ΠΟΛΙΤΙΚΗ

H συνάντηση με τον Θεοχαρόπουλο

Νέα πρωτοβουλία Παπανδρέου με πολιτικό πρόταγμα

Νέα πρωτοβουλία προσέγγισης των φορέων που αυτοπροσδιορίζονται στον χώρο του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού, αναλαμβάνει ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, που σήμερα συναντά τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς και τις επόμενες ημέρες προγραμματίζει ανάλογες συναντήσεις με τους ηγέτες των άλλων κομμάτων του χώρου.

Με το κείμενο των προτάσεων του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών που θα σταλεί στις ηγεσίες των φορέων του χώρου, να παίρνει πλέον την τελική του μορφή, ο Γιώργος Παπανδρέου ανοίγει έναν νέο κύκλο συναντήσεων μεταξύ των ηγετών του χώρου αυτή την φορά και όχι δια επιτροπών όπως επιχειρήθηκε από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι στο πρόσφατο παρελθόν, με έναν και μοναδικό στόχο, τη συμφωνία επί του πολιτικού διακυβεύματος, που στο Κίνημα επιμένουν πως δεν μπορεί να είναι άλλο από την αλλαγή της χώρας.

Πιστός στις απόψεις του εξ αρχής, ο Γιώργος Παπανδρέου συναντά σήμερα στις τέσσερις μετά το μεσημέρι στο γραφείο του στη Βουλή τον Θανάση Θεοχαρόπουλο, ενώ παράλληλα δρομολογείται συνάντησή του με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά και τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη το επόμενο διάστημα, σε χρόνο που θα επιτρέψουν τα προγράμματά τους. Σε κάθε περίπτωση, στο Κίνημα, ξεκαθαρίζουν εξ αρχής ότι το πρόταγμα της όλης πρωτοβουλίας είναι πολιτικό και τίποτα άλλο, σε μία προσπάθεια να αποτρέψουν συζητήσεις περί ηγεσίας του χώρου, νέου φορέα κ.ο.κ, όπως συνηθίζεται στην Κεντροαριστερά.

Δεν τίθεται εξάλλου θέμα διάλυσης του Κινήματος -κάτι που αναμένεται να σεβαστεί και η Δημοκρατική Συμπαράταξη- με τον στενό συνεργάτη του Γιώργου Παπανδρέου, Γιώργο Ελενόπουλο να μιλά για ‘διακριτό πολιτικό λόγο’ του Κινήματος. «Συνεχίζουμε την προσπάθεια που ξεκινήσαμε το 2015. Γνωρίζω ότι πάρα πολλοί πολίτες, συμπολίτες μας ακόμα και αν ασχολούνται με την πολιτική, ακριβώς επειδή είναι περιορισμένη η πρόσβαση του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών στα μέσα ενημέρωσης, δεν γνωρίζουν ότι υπάρχει σε λειτουργία το Κίνημα. Είναι μια πολιτική οντότητα, η οποία δρα και έχει ένα διακριτό πολύ συγκεκριμένο πολιτικό λόγο, πολύ διαφορετικό από τον πολιτικό λόγο που σήμερα ακούει ο πολίτης από τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα», είπε, μιλώντας στην τηλεόραση του «Αχελώου», σημειώνοντας ότι συνεχίζονται κανονικά και οι περιοδείες του προέδρου, αλλά και η παρουσία των κλιμακίων του Κινήματος σε κάθε περιφέρεια.

Για την Χαριλάου Τρικούπη, δεν τίθεται κανένα θέμα ανάληψης πρωτοβουλίας σε ευρύτερο επίπεδο, καθώς θεωρούν ότι η υπόθεση συμπόρευσης με το Ποτάμι έχει ήδη επιχειρηθεί και έχει ναυαγήσει. Καλοβλέπουν όμως τη συμπόρευση με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου, που μόνο πολλαπλασιαστικά μπορεί να λειτουργήσει για την παράταξη, η βάση της οποίας παραμένει σε μεγάλο βαθμό ‘παπανδρεϊκή’.

9 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΡΑΒΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑ ΠΑΠΑΝΤΡΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΗΓΕΤΗ …«« Ο ΛΑΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ Γ.Α.Π ΚΑΙ Ο Γ.Α.Π. ΓΙΑΤΟΝ ΛΑΟ .ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ,,,ΟΛΑ Τ’ΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ΧΑΛΙΜΑΣ~~~~!

  2. Τελικά όλοι είναι ο ίδιοι και χειρότεροι μόνο ο Γιώργος τελικά βγήκε αληθινός
    Προχωρά και είμαστε μαζί σου

  3. Θ.Τ. 15:16 26/10/2016

    Από «ηγεμονισμό» (?!?) ο ΓΑΠ έβαλε το 2011 την πατρίδα μπροστά από την κρέκλα όπου ΕΧΕΙ ΕΚΛΕΓΕΙ.
    Του ΓΑΠ ήταν ο «ηγεμονισμός» (?!?) όταν αρνήθηκε το «έλα συ το 0.5 % , διαλύσου εσύ το 2.5 %».
    Ο ΓΑΠ από «ηγεμονισμό» (?!?) καλεί όλους γιά εθνική συνεννόηση, γιά ΘΕΣΕΙΣ, όχι γιά καρέκλες.

  4. freeman 12:04 26/10/2016

    Μόνο ένας Παπανδρέου μπορεί να ενώσει τους εχέφρονες δημοκρατικούς μετριοπαθείς πολίτες που ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΛΠΙΖΩ πως ΑΚΟΜΑ είναι η πλειοψηφία στην Χώρα , έστω και αν κεντρικά σχεδιασμένα παραπλανήθηκαν από τον αντιΓαπικό εσμό τα τελευταία 7 χρόνια .

  5. Ορέστης 11:25 26/10/2016

    Γιώργο είσαι ο μόνος που παρέμεινες πιστός στις αρχές σου – προχώρα, σε στηρίζουμε.

    • Ο Δημοσθένης χθες έγραφε «πολιτικοί πρέπει να πιστεύουν κάπου κάπου για να είναι ειναι ανοιχροί και νά συνομιλούν με Χρυσαυγιτες και πουστηδες»
      Αυτά δεν έγραφες αγόρι μου;

      • Kαι εσύ τώρα , ως Χρυσαυγήτης ή ως πούθτηθ θέλεις να συνομιλήσεις μαζί του ;
        Γύρνα στο χοιροστάσιο σου .
        Βρωμάς .

      • Eγώ ο Δημοδθένης , έγραψα χθές :
        «Συνομιλώ με κάποιον συμμαίνει ανταλλάσσω απόψεις. Δεν είναι αναγκαίο να συμφωνώ μαζί με όποιον συνομιλώ . Οι πολιτικοί πρέπει να ειναι ανοιχτοί πάντοτε για συνομιλίες .»

        Καόπιν τούτου σαν αναγνώστης των ανοησιών που γράφεις εδώ , σου δηλώνω ευθαρσώς οτι διαφωνώ μαζί σου!

  6. Οι ηγετικές ικανότητες και οι σωστοί τρόποι άσκησης της πολιτικής τέχνης και επιστήμης, ειδικά στην χώρα μας ειναι σαν το βήχα . Δεν κρύβονται !

    Οταν οι σωστές λοιπόν στάσεις και ενέργιες ενός τέτοιου πολιτικού παραμερίζουν την ατομική του προβολή, την αυτοπροώθηση ατομικών σκοπών και επιδιώξεων του και εστιάζονται στην πρόοδο του κράτους και της κοινωνίας όπως θεωρεί και πρεσβεύει η κεντροαριστερά σκέψης και παράταξης, τότε φαινεται πόσο δικαιολογιμένη και απαραίτητη γίνεται η παρέμβασης του Γιώργου Παπανδρέου να ενώσει ώςτε να πάμε μπροστά !

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.