ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεν θα παράσχει συναίνεση

Όχι στο ΕΣΡ και φουλ επίθεση από τη Ν.Δ.

Για εκτροπή και μαύρη σελίδα στη Δημοκρατία ομιλεί η Πειραιώς.
mitsotakis

Αποφασισμένη να επιμείνει και να μην παράσχει συναίνεση στη συγκρότηση του ΕΣΡ εμφανίζεται η αξιωματική αντιπολίτευση, παρά το γεγονός ότι στο εσωτερικό της διατυπώνονται και πιο μετριοπαθείς απόψεις.

Η Ν.Δ. κάνει λόγο για μαύρο στην πολυφωνία και στην ενημέρωση, «μαύρο» στη Δημοκρατία ενώ στην κριτική της εντάσσει και τις τελευταίες εξελίξεις στη Δικαιοσύνη (πειθαρχική δίωξη κατά αντιπροέδρου του ΣτΕ) μιλώντας για «θεσμικό εκφυλισμό» και ακραίες μεθόδους που προσβάλλουν το κράτος δικαίου και τη Δημοκρατία.

Η αξιωματική αντιπολίτευση αναμένεται να δηλώσει στη σημερινή διάσκεψη των Προέδρων ότι δεν συναινεί στη συγκρότηση του ΕΣΡ εάν δεν αποσυρθεί ο νόμος Παππά. Κι αυτό την ίδια στιγμή που, στο εσωτερικό της ηγετικής ομάδας, έχει
διατυπωθεί και ο προβληματισμός μήπως αυτή η άρνηση τελικά οδηγήσει να παράσχει στην κυβέρνηση ένα κρίσιμο επιχείρημα κατά την, επί της ουσίας, εκδίκαση της συνταγματικότητας του νόμου Παππά στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Από εκεί και πέρα, με αιχμή όχι μόνον το ΣτΕ και τις άδειες αλλά και την οικονομία – καθημερινότητα των πολιτών, η Ν.Δ. αναμένεται να επιμείνει στη λογική της φουλ επίθεσης προς την κυβέρνηση. Στην Πειραιώς εκτιμούν ότι ο κ. Τσίπρας θα επιδιώξει το επόμενο διάστημα να ανεβάσει τους τόνους, έχοντας όπως ο ίδιος είπε όλα τα μέτωπα ανοικτά, προκειμένου να ανεβάσει το ποσοστό συσπείρωσης στην κομματική και εκλογική του βάση και, αμέσως μετά, να εξετάσει τις επόμενες επιλογές του, μη αποκλειόμενων και των εκλογών. Υπό την έννοια αυτή, στη Ν.Δ. θέλουν να είναι έτοιμοι, καθώς η δημιουργία
προϋποθέσεων εκλογικής και πολιτικής πίεσης προς την κυβέρνηση θεωρείται προϋπόθεση εκλογικής επικράτησης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.