ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μοσκοβισί: Η συζήτηση για το χρέος θα ανοίξει μετά τη δεύτερη αξιολόγηση

Προσερχόμενος στη σημερινή συνεδρίαση του ECOFIN ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, επανέλαβε πως η συζήτηση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους δεν έχει ανοίξει ακόμη και αυτό δεν πρόκειται να συμβεί μέχρι να ολοκληρωθεί και η δεύτερη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.
moskovisi

«Οι συζητήσεις για το χρέος δεν έχουν ξεκινήσει και δεν θα πρόκειται να τροφοδοτήσουμε σενάρια και θεωρίες. Όλοι θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν. Οι Έλληνες αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους, εμείς αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας. Στο τέλος όλοι μαζί θα είμαστε – ελπίζω και το ΔΝΤ, που αποτελεί στρατηγικό εταίρος μας», σημείωσε ο Γάλλος αξιωματούχος και πρόσθεσε:

«Προχωράμε βήμα-βήμα. Χθες κάναμε ένα σημαντικό βήμα φθάνοντας σε έναν συμβιβασμό, μία συμφωνία καλύτερα, μετά την υλοποίηση των 15 προαπαιτούμενων μέτρων εκ μέρους της Ελλάδας. Θέλω μάλιστα να χαιρετίσω τις ελληνικές Αρχές για τη δουλειά που έχουν κάνει. Τώρα θα ακολουθήσει μία τεχνική διεργασία για τις επόμενες ημέρες – λίγες εβδομάδες και έπειτα θα μπορέσουμε να εκταμιεύσουμε την υποδόση. Τότε θα ανοίξουμε και τη δεύτερη αξιολόγηση και θα πρέπει να την κλείσουμε γρήγορα. Μετά θα έρθει ο χρόνος για το χρέος».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.