ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Στο Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου

Νέα ψηφιακή παράσταση για τις «Διαστημικές καταιγίδες και το Βόρειο σέλας»

Ένα ταξίδι γνωριμίας, με τα πιο εντυπωσιακά και βίαια καιρικά φαινόμενα του ηλιακού μας συστήματος, αποτελεί η νέα ψηφιακή παράσταση «Διαστημικές καταιγίδες και Βόρειο σέλας».

Η παράσταση θα ενταχθεί στο πρόγραμμα του Πλανηταρίου από την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου και προτείνεται για παιδιά άνω των δέκα ετών και ενήλικες. Η επίσημη παρουσίασή της θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου με δύο προβολές (18:30 και 20:00), με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Στον τεράστιο θόλο του Πλανητάριου, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν ένα θεαματικό «ταξίδι» στους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος και να θαυμάσουν σκηνές από καιρικά φαινόμενα που κόβουν την ανάσα. Παράλληλα θα απολαύσουν εντυπωσιακές εικόνες του πολικού σέλαος, όπως τις κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός.

Από τους ανέμους στον Ποσειδώνα που πνέουν με ταχύτητες 2.000 χιλιομέτρων την ώρα, έως τον γιγάντιο αντικυκλώνα του Δία, που στο εσωτερικό του θα χωρούσαν τουλάχιστον δύο πλανήτες σαν την Γη, η παράσταση «ταξιδεύει» τους θεατές σε «εξωτικά» καιρικά φαινόμενα. Από την άλλη, οι ηλιακές καταιγίδες, που μπορούν να «βραχυκυκλώσουν» τους τηλεπικοινωνιακούς δορυφόρους και να προκαλέσουν εκτεταμένες διακοπές στην ηλεκτροδότηση, όταν αλληλεπιδρούν με το γήινο μαγνητικό πεδίο, δημιουργούν ένα από τα ομορφότερα φαινόμενα της φύσης: Το πολικό σέλας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.