ΚΟΣΜΟΣ

Προβλήματα για εκατομμύρια χρήστες

Μεγάλης κλίμακας κυβερνοεπίθεση έχει «παραλύσει» το διαδίκτυο!

Κυβερνοεπίθεση δέχεται η εταιρεία, που παρέχει τους servers, με αποτέλεσμα εκατομμύρια χρήστες του διαδικτύου να αντιμετωπίζουν μεγάλες καθυστερήσεις, ακόμα και αδυναμία πρόσβασης στις σελίδες μεγάλων sites.
haker

Η εταιρεία Dyn η οποία παρέχει σε sites όπως το Amazon, το Twitter και το Instagram τους servers που διαχειρίζονται τα domain names τους, έχει δεχθεί επίθεση DDoS (άρνησης υπηρεσίας).

Η εταιρεία ενημέρωσε μέσω Twitter ότι επιχειρεί να αποκρούσει την επίθεση και να επαναφέρει τα sites σε κανονική λειτουργία, ωστόσο, όπως επισημαίνει ο γνωστός δημοσιογράφος Peter Spiegel, ακόμα και ο ιστοχώρος της εταιρείας έχει «πέσει».

Εταιρείες κολοσσοί του Διαδικτύου όπως το Twitter, το Spotify και το eBay αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα λειτουργίας σήμερα στις ΗΠΑ έπειτα από κυβερνοεπίθεση που δέχθηκε ένας πάροχος υπηρεσιών.

Για τουλάχιστον δύο ώρες, η πρόσβαση σε αυτούς τους ιστότοπους, όπως επίσης στους ιστότοπους πολλών μέσων μαζικής ενημέρωσης (CNN, New York Times, Boston Globe, Financial Times, The Guardian), αλλά και στο Reddit ή το Airbnb ήταν αδύνατη στις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με ορισμένους ενημερωτικούς ιστοχώρους, από αυτήν την τεραστίου εύρους κυβερνοεπίθεση, που ενδεχομένως επηρέασε εκατομμύρια χρήστες, προβλήματα υπήρξαν και στη λειτουργία του δικτύου Netflix, του HBO και της υπηρεσίας πληρωμών μέσω Διαδικτύου Paypal.

Σε επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο, οι ιστότοποι Twitter και Airbnb επιβεβαίωσαν τα προσωρινά προβλήματα στην πρόσβαση των υπηρεσιών τους, επισημαίνοντας ότι αυτά τα προβλήματα επιλύθηκαν το μεσημέρι.

Σύμφωνα με τον εξειδικευμένο ιστότοπο TechCrunch, η επίθεση είχε ως επίκεντρο τις ΗΠΑ. Οι χρήστες στην Ευρώπη και την Ασία δεν φαίνεται να «αντιμετώπισαν τα ίδια προβλήματα».

Σε έναν χάρτη που δημοσίευσε ένας άλλος εξειδικευμένος ιστότοπος σε θέματα τεχνολογίας, το DailyDot, φαίνεται πως στοχοθετήθηκε από τους χάκερ κυρίως ένα μεγάλο τμήμα των βορειοανατολικών ΗΠΑ, περιλαμβανομένης της Νέας Υόρκης και της Ουάσιγκτον.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.