Neo

Ο Παππάς δεν ήθελε να κλέψει τη δόξα

Παρότι ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς δεν είναι αρμόδιος ούτε για την Υγεία, ούτε για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, ήταν παρών στις ανακοινώσεις που έγιναν χθες έξω από το Μέγαρο Μαξίμου και ήταν ο ίδιος που προανήγγειλε πού θα ακριβώς θα κατευθυνθούν τα χρήματα που εισπράχθηκαν από την πρώτη δόση για τις τηλεοπτικές άδειες.
papas

Συγκεκριμένα, βάσει των κυβερνητικών αποφάσεων, από τα 86,6 εκατομμύρια ευρώ που έχει ήδη εισπράξει η κυβέρνηση, θα κατευθυνθούν τα 48,8 εκατομμύρια στον χώρο της Υγείας, προκειμένου να προσληφθούν 4.000 νοσηλευτές με 12μηνη σύμβαση στα νοσοκομεία, οι οποίοι θα αρχίσουν να εργάζονται από τον Ιανουάριο του 2017. Παράλληλα, τα υπόλοιπα χρήματα θα διατεθούν για την κάλυψη 15.000 επιπλέον θέσεων σε βρεφονηπιακούς σταθμούς. Ο λόγος, όμως, που όλα τα παραπάνω ανακοινώθηκαν από τον υπουργό Επικρατείας και όχι από τους αρμόδιους υπουργούς δεν ήταν ότι ο Νίκος Παππάς ήθελε να τους κλέψει τη δόξα, όπως γίνεται πολλές φορές σε τέτοιες περιπτώσεις. Απλώς, το Μαξίμου ήθελε να υπερτονίσει ότι αυτές οι κοινωνικές δράσεις γίνονται με χρήματα που κατέθεσαν οι καναλάρχες και, ως γνωστόν, το πρόσωπο που συμβολίζει τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες και πιστώνεται την είσπραξη αυτών των χρημάτων είναι ο Νίκος Παππάς.

4 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. ηχηρές παραιτήσεις μελών του ΣτΕ
  ===========================
  Τηλεοπτικές άδειες: Διαφωνία και ηχηρές παραιτήσεις μελών του ΣτΕ
  Καταγγέλλουν μεθοδεύσεις

  Μείζον θεσμικό ζήτημα θέτουν με τις παραιτήσεις τους από την Ένωση Δικαστών του Συμβουλίου της Επικρατείας, δύο αντιπρόεδροι του ανωτάτου δικαστηρίου που ασκούν έντονη κριτική τόσο για την πρόσφατη τοποθέτηση του Προέδρου του Δικαστηρίου περί ματαιώσεως της Ολομέλειας για τις τηλεοπτικές άδειες, με επίκληση του «κλίματος» που έχει δημιουργηθεί, όσο και την υποστηρικτική προς τον Πρόεδρο του ΣτΕ ανακοίνωση της Ενώσεως τους.
  Οι αντιπρόεδροι Αικατερίνη Σακελλαροπούλου και Χρήστος Ράμμος εγγράφως θεωρούν απαράδεκτη την επίκληση ως λόγο ματαιώσεως της Ολομέλειας για τις τηλεοπτικές άδειες «του κλίματος που έχει διαμορφωθεί» και κάνουν λόγο, ειδικώς ο κ. Ράμμος περί «μέγαλου ατοποήματος» για » συνθήκες αρνησιδικίας».

  Ειδικότερα, ο κ. Ράμμος με την επιστολή του την οποία κοινοποίησε χθες σε όλους τους δικαστικούς λειτουργούς στο Συμβούλιο της Επικρατείας, δηλώνει «αποχωρεί από την Ενωση» των δικαστικών λειτουργών του Δικαστηρίου και ανακοινώνει ότι την απόφαση αυτή έλαβε την περασμένη Παρασκευή λόγω των γεγονότων που διαδραματίστηκαν στην Ολομέλεια και μετά για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών.

  Ο κ.Ραμμος στηλιτεύοντας, όπως και η κυρία Σακελλαροπούλου τη ματαίωση της Ολομέλεια του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες λόγω «κλίματος» συνεχίζεις ασκώντας σκληρή κριτική στον Πρόεδρο του ΣτΕ καθώς μεταξύ άλλων αναφέρει. » Η άποψη με άλλα λόγια, που δέχεται ότι το Δικαστήριο αντί να διασκεφθεί και να εκδώσει απόφαση επί οποιασδήποτε υποθέσεως, ανεξαρτήτως της φύσεώς της, είναι σκόπιμο να αναβάλει επ΄αόριστον τη διάσκεψή του με την επίκληση ενός κάποιου κλίματος (το οποίο βεβαίως το Δικαστήριο δεν μπορεί να ελέγξει) συνιστά κατά τη γνώμη μου αρνησιδικία».

  Και διερωτάται κλείνοντας ο κ. Ράμμος. » Τί θα λέγαμε αν ένας βοηθός εισηγητής αρνιόταν να καταθέσει προεισήγηση η ένας Σύμβουλος αρνιόταν να καταθέσει εισήγηση επικαλούμενος ότι λόγω κλίματος δεν μπορεί να ασκήσει με νηφαλιότητα τα καθήκοντά του;» Και συνεχίζει. » Μπορεί κανείς να διανοηθεί το 1969 αναβολή είτε της συζήτησης είτε της διάσκεψης επί της υποθέσεως των απολυμένων από τη στρατιωτική δικτατορία δικαστών κατ΄επίκληση «δυσμενών συνθηκών» η «κακού κλίματος»; Και καταλήγει.

  «Ενόψει όλων αυτών δεν μπορώ να συνεχίσω να είμαι μέλος της Ενωσης».
  ========================================================
  Από την πλευρά της η αντιπρόεδρος Αικατερίνη Σακελλαροπούλου που έχει διατελέσει επί χρόνια και πρόεδρος της Ενώσεως των Δικαστών του Συμβουλίου της Επικρατείας, σε γραπτή – δήλωςή της, στηλιτεύει την επίκληση λόγων «κλίματος» για την ματαίωση της διάσκεψης τ ης Ολομέλειας για τις τηλεοπτικές άδειες, παραιτείται από μέλος της Ενώσεως, λόγω της
  υποστηρικτικής προς τον Πρόεδρο του ΣτΕ ανακοινώσεως που εξέδωσε την περασμένη Παρασκευή.

  «Το συγκεκριμένο ατόπημα, συνεχίζει η κυρία Σακελλαροπούλου, πλήττει καίρια τον θεσμικό ρόλο της Ενώσεως και σηματοδοτεί αλλαγή στη μακρόχρονη πορεία της, από ανεξάρτητο όργανο έκφρασης γνώμης του συνόλου των μελών του
  Δικαστηρίου, σε διοικητική υπηρεσία».

 2. ΧΑΜ 12:58 05/10/2016

  ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ! Οχι 80 αλλά …129 Αστυνομικούς έχει ο Φλαμπουράρης
  ========================================================
  Δημοσιεύσαμε ανάρτηση με αναφορά στη συνοδεία Υπουργού της Κυβέρνησης η οποία αριθμεί… 80 Αστυνομικούς.. Οφείλουμε να προβούμε σε διόρθωση ύστερα από σχετική ενημέρωση την οποία λάβαμε…

  Κι επειδή όλα στη ζωή μας είναι μαθηματικά σας παραθέτουμε την ακόλουθη μαθηματική εξίσωση.
  Σήμερα εξωτερικα της οικίας Φλαμπουράρη βρίσκονται σε στατική φύλαξη μια διμοιρια της ΥΜΕΤ- 10 Αστυνομικοί- και τρεις ΟΠΚΕ- 12 Αστυνομικοί- επί τέσσερις βάρδιες στο 24άωρο
  (10 + 12= 22 ×4= 88 Αστυνομικοί)

  Στους Αστυνομικούς στατικής φύλαξης θα πρέπει να προσθέσει κάνεις τα πληρώματα της ΥΚΑ με 2 Αστυνομικούς σε τέσσερις βάρδιες το 24άωρο
  (2 × 4= 8 Αστυνομικοί)

  Επίσης σε 28 ανέρχεται ο αριθμός των Αστυνομικών οι οποίοι έχουν διατεθεί στην προσωπική συνοδεία του Υπουργού Επικρατείας από την Υπηρεσία των Επισήμων, οι βάρδιες των οποίων ορίζονται σύμφωνα με τις μετακινήσεις του «στόχου » σε υπηρεσία το 24άωρο.

  Και δε θα πρέπει να παραλείψουμε την αναφορά στη στατική φύλαξη εξωτερικά της εξοχικης κατοικίας του Αλέκου Φλαμπουράρη στην Αίγινα, στην οποία σε ημερήσια βάση (ανεξάρτητα με το αν δε βρίσκεται στο εσωτερικό ο Υπουργός καθώς οι υποχρεώσεις του, τον κρατούν στην Αθήνα) εκτελούν υπηρεσία 5 Αστυνομικοί.

  Αν κάνουμε λοιπόν την αριθμητική πράξη της πρόσθεσης, έχουμε και λέμε
  88 Αστυνομικοί (ΟΠΚΕ και ΥΜΕΤ)
  8 Αστυνομικοί (ΥΚΑ/ΔΑΑ)
  28 Αστυνομικοί (Επίσημα)
  5 Αστυνομικοί (στατική φύλαξη- Αίγινα) Το άθροισμα, υπολογίζεται σε 129 Αστυνομικούς (τουλάχιστον..)
  Οφείλαμε λοιπόν, την διόρθωση…

 3. ΝΜαν. 12:35 05/10/2016

  Θυμάται τι έλεγε για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας ο κ. Καμμένος;
  =========================================================
  Επειδή εμείς μιλάμε με πράξεις, με γεγονότα και στοιχεία και δεν εκτοξεύουμε φωτοβολίδες και άλλες ανοησίες παραθέτουμε τα παρακάτω.
  Είναι μια αυστηρά πολιτική κριτική στον κυβερνητικό εταίρο, τον Πάνο Καμμένο ο οποίος αύριο, μαζί με τους βουλευτές του, θα ψηφίζει με… υπερηφάνεια το νέο Υπερταμείο.

  του θυμίσουμε, γιατί μπορεί να το έχει ξεχάσει τι έλεγε κατά καιρούς για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας μέσω του ΤΑΙΠΕΔ αλλά και για τον ΕΝΦΙΑ. Χωρίς κανέναν σχολιασμό από εμάς: Αφήνουμε τον ίδιο τον κ. Καμμένο να εκτεθεί, έτσι για να ξέρει ο κόσμος τι τον ψεκάζουν. Έτσι για να ξέρει με ποιους έχει να κάνει.
  Έχουμε και λέμε λοιπόν:
  =====================
  27 Σεπτεμβρίου 2014 στον Γιώργο Αυτιά:
  «Ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας φόρος που οι Έλληνες δεν πρέπει να πληρώσουν. Είναι φόρος που έχει σκοπό τη δήμευση της ακίνητης περιουσίας των Ελλήνων. Είναι απόλυτα αντισυνταγματικός ο συγκεκριμένος φόρος, είναι αντίθετος και με το ευρωπαϊκό δίκαιο», τόνισε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και αποκάλυψε πως ο ίδιος δεν έχει πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ και δεν σκοπεύει να τον πληρώσει.

  8 Μαΐου 2014, προεκλογική ομιλία στη Θεσσαλονίκη:
  Τους είπαμε, ότι σκοπός τους είναι να δημεύσουν τη δημόσια περιουσία και βλέπουμε ότι μέρα με τη μέρα που περνά η δημόσια γη περνά στα χέρια ξένων… Το ίδιο συμβαίνει και με τη δημόσια περιουσία, που μέσω του ΤΑΙΠΕΔ πωλείται για ένα κομμάτι ψωμί. Αν έχουν την εντύπωση ότι θα δώσουν τη δημόσια περιουσία από το παράθυρο, τους λέμε ότι όποια συμφωνία κάνουν είναι άκυρη.

  15 Ιανουαρίου 2014, ενημέρωση για το Ελληνικό:
  Συνάντηση με τον Πάνο Καμμένο, Πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, πραγματοποίησε ο Χρ.Κορτζίδης, Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης, την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014 στη Βουλή.
  Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι ευρύτερες εξελίξεις στο θέμα της ιδιωτικοποίησης του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού και της παραλίας του Αγ.Κοσμά και ο Π.Καμμένος ενημερώθηκε για ορισμένα κρίσιμα θέματα που προκύπτουν από αυτή για την περιοχή του Ελληνικού και της Αργυρούπολης. Εξέφρασε την αντίθεσή του στην ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού και διατύπωσε ορισμένες σκέψεις για την έμπρακτη υποστήριξή του στα αιτήματα του Δήμου μας, όπως η συγκρότηση μίας διακομματικής επιτροπής για το θέμα του Ελληνικού και η επιτόπου ενημέρωση του ίδιου και των βουλευτών της Β΄ Αθήνας το αμέσως επόμενο διάστημα.

  9 Ιουλίου 2014 στη Βουλή για τη ΔΕΗ:
  «Αύριο, εκτός από το 30%, το ΤΑΙΠΕΔ μπορεί να πουλήσει χωρίς καμία άδεια της Βουλής, όλη τη ΔΕΗ. Είναι μια εγκληματική επιλογή της τρόικας την οποία υπηρετεί η κυβέρνηση. Αυτό που καλούμαστε στην ουσία να κάνουμε είναι να ψηφίσουμε αν θέλουμε να έχουμε μια κυρίαρχη χώρα».
  «Είναι πρωτοφανές παγκόσμιο φαινόμενο να πουλιέται μια δημόσια επιχείρηση με 7,5 εκατομμύρια αποκλειστικούς πελάτες, με καθαρά κέρδη 1,5 δισ. ευρώ το χρόνο και με περιουσία πάνω από 15 δισ. ευρώ, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται τα κοιτάσματα λιγνίτη, με αντάλλαγμα το 1/10 της αξίας της»τόνισε ο Πάνος Καμμένος και συνέχισε σε εξίσου υψηλούς τόνους:
  «Με την υπογραφή και την ψήφο σας δωρίζετε τα λιγνιτικά αποθέματα της χώρας. Νομίζει κανείς ότι θα μείνει έξω από τη φυλακή, όταν η Δικαιοσύνη αποφανθεί ότι κάποιος αποφάσισε να ξεπουληθεί ο ενεργειακός πλούτος της χώρας»;

  17 Ιουλίου 2013 στη Βουλή:
  Και συνεχίζουν οι ίδιοι αυτοί άνθρωποι να χαράζουν την πολιτική της πατρίδας μας, την πολιτική του εκβιασμού, των συνεχών μέτρων, της κατάργησης της ιδιωτικής και της δημόσιας περιουσίας, της δήμευσης της περιουσίας, της αποτυχίας των αποκρατικοποιήσεων, διώχνοντας τους Ρώσους από τη ΔΕΠΑ, επιβάλλοντας τους Αζέρους να έρθουν μέσω της ΔΕΣΦΑ, κάνοντας κουμάντο για την αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ, που δεν θα γίνει ποτέ, γιατί από το παράθυρο έρχεται ο κ. Κόκκαλης με συμφωνίες που έχει υπογράψει ο ΟΠΑΠ, υποχρεώνοντας το νέο αγοραστή.

  /12/2014 μιλώντας για τον ΕΝΦΙΑ:
  «Πληρώνω το φόρο εισοδήματος για να είμαι εντάξει με το φόρο εισοδήματος και το ΦΑΠ του 2011, 2012 και 2013 δεν μπόρεσα να το πληρώσω όλο μαζί, δίνω σιγά-σιγά από ένα μικρό ποσό. Αλλά τον ΕΝΦΙΑ δεν τον πλήρωσα, έχω κάνει προσφυγή γιατί είναι αντισυνταγματικός. Πρέπει να το πούμε, ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας κεφαλικός φόρος και αυτή τη στιγμή πρέπει να καταλάβουν οι πολίτες ότι η τρόικα και η κυβέρνηση πιέζουν να πάμε στη λεγόμενη συμφωνία πιστωτικού ορίου, όπως την περιέγραψαν».

  Όπως καταλαβαίνετε υπάρχουν χιλιάδες τέτοιες αναφορές από τον κ. Καμμένο. Όχι μόνο για τον ΕΝΦΙΑ ή για το ΤΑΙΠΕΔ. Αλλά και για τους φόρους της κυβέρνησης Σαμαρά, για τον ΦΠΑ, για τις ιδιωτικοποιήσεις, για το «ξεπούλημα της περιουσίας», κι άλλα πολλά.

  γραπτά μένουν κ. υπουργέ.
  Και σας εκθέτουν όλους όσους θα ψηφίσετε αύριο. Στην υγειά σας βρε παιδιά.

 4. 500 ΕΚΑΤΟΜ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΟ, ΟΤΑΝ Ο ΛΑΟΣ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ
  ==========================================================
  Η χρεοκοπία είναι προ των πυλών… και η κυβέρνηση υπογράφει αμυντικές δαπάνες 500 εκατ. δολ.!!!
  Είναι απίστευτος ο κυνισμός του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου. Ενώ η χώρα χάνεται, η χρεοκοπία είναι προ των πυλών, δεν υπάρχει φράγκο και περνάνε νομοσχέδια για δήθεν αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, αυτοί υπογράφουν αμυντικές δαπάνες 500 εκατ. δολάρια και μάλιστα δίνουν και προκαταβολή 45 εκατ. ευρώ.
  Λεφτά υπάρχουν για όπλα αλλά όχι για… βούτυρο για τα παιδιά που πεινάνε.

  Έτσι δε λέει ο ΣΥΡΙΖΑ;
  Ότι υπάρχουν στα σχολεία παιδιά που λιποθυμούν;

  Πώς δίνει λεφτά στην αμερικανική εταιρεία Lockheed και δεν τα μοιράζει στον κόσμο;

  Δεν είναι αριστερή κυβέρνηση;

  Και γιατί κατηγορούσε τους προηγούμενους για τις αμυντικές δαπάνες και τώρα κάνει το ίδιο;

  Και τέλος: Το ταξίδι του Πάνου Καμμένου στις ΗΠΑ και η πρόταση για συνεκμετάλλευση του Αιγαίου είχε ως κερασάκι στην τούρτα και 500 ψωροεκατομμύρια;

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.