ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μέτρα για το χρέος έως το τέλος 2016 ζητά ο Τσίπρας

Συγκεκριμένα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους έως το τέλος του 2016 ζήτησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εκ νέου από τους εταίρους, τονίζοντας ότι η Ευρώπη έχει ισχυρό κίνητρο να ξεκαθαρίσει άμεσα το εν λόγω ζήτημα.
tsipras2

«Οι πιστωτές μας να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους -όπως έκανε η Ελλάδα- για να καταλήξουμε σε μέτρα ελάφρυνσης του χρέους έως το τέλος της χρονιάς» τόνισε από το βήμα της ετήσιας Ευρωμεσογειακής Συνόδου, η οποία διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή και την Ελληνική Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή και διεξάγεται σήμερα και αύριο στη Βραυρώνα.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε ότι δεν έχουμε να κάνουμε με ένα θέμα ελληνικό, αλλά με ένα θέμα που αφορά το σύνολο της Ευρώπης, σημειώνοντας ότι η Ευρώπη στο σύνολό της έχει ισχυρό κίνητρο να ξεκαθαρίσει άμεσα τον ορίζοντα για το ελληνικό χρέος. Διότι, όπως εξήγησε, ενόψει μιας εκλογικής χρονιάς, όπως είναι το 2017, για κρίσιμες ευρωπαϊκές χώρες, κανείς δεν θα επιθυμούσε να μετατραπεί η συζήτηση του ελληνικού χρέους σε προεκλογικό όπλο της ευρωπαϊκής ακροδεξιάς, και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου ότι αυτό θα συμβεί εάν η ρύθμιση αυτής της εκκρεμότητας της Συμφωνίας, αναβληθεί για το β' εξάμηνο του 2017.

«Τηρούμε απαρέγκλιτα και τη συμφωνία που έχουμε υπογράψει με τους πιστωτές μας τον Ιούλιο του 2015», σημείωσε, επισημαίνοντας ότι σήμερα ολοκληρώθηκε και τυπικά η πρώτη αξιολόγηση, σύμφωνα με την απόφαση του Eurogroup της 24ης Μαΐου 2016.

Υπογράμμισε ότι τα δύο προηγούμενα προγράμματα απέτυχαν και δεν πρέπει να επιτρέψουμε να αποτύχει και το τρίτο.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. freeman 11:57 24/10/2016

    Φτάχνεί αλλοθι απόδρασης (εκλογές ή Δημοψήφισμα για δραχμή) . . . και Ρόλου στην ΑναρχοΑντιπολίτευση που σχεδιάζει .
    Υ.Γ : Φοβάμαι όμως πως θα το κάνει μέσω «Κουγκίου» για την Οικονομία, την Κοινωνική Συνοχή, την Εθνική Ασφάλεια .

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.