό σύστημα και στη χορήγηση παροχών, προκειμένου να διαπιστωθεί το εύρος των περιπτώσεων και το ύψος των υπεξαιρεθέντων ποσών.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, στην προσπάθεια εντοπισμού και εξάλειψης παράνομων ενεργειών, συνεργάζεται με τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. και αξιοποιεί όλους τους υφιστάμενους θεσμούς.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.