Neo

Νιώθει δικαιωμένος

Νιώθει δικαιωμένος και δεν το κρύβει ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
venizelos

Μόνο έτσι εξηγείται η ανάρτησή του στα social media, όπου παραθέτει πίνακα που περιλαμβάνει το προσχέδιο του Προϋπολογισμού που κατέθεσε η κυβέρνηση, με τον οποίο …δικαιώνει τρόπον τινά το PSI.

Ειδικότερα, στο προσχέδιο αυτό, περιλαμβάνεται διαπίστωση υπό τον τίτλο «Δαπάνες εξυπηρέτησης χρέους», σύμφωνα με την οποία «οι δαπάνες για τόκους του χρέους της Κεντρικής Διοίκησης μετά το 2012 διαμορφώνονται στα επίπεδα των 5.500-6.000 εκατομμυρίων ευρώ, μειωμένος το 2013 κατά 50% σε σχέση με το 2012».

Αναφέρεται ακόμα ότι αντίστοιχες μειώσεις παρουσιάζουν και ως ποσοστό του ΑΕΠ και πως «η μείωση αυτή οφείλεται στη μείωση του ύψους του δημόσιου χρέους μετά την ανταλλαγή των ομολόγων (PSI) του Μαρτίου 2012 και την επαναγορά του Δεκεμβρίου 2012, τη μείωση των επιτοκίων των δανείων του μηχανισμού στήριξης και την αναβολή καταβολής τόκων, για τα δάνεια που χορηγήθηκαν από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας».

Κατόπιν τούτων, ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναρωτιέται αν χρειάζονται περαιτέρω σχόλια. Και δεν χρειάζονται. Εξάλλου, καταθέτει το ρητορικό ερώτημα στο όνομα του πολιτικού πολιτισμού και προκειμένου να μην πει ευθέως ότι εκείνος …τα έλεγε και οι νυν κυβερνώντες τον ‘πυροβολούσαν’!

9 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Βαγγελάκη Βενιζέλε ,
  Οχι και να θέλεις να μας βγεις λάδι τώρα !
  Προδοσίες έφερες στο ΠΑΣΟΚ απο το 2003 ακόμη , γιατί νόμισες οτι είσαι σύ ο διάδοχος του Σημίτη .
  Νόμισες οτι η ευφράδεια λόγου σου αντικαθιστά το πολιτικό ήθος που χρειάζεται να διαθέτει ενας πολιτικός αρχηγός .
  Τουλάχιστον, να μπορούσες να είχες κρύψει το βλέμα σου τότε μετά την επικράτηση του Καραμανλή στις Εκλογές του 04 που βγήκες στο Ζάππειο για ν´ακαλαβεις εσύ το ΠΑΣΟΚ , οπως το είχες κατά μόνας σχεδιάσει …
  Μονο που ο Δημοκρατικός κόσμος ειχε διαφορετική γνώμη και κράτησε για αρχηγό του τον αμέσως επόμενο πρωθυπουργό ΓΙωργο Παπανδρέου .
  Απο τοτε , υποθέτω , πήρες τον όρκο σου να τον προδώσεις περιμένοντας την βοήθεια η οποία ηρθε από μεριά Σαμαρά και Μπαροζο !

 2. freeman 13:45 06/10/2016

  http://www.antinews.gr/action.read/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE/%CE%95%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%AE-%CE%B1%CE%B3%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CF%89%CE%BD-%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%84%CF%8E%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%A0%CF%81%CF%89%CE%B8%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CF%8C/2.61248
  Επιστολή «αγανακτισμένων» βουλευτών στον Πρωθυπουργό
  Επιστολή προς τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου ετοιμάζουν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με βασικό αίτημα να συζητηθεί αναλυτικά το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και τα μέτρα που θα κληθούν να ψηφίσουν στα συλλογικά όργανα.
  Από το πρωί υπήρχε προσπάθεια συλλογής υπογραφών ώστε να συγκεντρωθεί ένας ικανοποιητικός αριθμός προκειμένου να ζητήσουν να μην κατατεθεί το μεσοπρόθεσμο με τη μορφή του ενός άρθρου αλλά περισσότερων ώστε να μπορούν να εκφράσουν τις πιθανές αντιρρήσεις και ενστάσεις που έχει ο καθένας και να ψηφίσουν κατά κρίση.
  Ζητούν επίσης να γίνει απολογισμός της εφαρμογής του Μνημονίου.
  Μέχρι στιγμής έχουν υπογράψει:
  Κουρουπλής
  Μερεντίτη
  Κουκουλόπουλος
  Ρενταρή Τέντε
  Νασιώκας
  Αντωνίου
  Γερανίδης
  Γιαννακά
  Καϊλή
  Τζελέπης
  Ρομπόπουλος
  Καρτάλης
  Κωνσταντινόπουλος
  Σαλαγιάννης

 3. Εδω ο κοσμος χάνεται και ακόμα ασχολείστε με τη διαμάχη Βενιζέλου- Παπανδρέου. Δύο άνθρωποι που με τον υπέρμετρο εγωϊσμό τους και την μεγαλομανία τους κατεστρεψαν το ΠΑΣΟΚ το οποιο καταντησε στα χέρια της Φώφης και του Κώστα Λαλιώτη!!!!!!!! Σταματήστε να ασχολείστε με αυτους τους δυο και κοιτάξτε το χάλι της κεντροαριστεράς επιτέλους!!

  • freeman 12:16 06/10/2016

   Πασόκο , ΑΣΕ τους ΔΟΛιους ισοπεδωτισμούς .
   Προδώσατε (όλους εμάς που Δημοκρατικά επιλέξαμε Αρχηγό με 1.000.000 ψήφους) και ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΏΣΕΤΕ .
   Αν έλθω και σε ληστέψω , οι εφημερίδες θα γράψουν για «ΔΙΑΜΑΧΗ» μεταξύ ενός ληστή και ενός ληστευόμενου ?
   ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΣ ΑΥΤΑ ?
   Στα Κουροκάναλα ?
   Το ΠΑΣΟΚ πληρώνει την Ενεργή Συμμετοχή ή την δια της Σιωπής Αποδοχή , της υπονόμευσης -ανατροπής-προδοσίας του Προέδρου & Πρωθυπουργού του από το σύστημα Βενιζέλου-Σαμαρά-Καραμανλή.
   Η Ιστορική Ευθύνη του , που εμπόδισε την έξοδο της Ελλάδας εντός της κρίσιμης 3ετίας από την Μνημονιακή Μέγγενη , με ελεγχόμενες ανατάξιμες βλάβες , ΗΤΑΝ η ΜΗ ΨΗΦΙΣΗ του ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ του ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΎ ΤΟΥ 2011 .
   ΤΟΤΕ ξεκίνησε η αποστασία και ΟΣΟΙ και ΟΣΕΣ τότε ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΤΥΜΠΑΝΙΖΑΝ είναι ΙΣΆΞΙΑ ΠΡΟΔΟΤΕΣ με τον Βενιζέλο και ΘΑ ΕΧΟΥΝ το ΙΔΙΟ Ιστορικό Εθνικό ΑΝΑΘΕΜΑ .
   Τα ονόματά τους είναι γνωστά όσο και ΑΝ μετά λούφαξαν .

  • ΙΒΑΝ 12:19 06/10/2016

   »Φίλε μου»,
   »άνθρωπος αγράμματος» ξύλο απελέκητο του Σύριζα είσαι

   • freeman 12:50 06/10/2016

    Άστα αυτά τα ΔΟΛια … τίποτα στην ουσία έχεις να προσθέσεις ?

 4. Ο βενιζέλος είναι ο μοναδικός πολιτικός στο κόσμο που έχει διαγράψει από τη σκέψη του ολοσχερώς μια ολόκληρη χρονική περίοδο που ως υπουργός οικονομικών είχε πρωθυπουργό τον Παπανδρέου.
  Η περίπτωσή του αφορά εξειδικευμένους επιστήμονες στο χώρο της ψυχιατρικής.
  Ανάγει πάντα το psi το Μάρτιο του 2010 ενώ συμφωνήθηκε τον Οκτώβριο του 2011 λίγες ημέρες πριν αποστατήσει.

  • ΛΑΒΑΣ 11:20 06/10/2016

   Μας τα χαλάς, μας τα χαλάς, τόση μελάνι χύθηκε τόσα άρθρα γραφήκανε, τόσα δομημένα ψέματα αναμεμιγμένα με μικρές αλήθειες για να νομίζονται αληθινά και έρχεσαι εσύ τώρα να αμφισβητήσεις τόσων ετών προσπάθειες; ε, και τι έγινε, ένα χρόνο άλλαξε, αντί 2011 είπε 2012… πως αλλάζουμε την ώρα το καλοκαίρι και τον χειμώνα;

  • ΛΑΒΑΣ 11:23 06/10/2016

   Μας τα χαλάς, μας τα χαλάς, τόση μελάνη χύθηκε τόσα άρθρα γραφήκανε, τόσα δομημένα ψέματα αναμεμιγμένα με μικρές αλήθειες για να νομίζονται αληθινά και έρχεσαι εσύ τώρα να αμφισβητήσεις τόσων ετών προσπάθειες; ε, και τι έγινε, ένα χρόνο άλλαξε, αντί 2011 είπε 2012… πως αλλάζουμε την ώρα το καλοκαίρι και τον χειμώνα;

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.