ΚΟΣΜΟΣ

Σφίγγει ο κλοιός

Μοσούλη: Οι μαχητές του ISIS ξυρίζουν τα γένια τους!

Μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Μοσούλη ξυρίζουν τα γένια τους καθώς πλησιάζουν οι ιρακινές δυνάμεις, οι οποίες δεν απέχουν πλέον παρά μερικά χιλιόμετρα από ορισμένα προάστια του προπυργίου των τζιχαντιστών.

«Είδα μέλη του Νταές (αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους) και η εμφάνισή τους έχει αλλάξει εντελώς», είπε ένας κάτοικος της ανατολικής Μοσούλης με τον οποίο ήρθε σε επαφή το Γαλλικό Πρακτορείο. «Έκοψαν τα γένια τους και άλλαξαν αμφίεση» ώστε να αναμιχθούν με τον πληθυσμό, πρόσθεσε αυτός ο πρώην επιχειρηματίας που είπε πως ονομάζεται Αμπού Σαΐφ.

Οι αλλαγές αυτές παρατηρούνται την ώρα που τα επίλεκτα ιρακινά στρατεύματα έχουν πάρει πλέον θέσεις σε απόσταση περίπου πέντε χιλιομέτρων από τις ανατολικές συνοικίες της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης του Ιράκ, κατά τη δέκατη ημέρα της επίθεσης που έχουν εξαπολύσει για να ανακαταλάβουν αυτό το προπύργιο του ΙΚ. Το Ρόιτερς μετέδωσε πως περίπου 700 άνθρωποι διέφυγαν νωρίς σήμερα το πρωί από το χωριό Τουμπ Ζάουα που βρίσκεται στις ανατολικές παρυφές της Μοσούλης.

Στα άλλα μέτωπα, τα στρατεύματα που διεξάγουν την επίθεση βρίσκονται σε μεγαλύτερη απόσταση, ιδιαίτερα στον νότο.

Σύμφωνα με τον Αμπού Σαΐφ, οι τζιχαντιστές αλλάζουν την εμφάνισή τους «επειδή φοβούνται μήπως γίνουν στόχοι σκοπευτών» ή «επειδή ετοιμάζονται να εγκαταλείψουν την πόλη».

Ο άνδρας αυτός και ένας άλλος κάτοικος διαπίστωσαν πως σύροι έμποροι που δραστηριοποιούνταν στη Μοσούλη με τις ευλογίες του ΙΚ έχουν εξαφανιστεί από τα ξενοδοχεία στα οποία σύχναζαν μέχρι τώρα.

Σύμφωνα με κατοίκους και αμερικανούς αξιωματούχους, πολλοί τζιχαντιστές έχουν εξάλλου εγκαταλείψει την ανατολική Μοσούλη και έχουν αναδιπλωθεί σε οχυρωμένες θέσεις στη δυτική όχθη του Τίγρη.

Οι κάτοικοι της Μοσούλης έχουν περιορισμένη ή καθόλου πρόσβαση σε τηλεόραση ή στο διαδίκτυο, όμως λένε πως ακούν πλέον καθαρά τους κρότους από τις μάχες που διεξάγονται στα μέτωπα προς βορράν και προς ανατολάς. Αναφέρουν επίσης πως αεροπλάνα του διεθνούς συνασπισμού πραγματοποιούν υπερπτήσεις σε χαμηλότερο ύψος απ' ό,τι τις προηγούμενες ημέρες.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.