ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκληρή επίθεση από τον πρόεδρο της ΝΔ

Μητσοτάκης: Δεν αξίζει στη χώρα κ. Τσίπρα να είστε εσείς πρωθυπουργός

Με σκληρή προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ξεκίνησε την ομιλία του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στην Βουλή, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, λέγοντας ότι "δεν αξίζει στην χώρα μας να είσαστε εσείς ο πρωθυπουργός της".
m

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκίνησε με μία ρήση του Κωνσταντίνου Καραμανλή ότι "η Δημοκρατία κινδυνεύει από αυτούς που την επικαλούνται περισσότερο" και συνέχισε λέγοντας ότι "κινδυνεύει από αυτούς που στο όνομα της δήθεν ρήξης με το παλιό αναπαράγει τις χειρότερες συνήθειες της Μεταπολίτευσης και παραβιάζουν το κράτος δικαίου, και αντί να ενώνουν τους πολίτες διχάζουν την κοινωνία σε μία απέλπιδα προσπάθεια να συγκρατήσουν τις δυνάμεις τους".

"Κύριε Τσίπρα έχετε ήδη αποτύχει έχετε ήδη ηττηθεί, γι΄ αυτό αντιδράτε έτσι, στη συνείδηση της κοινωνίας είστε ήδη παρελθόν, μαύρο σκοτεινό παρελθόν", ανέφερε απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα και προσέθεσε: "Ο ελληνικός λαός δεν θα πιστέψει ξανά έναν αδίστακτο λαϊκιστή που τον εξαπάτησε για να παραμείνει με κάθε τρόπο στην εξουσία. Πρέπει να φύγετε μία ώρα αρχύτερα για να επανέλθει η κανονικότητα και όχι μόνο για να απαλλαγεί η χώρα από την πιο ανίκανη και ιδεοληπτική κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης".

Απαντώντας στις κατηγορίες του κ. Τσίπρα είπε : "Μιλήσατε για τους καναλάρχες και τους εκδότες. Με τον κ. Ψυχάρη εσείς δεν συναντηθήκατε; Ο κ. Λαζόπουλος σε ποιο κανάλι εργάζεται; Γιατί δεν μας τα λέγατε αυτά προεκλογικά; Ο δικηγόρος του Κουτσόγιωργα βρήκε σε εσάς τον καινούργιο του εργοδότη: Κοσκωτάς Τσίπρας ένας Ματζουράνης δρόμος".

Συνεχίζοντας τον προκάλεσε να αμφισβητήσει τον αγώνα του Κώστα Καραμανλή κατά της διαπλοκής. Σημείωσε ότι η ΝΔ κυβέρνησε για δύο ακόμη χρόνια όταν συμμετείχε και ο "εν αναμονή υπουργός σας Φώτης Κουβέλης".

Ο πρόεδρος της ΝΔ μπήκε και στο θέμα της Siemens λέγοντας: "Θα σας απευθύνω κι εγώ μερικά ερωτήματα: πώς σας φαίνεται ότι επί των ημερών σας κινδυνεύουν να παραγραφούν αδικήματα λόγω της καθυστέρησης; Γιατί δεν καταργήσατε τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με την Siemens που θεωρείτε παράνομο;".

Συνέχισε στην "υπόθεση φιάσκο", όπως την χαρακτήρισε, "για τις τηλεοπτικές άδειες, που είχε στόχο τον έλεγχο του τηλεοπτικού τοπίου. Έπρεπε να περάσει ο έλεγχος στη κυβέρνηση και να περιοριστεί ο αριθμός των καναλιών".

Αναφέρθηκε και στο θέμα του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες: "Επειδή για άλλη μία φορά είπατε ψέματα, στην πρώτη μας συνάντηση σας πρότεινα να επαναφέρετε τις αρμοδιότητες στο ΕΣΡ και θα προχωρήσουμε μαζί στον διορισμό των μελών του. Έβαλα μόνο μία προϋπόθεση, την τήρηση του Συντάγματος. Αν είχατε συμφωνήσει θα είχαμε προχωρήσει στην συγκρότησή του, αλλά θέλατε το ΕΣΡ να μην έχει κανέναν λόγο. Προχωρήσατε σε αυθαίρετο περιορισμό του αριθμού των καναλιών σε τέσσερις, δημιουργώντας ένα τεχνητό ολιγοπώλιο".

Ο κ. Μητσοτάκης άσκησε κριτική στις "παρατυπίες που υπήρξαν στον διαγωνισμό με την συμμετοχή του κ. Καλογρίτσα", τον οποίο συνέδεσε με τον ΣΥΡΙΖΑ και προσέθεσε: "Ποιες είναι ακριβώς οι σχέσεις του κ. Σπίρτζη με τον κ. Καλογρίτσα, πώς έσπασαν μεγάλα έργα για να πάνε στον κ. Καλογρίτσα και ποια ήταν η σχέση του κ. Σπίρτζη με την Τράπεζα Αττικής; Είδατε πώς δένουν όλα; Δεν αποκλείσατε εσείς κ. Τσίπρα τον κ. Καλογρίτσα, οι αποκαλύψεις και ο έλεγχος της αντιπολίτευσης οδήγησαν στον αποκλεισμό του. Ας μην υπήρχαν οι αποκαλύψεις και θα βλέπαμε αν θα αποχωρούσε ο κ. Καλογρίτσας".

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε πλήρες αδιέξοδο και πρόσθεσε: «Πολύ φοβάμαι ότι όσο τα κοινωνικά, πολιτικά και δημοσκοπικά δεδομένα θα αλλάζουν προς το χειρότερο για εσάς, τόσο πιο νοσηρή θα γίνεται η αντίληψή σας περί εξουσίας και θεσμών. Γνωρίζετε καλά ότι η κοινωνία σας έχει γυρίσει την πλάτη. 9 στους 10 πολίτες πιστεύουν ότι εξαιτίας σας τα πράγματα στη χώρα θα πάνε χειρότερα.

- Η κυβέρνηση που θα έδινε την 13η σύνταξη, κόβει το ΕΚΑΣ και τις επικουρικές συντάξεις και ψεκάζει με δακρυγόνα τους συνταξιούχους.
- Η κυβέρνηση που φώναζε «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», διευκολύνει πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.
- Η κυβέρνηση που θα καταργούσε τον ΕΝΦΙΑ, αυξάνει οριζόντια τους φόρους και υπονομεύει κάθε προοπτική ανάκαμψης της οικονομίας.
- Η κυβέρνηση που διαδήλωνε με κλάματα κατά των ιδιωτικοποιήσεων, παραδίνει για 99 χρόνια το σύνολο της δημόσιας περιουσίας στο υπερταμείο.
- Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ γεννήθηκε μέσα στο ψέμα και το λαϊκισμό και σβήνει μέσα στην απαξίωση και την κατακραυγή.

Ποτέ στην ιστορία των μεταπολιτευτικών κυβερνήσεων δεν υπήρξε τόσο ξεκάθαρη δυσαρμονία μεταξύ κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας και λαϊκής βούλησης. Έχετε αποτύχει παντού. Είστε μια Κυβέρνηση υπό κατάρρευση, αδύναμη να διαχειριστεί τα προβλήματα που η ίδια κατά κύριο λόγο δημιούργησε ή επιδείνωσε».

Επίσης, αναφέρθηκε στο θέμα της αναθεώρησης του Συντάγματος, λέγοντας ότι «η διαδικασία της αναθεώρησης είναι αποκλειστική αρμοδιότητα της Βουλής», ασκώντας κριτική στην απόφαση της κυβέρνησης να συγκροτήσει Επιτροπή με τη συμμετοχή προσωπικοτήτων και εκπροσώπων κοινωνικών φορέων.

Απαντώντας στις κατηγορίες του πρωθυπουργού, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «νοικοκυρεύει τα οικονομικά του κόμματος», ενώ επιστρέφοντας τα πυρά, ρώτησε «ποιός κρύβεται πίσω από την offshore της Αυγής».

Η χώρα χρειάζεται μία συνολική στρατηγική για την καταπολέμιση της διαφθοράς και της διαπλοκής, που θα πηγαίνει πέρα από το κυνήγι μαγισσών που επιχειρεί και σήμερα η κυβέρνηση, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Χρειαζόμαστε μία νέα συμφωνία αλήθειας και στις σχέσεις των πολιτών το κράτος και μία νέα αρχή στις σχέσεις του κράτους με την επιχειρηματικότητα. Μία τέτοια σρατηγική πρέπει να περιλαμβάνει:

- Ενίσχυση της ανεξαρτησίας των δικαστών.

- Δημιουργία ολοκληρωμένου συστήματος εσωτερικού και εξωτερικού ελέγχου.

- Διασύνδεση της αποστολής δημόσιων οργανισμών με συγκεκριμένους στόχους.

- Να προχωρήσουμε σε απλοποίηση όλων των διοικητικών υπηρεσιών και να περιορίζουμε τη φυσική επαφή των υπηρεσιών με τους πολίτες.

- Να επιμείνουμε σε συνεχή αξιολόγηση των υπαλλήλων.

- Διασφάλιση της απόδοσης ευθυνών των υπαλλήλων.

- Πλήρη ηλεκτρονικοποίηση στην υποβολή των δηλώσεων πόθεν έσχες.

- Να δημιουργήσουμε αποτελεσματικά εργαλεία για να αντιμετωπίζουμε φαινόμενα σύγκρουσης συμφέροντος.

- Να υξυγειάνουμε και να βελτιώσουμε τη χρηματοδότηση των κομμάτων.

- Να ενδυναμώσουμε την κοινωνία των πολιτών, τις ΜΚΟ και τα μέσα ενημέρωσης.

«Η κυβέρνηση δεν έχει κανένα σχέδιο να αντιμετωπίσει τη διαπλοκή, αντίθετα χτίζει τη δική της διαπλοκή. Η χώρα δεν αντέχει να προσθέσει στην οικονομική και κοινωνική κρίση μία κρίση Δημοκρατίας. Η εκτροπή που μεθοδεύετε θα πέσει στο κενό μαζί με την κυβέρνησή σας. Προκηρύξτε εκλογές αν τολμάτε», επεσήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ και κατέληξε: «Οικονομική, κοινωνική και πολιτική ανόρθωση της χώρας περνά μέσα από την πολιτική και ιδεολογική ήττα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. ELLHNASl 19:09 10/10/2016

  Έχει δίκιο ο Κυριάκος.Ένας τέτοιος βρώμικος και δοσίλογος Πρωθυπουργός, αξίζει μόνο στους Πακιστανούς και Αφγανούς Λαθρομετανάστες που κουβαλάει εδώ η προδοτική κυβέρνησή του.Είναι ντροπή για την χώρα να έχει Πρωθυπουργό τον λακέ Αλέξη Τσίπρα.

 2. ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΚΑΙ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ..ΛΟΓΩ ΒΛΑΚΙΑΣ
  Θα ‘’απαλλαγούν’’ οι ηθικοί αυτουργοί του σκανδάλου ‘’ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑ’’ όπως απηλλάγησαν, ουσιαστικά ΛΟΓΩ ΒΛΑΚΙΑΣ και οι πολιτικοί-ηθικοί αυτουργοί του σκανδάλου ‘’ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ’’ ? του σκανδάλου των ‘’ΟΜΟΛΟΓΩΝ’’ ? και τόσων ακόμη σκανδάλων του ‘’σκανδαλοποιού’’ ανενεργού της Ραφήνας?
  Θα ασκηθούν ποινικές διώξεις και κατά των υπευθύνων ΗΘΙΚΩΝ αυτουργών( Παπάς και…ΣΙΑ)?
  Να ασκηθεί ποινική δίωξη κατά Σανιδά για τις καταγγελίες Κολιούση
  ====================================================
  Ως εντεταλμένος της παραδικαστικής χούντας και μακρύ χέρι του Μεγάρου Μαξίμου λειτουργούσε ο πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδάς.

  *Είχε αναλάβει εργολαβικά την δικαστική συγκάλυψη των μεγάλων σκανδάλων της κυβέρνησης που τον είχε επιλέξει για τη θέση του Γενικού Εισαγγελέα της χώρας ειδικά γι΄αυτό το σκοπό, τον οποίο εξεπλήρωσε με ιδιαίτερο ζήλο.

  *Κατά τη διάρκεια της διετούς θητείας του, ο πρώην ανώτατος Εισαγγελέας, παραβιάζοντας το Σύνταγμα, τους νόμους και τον Οργανισμό των Δικαστηρίων , κατέλυσε κάθε έννοια δικαίου, καταρρακώνοντας το κύρος της Δικαιοσύνης.
  *Με γνωμοδοτήσεις και αρχειοθετήσεις (πόρισμα Ζορμπά για τα Ομόλογα), με παρεμβάσεις σε εισαγγελείς και δικαστές (σκάνδαλο Βατοπεδίου),
  *με χειραγώγηση Ζαγοριανού (σκάνδαλο Siemens) όρθωνε τείχος προστασίας των
  εμπλεκόμενων υπουργών μέχρι την παραγραφή των πράξεών τους.

  *Μεταξύ των ελαχίστων εισαγγελέων που όρθωσαν το δικαστικό τους ανάστημα, ήταν ο αντεισαγγελέας Εφετών Ηλίας Κολιούσης και η συνάδελφός του Ελένη Σωτηροπούλου, που αρνούμενη τη χειραγώγησή τους παραιτήθηκαν.
  *Καταθέτοντας χθες στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για το Βατοπέδι, ο Ηλίας Κολιούσης είπε:
  «Ο Σανιδάς προσπαθούσε να μας πείσει πως δεν υπάρχουν ευθύνες υπουργών για το Βατοπέδι».
  * Η ευθεία παρέμβαση Σανιδά στο έργο των συγκεκριμένων εισαγγελέων συνιστά μια δέσμη ποινικών αδικημάτων.
  Είναι στην αρμοδιότητα του οποιουδήποτε εισαγγελέα και ειδικά των προϊσταμένων των Εισαγγελιών Πρωτοδικών και Εφετών να διατάξουν προκαταρκτική εξέταση σε βάρος του.

  ΣΧΟΛΙΟ: Σήμερα το ρόλο ‘’Σανιδά’’ θα τολμήσει κάποιος δικαστής να τον αναλάβει?

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.