ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μήνυμα συστράτευσης στα εγκαίνια

ΝΔ: Τα ανοίγματα, η ενδοσκόπηση και οι απουσίες

Τα χθεσινά εγκαίνια των νέων γραφείων της ΝΔ και τα μηνύματά τους.
mitsotakind

Μήνυμα συστράτευσης και εκλογικής νίκης εξέπεμψε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τα εγκαίνια των νέων γραφείων της Ν.Δ., καλώντας παράλληλα σε άμεσες εκλογές προκειμένου να φύγει η κυβέρνηση Τσίπρα και να μπει τέλος στην, κατά τους γαλάζιους, οικονομική και θεσμική περιπέτεια της χώρας.

Έχοντας απέναντί του τους δύο πρώην Πρωθυπουργούς, Κ. Καραμανλή και Αντ. Σαμαρά, αλλά και τον διεκδικητή της ηγεσίας Ευ. Μεϊμαράκη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν εφίσθη διθυραμβικών σχολίων για τον ιδρυτή της παράταξης Κωνσταντίνο Καραμανλή ενώ ήταν σαφής η διάθεσή του για άνοιγμα προς την καραμανλική πτέρυγα. Άλλωστε, ο Πρόεδρος της Ν.Δ. μοιάζει να κατανοεί ότι προϋπόθεση για την επίτευξη του βέλτιστου εκλογικού αποτελέσματος είναι και η στήριξη της καραμανλικής πτέρυγας, που παρουσίασε το προηγούμενο διάστημα δείγματα αποστασιοποίησης.

Το εάν έπεισε, μένει να αποδειχθεί, αν και από την Παναγή Κυριακού, όπου το γραφείο του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, εκπέμπονται μηνύματα στήριξης στην ηγεσία.

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, αρκετά στελέχη δεν φάνηκαν να συμμερίζονται την αισιοδοξία της ηγετικής ομάδας ενώ η έκκληση Μεϊμαράκη για αλλαγή πολιτικής και εθνική συνεννόηση στα μείζονα θέματα, σε μήνυμά του για τα 42 έτη του κόμματος, ερμηνεύτηκε ως απόκλιση.

Εάν σε αυτά προστεθεί και η απόφαση του κ. Αντώνη Σαμαρά να μην παραμείνει για τα εγκαίνια του νέου κτιρίου αλλά να αποχωρήσει αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, που ερμηνεύτηκε ποικιλοτρόπως από τους παριστάμενους, τότε είναι σαφές ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί βάσιμα να ελπίζει στη συγκρότηση ενός μετώπου έναντι στο ΣΥΡΙΖΑ, αρχής γενομένης από το δικό του κόμμα, χωρίς όμως να είναι καθόλου βέβαιος ότι οι αφορμές ενδοσκόπησης θα εκλείψουν.

3 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Οι τεράστιες ευθύνες Καραμανλή- Προβόπουλου- Αλογοσκούφη
  ===================================================
  Το ναρκοπέδιο στο οποίο μπήκε η ελληνική οικονομία και, κατά συνέπεια οι Έλληνες πολίτες, είχε χαρτογραφηθεί από το… 2008.

  Η συγκλονιστική όσο και όψιμη αποκάλυψη του πρώην κεντρικού τραπεζίτη Γιώργου Προβόπουλου ότι εκείνη τη χρονιά, πριν ακόμη από το Καστελόριζο και την ανακοίνωση για προσφυγή της χώρας στο μνημονιακό δρόμο των
  δυσβάσταχτων μέτρων λιτότητας, απεκρύβησαν οι μαύρες προβλέψεις για την εξέλιξη της ελληνικής οικονομίας, προκαλεί…σοκ και δέος.

  Ήδη από το 2008 είχε αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τη χώρα, με ένα εκρηκτικό κοκτέιλ εσωτερικών παραγόντων σε συνδυασμό και με τα «μαύρα κοράκια» της παγκόσμιας οικονομίας που οδήγησαν σε ένα ντόμινο
  καταστροφικών εξελίξεων.

  Ο κ. Προβόπουλος από το βήμα της ετήσιας γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ) αποκάλυψε ότι ο πρώην επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΔΝΤ στην Ελλάδα, Μπομπ Τράα σε έκθεσή του το 2008 είχε προβλέψει ότι μακροπρόθεσμα το χρέος της ελληνικής οικονομίας θα έφτανε το 800% του ΑΕΠ καθώς το αναλογιστικό χρέος των ταμείων ανερχόταν στο 400% του ΑΕΠ.
  Και ο πρώην πρόεδρος της Τράπεζας της Ελλάδος, οκτώ χρόνια μετά, με ειλικρίνεια παράδοξη, πρόσθεσε: «Τον παρακαλέσαμε (σ.σ. τον Μπομπ Τράα) να μη τη δημοσιεύσει»….
  Όπερ και εγένετο… !!!!!!!!
  =======================
  Η έκθεση βεβαίως δημοσιεύτηκε σχεδόν ένα χρόνο αργότερα, το 2009, όταν η
  πορεία προς την «άβυσσο» είχε ήδη αρχίσει με τη χώρα να βιώνει τη πιο σοβαρή κρίση από το 1993, με το υψηλότερο δημόσιο έλλειμμα και το δεύτερο υψηλότερο χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ στην Ε.Ε.

  Αναζητήσαμε και βρήκαμε τη συγκεκριμένα έκθεση με συντάκτες τον κ. Μπομπ Τράα, αλλά και τη γνώριμη πλέον σε όλους, Ντέλια Βελκουλέσκου, η οποία συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στο… Hilton. Σε
  αυτήν την έκθεση αναφερόταν ότι το χρέος μπορεί να εκτιναχθεί στο 800% του ΑΕΠ έως το 2060.
  Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά και εύλογα:
  ===============================================
  -Ποιοι ήταν αυτοί που «παρακάλεσαν», όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ.
  Προβόπουλος, ώστε να μη δημοσιευτεί η έκθεση;
  -Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο ώστε να ενημερωθούν ο τότε πρωθυπουργός της χώρας, Κώστας Καραμανλής και ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης;
  -Αν ναι, υπήρξε επισήμως απόφαση και με ποιον αριθμό πρωτοκόλλου;
  -Αντηλλάγησαν επιστολές με το ΔΝΤ, ζητήθηκαν διευκρινίσεις για το που στηρίζονταν οι προβλέψεις και πως θα μπορούσε να αποφευχθεί η καταστροφή;
  -Η Τράπεζα της Ελλάδος και ο Γιώργος Προβόπουλος είχαν τις ίδιες εκτιμήσεις με τον Μπομπ Τράα και αν ναι, τι χειρισμό πρότειναν στο οικονομικό επιτελείο και τον τότε πρωθυπουργό;
  Ο κ. Προβόπουλος υποχρεούται να απαντήσει
  ==========================================
  ή όποιος άλλος εκτός από εκείνον γνωρίζει τα πραγματικά γεγονότα. Θα είναι δείγμα ελάχιστου σεβασμού στις «θυσίες», όπως επανειλημμένα λένε οι ταγοί της εξουσίας,
  των Ελλήνων πολιτών.

 2. Η τακτική των ΑριστεροΔεξιοΦασιστων του ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ειναι να διχάζει τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα και τις κινήσεις των πολιτών …
  Ετσι διατυρεί μια γραμμή όσον αφορά στην ΝΔ όπου δείχνει σινιάλα τάχα οτι ειναι πιθανή μια προσέγγισης σκληρών καραμανλικων , αυτων της χειρότερης μορφής που ειναι οι οπαδοί του δραπέτη της Ραφήνας που κινούνται στα μουγκά μεν και σε φήμες .,.
  Τώρα το πως θα χαντακώσει κατι τέτοιο και τις δυό αυτές πλευρές ειναι αυτονόητο .
  Για σκεφτείτε το νεο σχήμα των αριστεροδεξιοφασιστοκαραμανληκών τι αναγούλα θα προξενεί στο εκλογικό σώμα !

  • Με αρχιτέκτονα τον Βενιζέλο και ,πρωτομάστορα την Φωφώ ή παραπάνω τακτική του διχασμού από τους «βαθυςτοχαςτές» της Αιγινας επιχειρεί να εφοερμωστεί και στην κεντροαριστερά .
   Ηδη ο κύριος 4-2-1 έχοντας δοκιμάσει ολους τους ανέμους πηγαίνει τώρα υποβρυχίως ! Για την εισδοχή του στα ρεύματα , τρομάρα του !

   Ευτυχώς για όσους από μας παραμένουμε ενεργοί πολίτες , οι αγώνες των όσων παρέμειναν πιστοί στις ιδέες που εκπέμπει ο Γιώργος Παπανδρέου , ειναι εκεί και απο το μετερίζι που λέγεται ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ μς δίδουν διέξοδο , ελπίδα και όραμα!
   Όχι γιά προεκλογικους σχηματισμούς και πολιτικούς ακροβατισμούς , αλλά για πεποίθηση και εργασία με σκοπό την συνέχιση των αλλαγών που άρχισαν και επιτεύχθηκαν το 2009.-2011 , ή όσων επιχειρήθηκαν και βρήκαν τότε απέναντί τους τα ειδικά συμφέροντα , τα ΜΜΕ και την πάγια συμφεροντολογική νοοτροπία των ομάδων. ..,

   Εμείς ομως μιλάμε για μιά ομάδα και θέση που ειναι η Εθνική και απαρτίζεται απο ολους τους νόμιμους και προοδευτικού πολίτες που διατυρούν την πίστη για ενα καλύτερο αύριο!

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.