ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάνει λόγο για μη σοβαρούς ισχυρισμούς

Ο Βενιζέλος διαψεύδει τον Καμμένο για την είσοδο των ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση Σαμαρά

Απέρριψε ο Ευάγγελος Βενιζέλος τις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου, στον ραδιοσταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 fm», ο οποίος είπε ότι είχε προσκληθεί στο σπίτι του επιχειρηματία κ. Καλογρίτσα, όπου παρουσία του κυρίου Βενιζέλου του ζητήθηκε να συνεργαστεί με την κυβέρνηση Σαμαρά
venizelos

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ εξέφρασε την απορία του, λέγοντας : «το ΠΑΣΟΚ, δηλαδή, ζητούσε να μπει στην κυβέρνηση ένα δεξιό κόμμα, και να χάσει την επιρροή του;... εμείς θέλαμε να λειτουργήσουμε ως εγγυητές της σταθερότητας». Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στις ημερομηνίες συγκρότησης της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και της δημιουργίας του κόμματος του κ. Καμμένου, σημειώνοντας πως οι ΑΝΕΛ είχαν δημιουργηθεί την επίμαχη χρονική στιγμή . Ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατέληξε απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους λέγοντας: “ σκεφτείτε μόνοι σας τη σοβαρότητα αυτού”.

Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Βενιζέλος εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση για την οικονομική πολιτική υποστηρίζοντας ότι ο ελληνικός λαός πληρώνει σήμερα τη βλάβη που προκάλεσαν το 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ. Υποστήριξε επίσης πως εάν δεν είχε έρθει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τα στοιχεία θα ήταν καλύτερα σήμερα.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος άφησε αιχμές για τη στάση της κυβέρνησης σε σχέση με τη δικαιοσύνη, μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με την ηγεσία των δικαστικών. Ο κ. Βενιζέλος είπε, ότι οι κινήσεις της κυβέρνησης προκαλούν πρόβλημα στη δικαιοσύνη και ισχυρίστηκε ότι οι δικαστές νιώθουν ότι βρίσκονται υπό απειλή, με συνέπεια να προκύπτει πρόβλημα στο κράτος δικαίου.

«Δεν μπορεί ο θύτης (ο Αλέξης Τσίπρας) που προκαλεί το ζήτημα της δικαιοσύνης να έρχεται μετά να εμφανίζεται ως εγγυητής . Δεν μπορεί να γίνονται δηλώσεις από τους δικαστικούς “διασφαλίσαμε τις αποδοχές μας”, γιατί αφήνεται η εντύπωση ότι υπάρχει κάποια συναλλαγή την ώρα που εκκρεμούν πολλά θέματα», ισχυρίστηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Θ.Τ. 11:02 07/10/2016

  Μην το κάνουμε θέμα, πράγματι ΑΥΤΟ ο ΒΒ μπορεί να μην το εκανε . . .

 2. Ακομη ειπε οτι η επιτροπή για την σπουδή της αναθεώρησης του Συντάγματος — βλέπε επιλογή , τάχαμου , του εκλεκτού νομικού κ. Σταθόπουλου — ειναι π α ρ ά ν ο μ η .
  Ειπε, και σωστά , οτι η κυβερνηση δεν εχει το δικαίωμα αυτό το οποίο εχει μονον η Βουλή!
  Επομένως ολα αυτά , σαν το σημερινό συναπάντημα των κεφαλών των ΔΙκαστικων κλάδων — λέω εγώ — ειναι στρακαστρούκες μην τυχόν και ανατρέψουν την πορεία των δημοσκοπήσεων καθώς ο κόμπος φτάνει στο χτένι και οι πρόωρες εκλογές βρήσκονται προ των πυλών .
  Αν θέλει ο κ. Τσίπρας να δείξει το παραμικρό ενδιαφέρον για τη απόδοση δικαιοσύνης ας απαιτήσει από τον Υπουργό του Ναυτηλόας και τις διωκτικές αρχές του Λιμενικού να κατονομάσουν τους πραγματικού επιβάτες του ταχύπλοου ποσά δολοφωνησε
  Ώθησε τέσσερις αθώους πολίτες !

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.