ΚΟΣΜΟΣ

Πολεμικό κήρυγμα

Ο Ερντογάν καλεί την τουρκική νεολαία σε αλλαγή συνόρων!

Λάδι στη φωτιά ρίχνει ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Με εμπρηστικές δηλώσεις αμφισβητεί εκ νέου τη Συνθήκη της Λωζάννης.
erntogan_2_0

Μιλώντας σε κοινοτάρχες, στο κτίριο της προεδρίας στην Άγκυρα, ο Τούρκος  πρόεδρος, αφού ισχυρίστηκε πως η χώρα του δεν προστάτευσε τα εδάφη της, κάλεσε τη νεολαία να εξετάσει τη Λωζάννη «και ας ενοχληθούν κάποιοι».

«Από το 1914 που φτάσαμε από τα 2,5 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα, μέσα σε 9 χρόνια στη Λωζάννη μαζί και με το Χατάι, πέσαμε στα 780.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Σε μικρό χρονικό διάστημα. Στόχος μας στον απελευθερωτικό αγώνα ήταν το Εθνικό Συμβόλαιο. Δυστυχώς, και στα δυτικά και στα ανατολικά σύνορα μας δεν προστατεύσαμε τα εδάφη μας. Αυτό εμείς το αρνούμαστε. Η Τουρκία ήταν του 1923 και όσοι την εγκλώβισαν είχαν ως στόχο να ξεχαστεί το παρελθόν της, που είναι χιλίων ετών με Οθωμανική Αυτοκρατορία και με τους Σελτζούκους. Φέραμε στην επικαιρότητα τη Λωζάννη και το Εθνικό Συμβόλαιο. Φαίνεται πως κάποιες αλήθειες μας τις έμαθαν λάθος. Θέλω από τη νεολαία μας να εξετάσει τη Λωζάννη και ας ενοχληθούν κάποιοι. Ας ενοχληθούν. Τα λάθη αυτά πρέπει να τα ξέρουμε», είπε ο Ερντογάν.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.