ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ

Μήνυμα στους βουλευτές, μέσω ΟΝΝΕΔ, από Μητσοτάκη

Τη «νεότερη» κοινοβουλευτική ομάδα στην ιστορία της Ελλάδας, θέλει ο Πρόεδρος της ΝΔ.

Η σημερινή επανεκκίνηση της ΟΝΝΕΔ, μετά από τα τραγελαφικά γεγονότα της Θεσσαλονίκης που οδήγησαν στη διάλυσή της, υπερβαίνει κατά πολύ την προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη να απευθυνθεί στη νέα γενιά.

Όλα δείχνουν ότι το μήνυμα του Προέδρου του κόμματος δεν θα αφορά μόνον τους 950 συνέδρους, η πλειοψηφία των οποίων κάτω από 23 ετών, που θα συγκεντρωθούν στο εκθεσιακό κέντρο της Παιανίας. Το μήνυμα θα αφορά και στους νυν βουλευτές του κόμματος αλλά και τους εκατοντάδες πολιτευτές σε όλη την Ελλάδα. Κι αυτό θα είναι μήνυμα ριζικής ανανέωσης καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες του Matrix24.gr, o κ. Μητσοτάκης θα θέσει ως στόχο η νέα κοινοβουλευτική ομάδα που θα προκύψει από τις εκλογές να είναι η ηλικιακά νεότερη στην ιστορία της Ελλάδας.

Για να συμβεί αυτό, σε μέσους όρους, δεν χρειάζεται μόνον να εκλεγούν νέοι, ηλικιακά ή πολιτικά, υποψήφιοι. Απαιτείται και αρκετοί της παλιάς γενιάς να συμφωνήσουν και να τεθούν εκτός μάχης, δίνοντας χώρο στους νέους.

Το σενάριο ορισμού ορίου ηλικίας για τα ψηφοδέλτια του κόμματος έχει συζητηθεί κατά το παρελθόν, ωστόσο δεν προχώρησε. Άρα ό,τι είναι να γίνει θα γίνει με πολιτικούς όρους, δηλαδή με βάση τη δυναμική την ώρα της κάλπης και την πειθώ της ηγεσίας έναντι βουλευτών που θα ήθελαν να είναι εκ νέου υποψήφιοι. Η Πειραιώς έχει στείλει, γενικώς, το μήνυμα ότι εν ενεργεία βουλευτής, προφανώς μπορεί να είναι εκ νέου υποψήφιος. Εκεί που θα υπάρξει, όμως, ριζική αλλαγή είναι στους πολιτευτές, όσους δηλαδή δεν κατάφεραν να εκλεγούν αλλά, παραδοσιακά, κρατούν θέσεις στα γαλάζια ψηφοδέλτια. Ο κ.
Μητσοτάκης έχει προαναγγείλει ριζικές αλλαγές, έχει ήδη συγκροτήσει το μητρώο στελεχών, από το οποίο θα προκύψουν και υποψήφιοι, ενώ αναμένεται σήμερα να καλέσει και τους νεολαίους της ΟΝΝΕΔ να εγγραφούν σε αυτό.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.