ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκανε λόγο για «σίριαλ»

Ν.Χριστοδουλάκης: Δεν θα συμμετάσχω στην επιτροπή για το χρέος

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης απορρίπτει τα σενάρια συμμετοχής του στην επιτροπή για το χρέος. Μάλιστα κάνει λόγο για «ένα σίριαλ το οποίο παίζεται, για πάρα πολλά πρόσωπα, τέτοιο θέμα δεν υφίσταται».
xri

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM και σχολιάζοντας τα περί διαγραφής χρέους από το ΔΝΤ, έστειλε σαφές μήνυμα ότι «δωρεάν διαγραφή χρέους δεν υπάρχει. Εγώ δεν γνωρίζω διαγραφή χρέους, η οποία έγινε χωρίς να υπάρχουν κάποιες δεσμεύσεις μελλοντικές».

Ζήτησε να τεθεί ως προτεραιότητα η ανάπτυξη προειδοποιώντας πως εάν έχουμε μείνει σε μία στασιμότητα, «εάν συνεχώς φωνάζουμε ότι δεν βγαίνει το ένα, δεν βγαίνει το άλλο, βυθιζόμαστε σε ύφεση, τότε και πάλι μπορεί να γίνει απομείωση χρέους, αλλά τότε θα γίνει με βαρείς όρους».

Χαρακτήρισε το ΔΝΤ σπουδαίο οργανισμό και πολύτιμη τη συμμετοχή του. «Όταν όμως εφαρμόζει πολιτικές το ΔΝΤ, επιτρέψτε μου να πω, ότι τις περισσότερες φορές είναι δυσβάσταχτες πολιτικές αυτές και αρκετά συχνά είναι και αποτυχημένες».

Νωρίτερα, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη είχε αναφέρει ότι ο κ. Χριστοδουλάκης αναλαμβάνει πιθανότατα επικεφαλής της ομάδας για το χρέος, αν και απέφυγε να εκφράσει τη βεβαιότητά της.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.